I Boden är Sverigedemokraternas gruppledare Lars-Åke Vikström kritisk till utvisningar av migranter som haft jobb i kommunen.

På riksnivå vill partiet stoppa asylinvandring från länder som inte ligger i Sveriges närområde och skärpa reglerna för att få ned inflödet på en miniminivå i enlighet med EU-rätten.

Men i Boden går alltså Lars-Åke Vikström ut och kritiserar utvisningar som gjorts på senare tid som han menar varit tondöva med hänvisning till behovet av arbetskraft i bristyrken.

LÄS ÄVEN: Regeringen och SD skärper kraven på arbetskraftsinvandrare

– Sverigedemokraterna är faktiskt människor och vi tittar på människor. Vi tittar inte på stelbent byråkrati, säger han till statstelevisionen.

Samtidigt säger han sig ha förståelse för Migrationsverkets beslut och att handläggarna förhåller sig till ett regelverk.

– Men är det möjligen så att regelverket är för stramt? Man måste se över regelverket!

Översyn på riksnivå

Hur partiet i övrigt ställer sig i den lokala frågan vet han inte, men han anser att det vore lämpligt att genomföra en översyn av regelverket på riksnivå.

Vikström har också svårt att tro att partikamraterna skulle se på det på något annat sätt än att man måste se över reglerna och misstänker att man kommer göra det på ett högre plan.

LÄS ÄVEN: S anklagar SD för att vara alltför invandringsliberala