På fredagen föll dom i Halmstads tingsrätt i ett mål där en lokal SD-politiker, 62-årige Dan Ingvar Stigsson, stod åtalad för våldtäkt och sexköp. Påföljden blir två års fängelse.

Enligt domen har Stigsson stämt träff i sitt hem med en prostituerad kvinna han kommit i kontakt med på sociala medier. Det sista i raden av dessa möten slutade i att kvinnan uplevde sig ha blivit våldtagen och polisanmälde händelsen.

Bakgrunden till anmälan är att hon uppger sig ha gått med på oralt och vaginalt sex men inte analt. Stigsson ska ändå ha tilltvingat sig analsex och därmed begått en våldtäkt.

Kvinnan uppger att hon då avbröt sexualakten och flydde halvnaken med kläderna i ett bylte från Stigssons bostad. Han ska i samband med det ha skrikit ”kom tillbaka din jävla hora” efter den flyende kvinnan, något som Stigsson själv nekar till.

Enligt Stigsson har dock inget analt sex förekommit, varför han nekat till våldtäkt. Det finns ingen teknisk bevisning från den rättsmedicinska rektala undersökningen som övertygande styrker kvinnans påstående men rätten finner hennes berättelse mer trovärdig än Stigssons.

Stigsson döms även för fem fall av sexköp av samma kvinna. Den sammanlagda påföljden blir två års fängelse. Den våldtagna kvinnan tillerkänns ett skadestånd på 115 000 kronor.

I samband med att Stigsson häktades i maj tog han timeout från sina politiska uppdrag i Halmstad och efter att han erkänt seköp lämnade han uppdragen permanent.