olle-felten-837673
Inrikes

SD-riksdagsledamot går över till Alternativ för Sverige

Publicerad 3/15/2018
Annons

Riksdagsledamoten Olle Felten (SD) byter parti till nybildade Alternativ för Sverige, AfS. Det kommer, enligt uppgifter till Samhällsnytt, att meddelas under en presskonferens vid lunchtid på torsdagsen.

Det nya partiet som bildats ur Sverigedemokraternas gamla ungdomsförbund har aviserat att man ska hålla en presskonferens. Samtidigt har Olle Felten bokat pressrum i riksdagen. Enligt information som Samhällsnytt tagit del av, kommer AfS och Olle Felten att meddela att den hittillsvarande SD-riksdagsledamoten byter parti.

LÄS MER: Oppositionsråd lämnar SD för Alternativ för Sverige

Samtidigt rapporteras att Sverigedemokraterna öppnat ett uteslutningsärende mot Felten, med anledning av vad man beskriver som ”samröre med högerextremister och rasister”. Det är oklart om det är kontakterna med AfS eller något annat samröre som åsyftas.

Olle Felten valdes i riksdagen för Sverigedemokraterna 2014 och är bland annat ledamot i skatteutskottet. Han finns inte med på SD:s valberednings förslag till riksdagslista inför valet i höst.

På måndagen rapporterade Samhällsnytt att oppositionsrådet Eddie Ek i Åstorp i Skåne lämnar Sverigedemokraterna för Alternativ för Sverige.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
843Ryska civila evakueras undan ukrainska attacker i Belgorod
Annons