På torsdagen meddelar Sverigedemokraterna att man väcker misstroende mot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S).

– Morgan Johansson har låtit kriminaliteten breda ut sig i vårt land och låtit Sverige bli ett gangsterland, sa SD:s gruppledare Henrik Vinge under riksdagens frågestund.

– Vi har kommit till en punkt där den enskilt viktigaste kriminalpolitiska åtgärden är att förtidspensionera Morgan Johansson.

SD hoppas på att man ska kunna pröva förtroendet för Morgan Johansson i nästa vecka.

Tror på fyra år till

Johansson själv är dock självsäker.

– Det jag står för är en fortsatt utbyggnad utav rättsväsendet – polis, åklagare, domstolar. Fortsatta straffskärpningar, nya verktyg till poliser så man kan gripa de kriminella. Det har jag gjort under de här fyra åren och det ser jag fram emot att kunna fortsätta med ytterligare fyra år, säger Morgan Johansson.

Kort efter beskedet meddelade KD-ledaren Ebba Busch att man ställer sig på SD:s sida.

Även Moderaterna stödjer SD:s initiativ.

Åkesson: Johansson måste avgå

I ett Facebookinlägg kommenterar Jimmie Åkesson beslutet.

Morgan Johansson måste avgå som minister.

Otryggheten biter sig fast och gängkriminaliteten är allt annat än knäckt. Antalet skjutningar ökar och sätter skräck i varje del av vårt land.

Sverige har förvandlats till ett gangsterland.

Tusentals föräldrar och syskon har förlorat någon närstående och Morgan Johanssons misslyckanden är förmodligen ett av de mest tragiska kapitlen i svensk historia.

De enda som kan vara nöjda med regeringens arbete är de kriminella, de som mördar, skadar och hotar. De hoppas just nu på att även kommande mandatperiod ska innebära ytterligare fyra år med Socialdemokratisk saft- och bullepolitik.

Morgan Johanssons misslyckanden kan inte få fortgå en enda dag mer än nödvändigt och det är vår inställning att oavsett valets utfall, så bör han förtidspensioneras som Sveriges justitie- och inrikesminister.

Därför valde Sverigedemokraterna idag att, under dagens frågestund i kammaren, väcka frågan om misstroende gentemot Morgan Johansson.

Sverige förtjänar bättre.