Trelleborg har rekryterat den SD-fientliga kommunikationschefen Johan Adolfsson från Gävle. Där gjorde han sig känd för kampanjen med den slöjbärande ”affischflickan” i Gävle som framställdes som en vanlig Gävelebo men visade sig vara islamist. Inför sin nya tjänst i en kommun där SD är största parti gör Adolfsson nu en helomvändning och påstår sig plötsligt gilla sverigedemokrater.

Samhällsnytt avslöjade i höstas hur Gävles kommunikationschef spred hat mot Sverigedemokraterna och väljare som röstade på partiet i riksdagsvalet. Bland annat skrev Adolfsson, ”röstar du på SD är du nog dum i huvudet” och jämförde partiledaren Jimmie Åkesson och partisekreteraren Richard Jomshof med Adolf Hitler.

LÄS ÄVEN: SD-hatande kommunikationschef bakom Gävles ”affischflicka”

Nu har Trelleborgs kommun anställt Adolfsson som börjar sitt arbete där i september. Han gör samtidigt en politisk helomvändning och säger sig numera inte ha något emot SD. I en kommentar till Trelleborgs Allehanda (2019-06-12) skriver kommunikationschefen, ”mina gamla inlägg vill jag verkligen be om ursäkt för” och ”Jag har verkligen inget emot sverigedemokrater. Jag har flera vänner som är SD”.

Väcker reaktioner i starkt SD-fäste
I skånska Trelleborg är Sverigedemokraterna det största partiet. I valet förra året ökade partiet starkt och nådde 25,26% av rösterna. I det starka SD-fästet är många upprörda över nyheten att Adolfsson blir kommunens nya kommunikationschef.

Enligt oppositionsråd Helmuth Petersén (SD) är det inte lämpligt att en högt uppsatt tjänsteman är oförskämd på det här sättet samtidigt som han ska sköta kommunikationen till kommunens invånare. Därför ska SD nu försöka förhindra anställningen.

– Jag är verkligen förbannad. Det här är riktigt illa. På gränsen till förtal. Sverigedemokraterna är det största partiet i Trelleborg. Vi fick 31 procent i riksdagsvalet och 26 procent i kommunvalet. Den tillträdande kommunikationschefen tycker alltså att en tredjedel av väljarna är dumma i huvudet, säger Petersén till Lokaltidningen.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Fler islamistkvinnor på Gävles välkomstskyltar