Richard Jomshof, partisekreterare Sverigedemokraterna

Inrikes

SD: ”Riv kriminella invandrares medborgarskap”

Publicerad 4/24/2022
Annons

”Att lagföra och fängsla enskilda individer kommer inte vara tillräckligt för att ta itu med det djuplodande utanförskap och de parallella samhällen som numera präglar vårt land, skriver Richard Jomshof i en debattartikel. Sverigedemokraternas partisekreterare argumenterar för att medborgarskapet för farliga och kriminella individer ska kunna upphävas.

Att vara svensk medborgare är ingen universal rättighet”, konstaterar Jomshof och skriver att de som uppenbart visar mönster av antisociala tendenser, förakt mot landet, demokratin och vårt sätt att leva inte hör hemma i Sverige. De gör sig inte berättigade till svenskt medborgarskap menar han.

Under senare år har våldet och hatet mot det svenska samhället vuxit sig allt starkare i landets invandrartäta förorter, menar Jomshof. Han lyfter flera exempel från påskhelgens korankravaller, där krigsliknande scener bröt ut när muslimer attackerade polis, räddningstjänst och privatpersoner med stenkastning och molotovcocktails.

LÄS ÄVEN: HÄR är koran-ligisterna: INGEN av de häktade född i Sverige

”Importerade problem”

Ett flertal polisfordon eldades upp men även en vanlig linjebuss sattes i brand medan passagerarna fortfarande befann sig ombord. Det uppvisade hatet och det brutala våldet saknar motstycke i modern tid, skriver Jomshof. ”I likhet med fenomen som exempelvis gruppvåldtäkter, skjutningar, sprängningar och religiös extremism, handlar det primärt om importerade problem – företrädesvis från dysfunktionella kulturer i andra delar av världen”, konstaterar han.

Jomshof påpekar att även invandrare drabbas av det importerade våldet. Människor som en gång flytt för att söka en fristad i Sverige tvingas uppleva hur samma destruktiva kulturer de en gång lämnat nu förstör landet. Det är ett misslyckande av katastrofala mått, skriver han.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Sverige vek sig för stenkastande invandrarmilisen”

”Starkt avskräckande effekt”

Det är därför hög tid att vi lyfter och på allvar utreder frågan om att kunna upphäva medborgarskap för farliga och kriminella individer likt dessa, även i fall där det skulle innebära att personen ifråga blir statslös. Den möjligheten skulle inte bara ha en starkt avskräckande effekt, utan även se till att våldsverkare och andra dysfunktionella individer lämnar vårt land”, skriver Jomshof, i GP.

SD har tidigare lagt på förslag att upphäva medborgarskapet från människor med kopplingar till våldsbejakande islamism, bland andra de som rest för att strida för terroristorganisationen IS. Detta är något som redan görs i Danmark, då dessa individer anses utgöra ett hot mot rikets säkerhet.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
843Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons