”Hejdå Hassan!” skrev Sverigedemokraterna från sitt Twitterkonto under tisdagen. Kort därefter försvann inlägget. ”Inlägget lades ut sent under arbetsdagen”, säger SD.

Det är vid halv fyra-tiden på tisdagseftermiddagen som Sverigedemokraterna lägger ut ett inlägg på Twitter, även känt som X, med anledning av att gränspolisen verkställt utvisningen av 26 irakier som vägrat lämna landet självmant.

LÄS MER: 26 irakier utvisades till Irak

”Sverige har genomfört massutvisning till Irak” och ”Hejdå Hassan!” står att läsa i texter som skrivits över en bild på ett flygplan.

”Sverigedemokraterna och regeringen visar handlingskraft. Vi upprätthåller den reglerade invandringen, det som var helt omöjligt för vänsterregeringen är nu möjligt. Skillnaden kunde inte bli tydligare. Sverigedemokraterna gör skillnad på riktigt och paradigmskiftet rullar vidare”, skriver partiet som kommentar till bilden.

Tas bort

”Hejdå Hassan!”-inlägget får en del reaktioner, men blir inte liggandes särskilt länge på det sociala mediet. En halvtimme efter att det publicerats tas det bort igen från Twitter.

”Inlägget lades ut sent under arbetsdagen, då folk gör sig redo för att åka hem. Ett inlägg av det här slaget skulle sannolikt kräva en del moderering i kommentarsfälten, vilket bäst görs under arbetstid. Därför plockades det ned”, skriver Oskar Cavalli-Björkman, presschef på SD, i en kommentar.