I en debattartikel publicerad på tisdagen gick Muhamed Nuur, ordförande för Vänsterpartiet Tensta Rinkeby Spånga, ut med kravet på att eid ska bli en svensk helgdag. Nu reagerar Sverigedemokraterna.

Nuur jämför slutet av fastemånaden ramadan med julen och menar att landets nära en miljon muslimer måste kunna fira eid utan stress och eventuellt behöva ta ledigt från jobbet.

Han gjorde också klart att den som anser att göra en muslimsk högtid till en svensk helgdag är för mycket begärt, är ”rasister”.

LÄS ÄVEN: V-topp kräver att eid blir svensk helgdag

På onsdagen kommer Sverigedemokraternas reaktion på kravet – i sociala medier skriver partiet att Socialdemokraterna har drivit på islamiseringen av Sverige och att utvecklingen, med återkommande krav om att det svenska samhället ska anpassa sig efter kulturer från andra sidan jorden, är något man länge varnat för.

Vi tycker istället att det är hög tid att vi sätter stopp för islamiseringen och på riktigt sätter ned foten när vi ser krav som dessa, och att vi ger det enkla svaret: Nej. Flytta om ni inte gillar Sverige.

LÄS ÄVEN: Illegala invandrare kräver amnesti – SD: Åk hem