sd brunnsparken 3

Foto: Faksimil Youtube

Inrikes

SD stoppade utomhusmoskén i brunnshallarna

Publicerad 7/12/2022
Annons

Nyligen uppmärksammade Samnytt att Polismyndigheten har beviljat tillstånd för flera muslimska massböner med tillhörande högtalarutrop på ”mellanhög volym” i Ronnebys anrika och folkkära brunnspark. Samtidigt har Sverigedemokraterna svarat med att varje fredag hålla valkampanj på den plats i parken där den muslimska församlingen hade önskat att ha sin utomhusmoské.
– Man ska inte behöva höra böneutrop, säger Bengt Johansson (SD).

Det är den Islamiska kulturföreningen i Ronneby som nyligen ansökte om tillstånd att skapa en utomhusmoské för omkring 300 personer under tre dagar mellan 8 och 10 juli.

LÄS ÄVEN: Ronnebybo rasar över utomhusmoské i brunnsparken: ”Folk är så jävla fega”

Det framgår av ansökan att den Islamiska kulturföreningen, vid sidan om massbön, även ska tvinga andra parkbesökare att höra böneutrop på arabiska. Utropen ska enligt ansökan ske genom en högtalaranläggning och ljudnivån beskrivs som ”mellanhög volym”.

SD: ”Man ska inte behöva höra böneutrop”

I stället för att som tidigare hålla massbönen under taket i brunnshallarna tvingas församlingen nu vara vid Silverbergsplanen i parkområdet. Detta eftersom SD Ronneby har bokat upp området utanför brunshallarna varje fredag fram till hösten.

– Vi begärde polistillstånd för allmän sammankomst från maj till slutet av september. Så vi står där varje fredag mellan klockan 8 på morgonen och 18 på kvällen, säger Bengt Johansson, ordförande för SD i Ronneby.

– Man ska inte behöva höra böneutrop i högtalare när man sitter på filten och dricker en kopp kaffe i brunnsparken.

LÄS ÄVEN: SD vill hyra lokal – ”Trump-fasoner”, hävdar S

Lyssna på hela intervjun med Bengt Johansson (SD) nedan:

Håller massbön på ny plats

Samnytt har tagit del av videoklipp som visar den muslimska massbönen på annan plats i parken.LÄS ÄVEN:Kommenterade massbön i parken – döms till 22 000 i böter

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons