Samhällsnytt kan nu berätta att en SD-politiker bodde på anrika Norsborgs herrgård som eldhärjades på måndagen och senare brann ned. ”Det lutar mot att branden är anlagd vid verandan”, skriver Per Ahlin som hyr herrgården av Stockholms vatten och avlopp AB.

Det var vid klockan 16.34 på måndagen som räddningstjänsten mottog ett larm om brand vid Norsborgs herrgård i den invandrardominerande kommunen Botkyrka söder om Stockholm.

Enligt räddningstjänsten har branden börjat vid en trappa på utsidan av huset. Nu kan Samhällsnytt berätta att herrgården som har anor från 1700-talet är hem till kommunpolitikern Per Ahlin som representerar Sverigedemokraterna i Botkyrka.

Förlorade hund och katt
På tisdagsmorgonen publicerade Ahlin ett inlägg på Facebook i vilket att han skrivet att ”det lutar mot att branden är anlagd vid verandan mot åkern, där det inte fanns någonting som kunnat orsaka branden”.

Han uppger även att familjen har förlorat hunden Pang och deras katt i branden.

Daniel Caissidis vid Södertörns brandförsvarsförbund meddelar lokaltidningen Mitti att hela fastigheten är nedbrunnen tillsammans med allt inuti. Här nedanför syns ett bildspel med resterna av fastigheten.

https://www.instagram.com/p/BwnAizNCF45/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1sy1dsedxp8o

LÄS ÄVEN: Våg av misstänkt anlagda bränder under påskhelgen

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.