På måndagen uppmärksammades det att USA:s president Joe Biden sagt i en intervju att Sveriges regering arbetar för att stoppa koranbränningar. Nu meddelar SD-toppen Richard Jomshof att någon sådan lagändring inte är aktuell.
– Vi kommer inte att gå med på någon form av lagändring.

Det är i en CNN-intervju den föregående helgen som Biden fick frågan om Sveriges pågående Nato-process. Biden framförde att han är övertygad att Sverige snart är en del av Nato men lyfte att förhandlingarna med Turkiet har kört fast efter koranbränningarna.

Biden sa även att det pågår ett arbete för att stoppa koranbränningar.

– De arbetar för att stoppa det, sa presidenten.

LÄS ÄVEN: Biden: Sverige kommer förbjuda koranbränning

Samnytt har varit i kontakt med justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) som berättar att regeringen inte har informerat Sverigedemokraterna om att något sådant skulle vara aktuellt.

– Vi kommer inte att gå med på någon form av lagändring i frågan, vilket flera av oss har varit väldigt tydliga med. För övrigt verkar det råda någon form av missförstånd. Jag har inte hört talas om att något sådant skulle vara på gång, säger Jomshof till Samnytt.

Deras hat och intolerans kan vinna

Twitter har Jomshof har kommenterat den muslimska demonstrationen mot koranbränning som hölls i centrala Stockholm på söndagen.

Jomshof skriver att muslimerna själva väljer att flytta från ”demokratiskt underutvecklade länder utan yttrandefrihet” för att sedan på plats i Sverige kämpa för att begränsa demokrati och inskränka yttrandefriheten.

”Man kämpar alltså för att Sverige ska bli lika dåligt som det underutvecklade land man en gång har lämnat. Men vi vill inte ha deras hat och intolerans här. Vi vill att Sverige även fortsättningsvis ska vara ett öppet, jämställt och demokratiskt samhälle, ett samhälle byggt på kristna värderingar och upplysningsideal.

Det är detta vi måste kämpa för, alla dagar i veckan. För nu flyttar islamisterna fram sina positioner. Om vi inte erbjuder något motstånd riskerar deras hat och intolerans att vinna.”

LÄS ÄVEN: Dagerlind: Rör inte min grundlag, Jonas Gardell