lagst-invndring-i-europa-8353b
Inrikes

SD: Påstått byte av religion eller sexuell läggning i efterhand ska inte ge asyl

Publicerad 8/31/2022
Annons

SD vill sätta stopp asylfusk av det slag där den sökande själv “skapat efter att ha lämnat ursprungslandet”. Vanliga exempel på detta är att migranten, när man fått avslag på tidigare anförda asylskäl, hävdar sig ha bytt religion från islam till kristendom eller sexuell läggning från hetero- till homosexuell. .

Som Samnytt tidigare rapporterat lanserar Sverigedemokraterna inför valet ett 30-punktsprogram för att få ned Sveriges asylrelaterade invandring till så nära noll som det är möjligt.

I kombination med fler utvisningar av kriminella utlänningar och stimulansbidrag för frivillig återvandring hoppas man till och med kunna uppnå ett nettominus. Det vore i så fall ett enormt paradigmskifte för ett land som i decennier legat i världstopp när det gäller invandring från tredje världen.

Kommer på att man är kristen eller homo efter avslag

En av punkterna i programmet adresserar det utbredda asylfusket där personer som radat upp ett antal asylskäl och fått avslag på dessa plötsligt kommer på att man funnit den kristna guden i stället för Allah eller att man under asylprocessen upptäckt att man är homosexuell.

SD skriver: ”Vanliga sådana skäl i Sverige i dag är konvertitärenden och HBT-ärenden, där sökande som annars skulle fått avslag istället anför att de konverterat eller blivit homosexuella”. Nästan undantagslöst ändras i dessa fall avslaget till bifall.

De sökande har ofta i detta skede med sig intyg från migrationsliberala kyrkor och HBT…-organisationer som påstår sig övertygade om att asylanten är trovärdig i sin nyfunna religiösa tro respektive sexuella läggning.

Inte sällan har migranten efter det första avslaget också börjat posta inlägg i sociala medier om sin påstådda konvertering till kristendomen eller ändrade sexuella läggning. Detta i syfte att uppgifterna ska spridas i hemlandet som sedan anförs som skäl till att man inte kan återvända.

Generellt vill SD införa ett krav på att den asylsökandes skäl anförs samlat och skyndsamt vid ankomsten till Sverige. Det ska inte gå att kontinuerligt rada upp nya påstådda asylskäl i takt med att de gamla avvisats och på så dra ut på asylprocessen i åratal tills man slutligen får stanna därför att man skaffat barn här eller av annan orsak anses ha fått en stark anknytning till Sverige.

Annie Lööf rasar mot förslaget: ”Hårresande”

Det här missbruket av asylrätten och andra liknande efterhandskonstruktioner när man sökt asyl i Sverige och fått avslag vill nu Sverigedemokraterna sätta punkt för.

Men alla applåderar inte förslaget. Centerpartiets ledare Annie Lööf, som vill se en invandring till Sverige från tredje världen på ytterligare 30 miljoner människor kallar den här punkten i SD:s program för ”hårresande”.

Lööf får dock mothugg och en lektion i vad som faktiskt står i Geneve-konventionen som reglerar den internationella asylrätten:

Många varianter på asylfusk

Andra former av asylfusk som SD vill stävja är den utbredda förekomsten av migranter som söker asyl i Sverige och så snart de fått uppehållstillstånd reser på semester till det land som de påstår sig ha flytt ifrån. I de fall detta uppdagas ska migranten uppehållstillstånd återkallas, enligt SD:s förslag.

Sverigedemokraterna får stöd i en färsk larmrapport från Migrationsverket som påvisar ett omfattande asylfusk. Rapporten har fokus på migranter som fuskar sig in i Sverige under förevändning att de ska studera här men sedan direkt avviker från de lärosäten de uppgett att de ska studera vid.

Uppemot 9 0000 av 10 000 meddelade uppehållstillstånd för studier bara det senaste halvåret kan enligt Migrationsverket hänföras till asylfusk av det här slaget. Motsvarande storskaligt fusk förekommer också inom arbetskraftsinvandringen.

Hela SD-rapporten ”Lägst invandring i Europa kan laddas ned HÄR.

LÄS ÄVEN: Här är SD:s plan för Sveriges migrationspolitik: ”Noll asylinvandring”

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons