Svenska ambassaden i London. Foto: Allen Watkin.

SD-valsedlar stals på svenska ambassader i ett flertal länder

Delningar

Stölderna skedde under förtidsröstningen i tre ambassader i tre olika europeiska länder: Storbritannien, Tyskland och Spanien.

Fredagen den 24 augusti upptäckte man samtidigt på ambassaderna i London och Madrid att Sverigedemokraternas samtliga valsedlar försvunnit. En vecka senare händer samma sak på ambassaden i Berlin.

I Madrid löste personalen problemet genom att upplysa svenskar som kom för att rösta att man kunde rösta på SD genom att skriva partiets namn på en blank valsedel. I London och Berlin fanns fler SD-valsedlar man kunde fylla på med.

Samtliga ambassader har anmält stölderna till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Ifall det är olagligt att stjäla hela buntar med ett specifikt partis valsedlar kan MSB inte svara på.

– Naturligtvis är det beklagligt och onödigt att vissa individer ägnar sig åt sådant. Det viktigaste är att alla ska få sin röst hörsammad och det har ambassaderna i fråga försäkrat genom att informera samt bistå med fler valsedlar, säger Sverigedemokraterna pressassistent Oskar Cavalli-Björkman till Metro.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

209 KOMMENTARER

 1. Märkte inte ambassadpersonalen att SD-valsedlar var borta? I tre olika ambassader?! Vi snackar om rikets tredje största parti. Vore inte underligt om detta val gick till historien som det mest konspiratoriska någonsin….

 2. Bör ju söka bland vänsterhjonen som besökt ambassaden och tiggt ihop pengar till hemresan!!!
  Finns nog en del matnyttigt på kameran

  • Filmen är säkert redan raderad, det var ju de ”goda” som agerade och tog bort valsedlar från det ”oanständiga” partiet.

   Sossarnas hattetorik skapar detta agerande.

 3. Troligen någon ur ambassadpersonalen som hade lite för mycket socialistiska värderingar. Kan inte tänka mig att Macron eller Bono var den skyldiga.

 4. Skrev såhär innan valet. 11 dagar sedan.

  Berit 11 days ago
  C och MP har en rätt lik vy på migration.
  L och S kan säkert komma överens.
  Alla vill stanna inom EU.
  Alla ogillar SD.
  MP och C vill låta ensamkommande stanna.

  Dessa fyra partier får ihop fler procent än alliansen.
  Och övriga partier ställer sig bakom för att inte ge SD någon makt alls.

  • Läser nyheter och ser att många bäddar och promotar Annie Lööf som statsminister, undrar om det har något samband med att hon var inbjuden till Bilderberggruppens möte 2017.
   Löven var inbjuden 2013 och blev statsminister 2014.

   Jag hoppas jag har fel, vore synd om denna människan ska få fylla Sverige med invandrare.

   • DU är inne på rätt spår. Lööf är som Reinfeldt en globalist. Hon har bara tillfälligt haft ett riktigt jobb i hela sitt vuxna liv, framlyft av personer som hennes far känner.

    Gillar inte det? Så Sverige funkar. Det har skrivits böcker om vänskapskorruptionen i politiken typ ”politiska adeln” men det förändrar ingenting. Vad som förändrar är idog upplysning via alternativa medier, men än så länge har MSM övertaget.

    Man jobbar stenhårt nu för att öka kontrollen på social medier, man inser att man börjar förlora kontrollen, därför man pushat så hårt för att få igenom länk skatten med mera i EU, för att kunna behålla kontrollen över mediaflödet. EU liknar allt mer Sovjet 2.0.

    Tror vi kommer se ganska stora politiska rörelser inom 10 – 20 år där hela vår samhällsbild vänds upp och ned. Problemet är inte invandringen per Se utan den lilla elit som har lyckats manipulera sig til kontroll av statliga medier i stor utsträckning förutom alla privata medier som de kontrollerar till över 80%. Dessutom äger de 80% av västvärldens företag via fonder med mera.

 5. Det börjar bli mer och mer bananrepublik över Sverige. Skall vi säga att SD borde ha fått 20% i Riksdagsvalet, om allt hade gått rätt till eller borde det ha varit ännu mer?

   • Bananer är bra och praktiska att ha till hands i olika sammanhang. Men de växer inte så här långt norrut som Sverige.

    Men bananrepublik syftar främst på att ett land inte klarar av att sköta grundläggande funktioner, lag och ordning, val, skogsbränder etc. Makten och myndigheterna finns någon annanstans. Företag jobbar inne i landet och tar med sig vinsten därifrån (kanske gruvdrift i stället för bananplantage?). Olika politiska och ekonomiska intressen jobbar bara med sitt bästa för ögonen. Nationen Sverige betyder ingenting.

 6. När stölder av SD:s valsedlar till och med försvinner från ambassader utomlands kan man förstå hur viktigt partiet är – och att det finns en mer omfattande agenda än den Stefan och Annie arbetar efter…

  • Nja. Tror inte det är så viktigt för de att ta bort valsedlar, får SD 19% eller 25% har marginell betydelse då inget riktigt systemskifte sker. Och skulle SD få 51% har globalisteliten ändå så mycket makt i både Sverige och USA att man kommer göra överenskommelser. Det globalisteliten aldrig önskar backa ifrån är samhällsmodellen med representativ demokrati och bank kapitalism, för i denna modell kontrollerar de stora delar av opinionsbildningsprocessen via medier och ekonomin via banker/fondägande.

   SD vill inte ändra på detta- så egentligen är SD för dem en kontrollerad opposition. De partier som kommer ändra på detta system har ännu inte sett dagens ljus, men de kommer. Det kan gå fort också. Glöm AFS- de är bara SD Hard.

   • Tyvärr inte med de instrument vi har nu. Det är robotar som spammar sexlänkar. Det enda någorlunda verksamma är att flagga inläggen så vi kan radera dem. Ibland har vi underbemanning i moderationen. Då kan det ta tid innan någon ser flaggningarna. Men fortsätt ändå flagga…

 7. Valsystemet måste göras om så att detta med OLIKA valsedlar per parti försvinner.

  Det ska finnas en röstsedel med två rutor där man fyller i parti och eventuell person.
  Då kan inte denna typ av valfusk förekomma.

 8. Rigged election big time!
  Eller på ren svenska: Valfusk utav bara helvete!

  Det svenska folket har blivit ’screwed’ igen och de flesta har inte en susning…
  Men verkligheten kommer att tvinga fram en kursändring mycket snart…

 9. Tamt och lamt svar av präktiga SD – som vanligt.Snälla pojkar får inte kyssa vackra flickor brukar det heta.Riv upp himmel och helvete för fan.Bli lite förbannade då för en gångs skull!

 10. Man kan bara föreställa sig vilket ramaskri det hade blivit om socialdemokraternas valsedlar hade gömts undan eller stulits och om MSB hade varit lika oförmögen att svara angående om det är olagligt.

 11. Man ska ju egentligen inte sjunka till samma låga nivå som de man själv tycker gör så fel, men nu börjar jag bli så trött på detta ständiga sabotage mot ett demokratiskt invalt riksdagsparti att jag i ett eventuellt omval funderar på att stjäla alla röstsedlar för något parti. Centern kanske?

 12. MSB tycker absolut inte detta är ett demokratiskt problem. Tvärtom är det ett sätt att bevara demokratin, men bara om Sverigedemokraternas valsedlar stjäls eller plockas bort.

  • Kom ihåg att många ord som rasist, demokrati, rikets säkerhet osv. verkar betyda något ganska annorlunda än vad vanliga människor tycker.

 13. När ska demokraturen Sverige lämna förra sekelskiftet och anpassa sig till den övriga civiliserade världen när det gäller valsedlar och valförfarande.
  I Danmark exempelvis har man en gemensam valsedel med allt som behövs. Hur svårt kan det vara!
  Hög tid för sd att agera och ligga i framkant också på detta område.

 14. OT. MP på 3,92% i valmyndighetens pågående räkning. Varför delas björnskinnet ut redan ? Vet några ngt vi andra inte vet ?

 15. Dags för en uppdatering av valsystemet.
  En tanke;
  Man får legitimera sig och sedan gå in i en bur där det enkom ryms en person samt finns en datorskärm.
  På skärmen finns alternativen samt blankt där man kan skriva in ett partinamn.
  Efter att man gjort sitt val kommer där upp en textruta med följande ” Du har valt xxx.
  Stämmer det så tryck ok/grönt”
  Datorn som är kopplad till respektive bur är på inget sätt samordnad eller anslutet till internet så den kan manipuleras utifrån.
  Varje burs dator laddas ner via anslutning från Valmyndigheten via kabel efter vallokalens stängning.
  Säkert något jag missar men i det stora hela så ganska ”foolproof” iaf från fuskande sossar (De är ju det enda parti vars partifunktionärer blivit dömda för valfusk i Sverige)
  Valet och rösträkningar är ju således över på nån timma.
  Burar, datorer till en blygsam kostnad till skillnad från alla som nu jobbar/jobbat med det hela……
  Men antagligen för enkelt och dessvärre för sossarna att de inte kan fuska……

  • Eller gör en valsedel som rymmer alla partier, såsom det fungerar i alla demokratiska länder utom Nordens Nordkorea.

   Samt begränsa förtidsröstningen till max ett par dagar före valet så att rösterna inte ligger obevakade i veckor. Ångrar verkligen att jag förtidsröstade. Stor risk att ”min” röst gick till sjuklövern istället för till AfS.

   • Förvisso så men då är det nån sosse som ”råkar” räkna fel likt förbaskat….

    Förtidsröst eller inte, de myglar som faen ändå så absolut ingen skall vara säker på att rösten hamnade på rätt parti….

  • Kärringarna står i kö för att visa sin tacksamhet. Vad skådar mitt norra? Ser jag inte en förväntansfull Åsa-Nisse-typ som försöker övertyga om att han skulle vara en ambassad-tjyv!

 16. Vad vet dom igentligen på MSB ingenting, att stjäla är olagligt, men nu var det ju SD:s valsedlar så då är det tydligen lagligt. Men vi vet ju vem som är högsta hönset där och det säger ju allt …..

 17. Oj vad förvånad jag blev att det var dessa tre länder…or not, Spanien verkar arbeta hårt för att förstöra sitt land likt England och Tyskland.

 18. Omval och räkna bort dom som inte varit svenskar i minst 18 år, det gäller ju för våra barn, dom måste vänta 18 år, fast dom är mer medvetna än invandrare.

 19. Är det verkligen någon här som tror att valet har gått korrekt till? Vi hör dagligen. Hur slarvigt Valmyndigheten sköter sitt uppdrag. Vi hör dagligen hur kompakt motståndet är mot SD på alla plan i samhället. Det har blivit som en fix idé hos motståndarna. Någon balanserad och logisk retorik existerar inte. Vårt samhälle är svårt ansatt av vänsterliberaler som saknar demokratiska värderingar och en pragmatisk hållning till samarbete med SD.
  Det är naivt och snudd på enfald om vi ska tro att valresultatet för SD är korrekt. De vänsterliberala krafterna har nu vunnit en delegera över SD genom brottsliga och odemokratiska handlingar förhindrat en nationalistisk utveckling av Sverige. Nu försöker vänsterliberalerna att lansera Annie Lööv som statsminister, hon som representerar 8% av befolkningen. Detta är ett hån mot oss Svenskar och mot demokratin. Om vi skall kunna bekämpa dessa destruktiva krafter i vårt samhälle så måste vi ta itu med valfusket och inse att vänsterliberala krafterna i samhället hotar vårt land och vår existens. Låt inte dem tysta oss med patetiska epitet och kriminella handlingar. Ta fighten nu!

 20. Tecknen på valfusk är många, men det i särklass största angreppet på demokratin är att man har gett hundratusentals främlingar rösträtt. Detta utan att de behöver kunna svenska eller veta ett skit om hur Sverige fungerar. Dessutom går de efter imamens befallning när de väljer parti.

 21. SD måste kräva att valet görs om!

  Även en kompetent Regering skulle kräva OMVAL, i en riktig Demokrati med självständig lagstiftning och officiell Nationalsång.

  EU-regionen Sverige kan inte hålla samman utan OMVAL.

  Nu har regeringen möjlighet att visa sin storhet, ansvar, plikt och godhet!

  OMVAL 2018 nu!

 22. Man kan ju undra över vilka det är som förfarit mest odemokratiskt i samband med det svenska valet. Kan det möjligen vara de som vill företräda Sverigebilden?

 23. Så jävla dåligt att man inte har koll, men jag antar det är personalen själva som gjort det. De vill ju inte bli av med jobbet, då röstar de på mer PK helvete.

 24. Med tanke på vem som numera bossar på MSB, skulle jag inte besvära mig med att fråga just dem, huruvida stöld/sabotage är olagligt eller ej.

 25. Rashygien och Socialdemokrati
  Hjalmar Branting motionerade 1921 om inrättandet av ett Statligt Institut för Rashygien. Som första land i världen inrättade Sverige ett sådant institut 1922. Det svenska institutet kom att vara en förebild för det tyska Kaiser Wilhelm Institut fur Rassenhygiene dvs den sammanslutning som under trettiotalet skulle bli ledande inom den tyska rashygienen.
  Chef för det svenska Institutet för Rashygien blev Professor Herman Lundborg som ansåg bl annat att” åt invandringen måste vi också ägna stor uppmärksamhet,så att ej undermåliga individer av främmande folkslag obehindrat få inflytta och bosätta sig i landet.Blandningen mellan rasbiologiskt högt stående folk(som de skandinaviska) och sämre kvalificerade folkelement t ex zigenare,galizier,vissa ryska folkslag o.d. är avgjort förkastlig”
  Riksdagsdebatten 1921 blev livlig.Den blivande socialdemokratiska eckleastikministern Artur Engberg sade ”Vi hava ju lyckan att ägas en ras,som ännu är ganska oförstörd,en ras som är bärare av mycket höga och mycket goda egenskaper.Det underliga är ju,att medan vi äro ytterst angelägna om att föra stamtavlor över våra hundar och hästar,så äro vi icke alls angelägna om att se till ,huru vi skola bevara vår egna svenska folkstock.”
  Per Albin Hanssons socialdemokratiska regering lade 1934 fram ett förslag till steriliseringslag 1934,denna lag antogs av riksdagen. Denna lag tillät sterilisering av psykiskt sjuka och efterblivna utan vederbörandes samtycke. Man skulle som justitieminister Karl Schlyter förhindra tillkomsten av”mindervärdig avkomma”. Sterliseringslagen utvidgades 1941(det var viktigt att förhindra undermåliga elements fortplantning).Statsminister 1941 var Per Albin Hansson(s) och Socialminister Gustav Möller(s).Justitieminister K.G.Westman ansåg att det var viktigt ” att sanera den svenska folkstammen”.Socialdemokraten Karl Johan Olsson hävdade att”jag tror det är bättre att man går något för långt…. än att man riskerar att få en olämplig och mindervärdig avkomma till världen.”
  Fyra socialdemokratiska riksdagsledamöter föreslog dessutom att steriliseringslagen kompletterades med ett handräckningsförfarande:den som trots beslut om sterilisering vägrade att låta sig opereras borde hämtas av polis(motion 37,1941)
  Som mest steriliserades 2351 personer år 1949 därefter minskade antalet ingrepp till 1500-1900 fall per år fram till 1975 då 1941 års steriliseringslag avskaffades .Totalt steriliserades 63000 personer i Sverige 1935-1975,detta skall jämföras med totalt cirka 400000 ingrepp i Tredje Riket under samma tid. Tvångsteriliseringarna upphörde i Tyskland 1945.
  VIdare hade Sverige äktenskapsförbud för epileptiker(sjukdomen är ej ärftlig!) fram till 1968 och för psykiskt sjuka och utvecklingsstörda fram till 1973.Om en epileptiker lät sterilisera sig fick vederbörande gifta sig !!!Nämnas bör att när jag 1968 en sommar vikarierade som provinsialläkare i en Norrlandskommun bad chefen mig att begära tvångssterilisering av en helt frisk kvinna för att hon fött 4 barn!! Givetvis vägrade jag!!”!
  Något att begrunda för dagens socialdemokrater med Löfven i spetsen som ideligen angriper SD för att var rasistiskt!!!

 26. De frågar sig om det är olagligt att stjäla valsedlar. Är inte alltid stöld olagligt. Jag har för mig att till och med Annie Lööf har sagt att stöld är olagligt. Och då måste det ju vara det.

 27. Ambassadörerna är ju regimtrogna. Ofta utsedda sossar fōr lång och trogen tjänst. Sen kan man lysande på kuvertet med en ficklampa och byta ut det “så att det blir rätt” alternativt skicka det fōr sent.

 28. Dom svenska ambassaderna runt om i världen är dom inte ett utökat svensk makt i andra länder, gäller då inte den svenska lagen inom deras fyra väggar?

 29. Jag har länge sagt att vi måste göra om det svenska valsystemet så att det blir mer demokratiskt. Jag skäms att vi framstår som en bananrepublik i världen. Vi borde även göra som i Holland, d.v.s. ta bort 4%-spärren så att folket känner att de kan rösta på det som de verkligen vill ha.

  • Man trycker bara på print-knapprn och då kommer den önskade valsedeln ut, men det kanske är ”för individanpassat”, för att passa kommunister och socialister?

  • Och definitivt inte poliser utbildade i Sverige. De syns ända till Svalbard i så fall. Bara att titta på dem när en politiker med livvakter släntrar förbi. Raka i ryggen. Samma kläder. Samma skor och samma stil. Fladdrar med blicken hit och dit och skallen på dem går åt alla håll som om de var uppdragna leksaker. Ännu mer stilar de om de kommer i bild, så deras morsor och gamla polare kan se dem. Jag vet för jag är själv en före detta livvakt. Men inte utbildad i Sverige. Utbildad i England och USA och haft mycket med den Israeliska också att göra. Det gäller att inte synas och ha helikoptersyn och kunna dö i sitt jobb om det gäller och kunna urskilja en gammal tant med rullator och en terrorist på en kilometers håll. Dessutom inte låtas bli mutad.

 30. Nu framgår ju HELA Bilden. Allt är planerat. VALFUSK !
  SÄPO, DUGER NI ?
  Duger Ni till att finna dom skyldiga ?
  I annat fall kan dom lägga ner SÄPO !
  Och dom kan anmäla sig på Arbetsförmedlingen på Måndag !

 31. för sent, tåget har lämnat,
  FN: Sverige kommer att bli ett tredje världsland fram till 2030,
  Enligt min uppskattning är vissa delar av sverige redan status som tredje världsland …

 32. Sd; framgångar skrämde skiten ur etablissemanget, en övergripande manipulation ansågs nödvändig, för att rädda ”demokratin”, och landets ”säkerhet”.

 33. du lever fortfarande i pippi langstrumpf världen, verkligheten är annorlunda, när du vaknar är det för sent … sverige är i händerna på islam och de nationella förrädarna klappar skålen….

 34. Jag ställer frågan här också: Jag gick nyss in på val.se och sidan gick inte att nå. Jag vet inte hur länge den varit nere men typ en timme tidigare så ledde S före SD och sen M. Nu när jag äntligen kom in har listan ändrats till S före M och sen SD. Någon som vet mer hur länge sidan var nere och om någon vet att turordningen är rätt? Eller har vi något ”systemfel” igen?

 35. Allt går den valfuskande regimens väg. Först så trycker de ner SD så mycket som det är möjligt i pk opinions undersökningarna utan att det är för uppenbart vad syftet är. Sedan så är valdeltagandet extra högt vilket möjliggör att fusket lättare går att dölja och sist men icke minst så är det dator stop och allmänt kaos hos Valmyndigheten. Det enda vi får höra är att allt är korrekt och SD har förlorat stort antal väljare på slutet. Jag kan bara säga det att INGEN som väljer att rösta på SD går tillbaka till banditerna.

 36. Fusk, hot, lögner, mygel och räknefel och nu också undanhållande av ekonomisk fakta. Sossebeteendet förstör detta land. Valboskapen i ghettoområdena har gjort sitt men det räckte inte. Extraval nu. Sossefuskarna måste detroniseras från all makt, permanent.

 37. alla länder i världen vet att sverige har den högsta våldtäkten av kvinnor, men sverige gör inte … för att du inte har något emot, håller du med. Rape av kvinnor var eller är tecknet av segrar mot deras ämnen ..

 38. De vänstra nationella förrädarna lämnar de delar av staden som har översvämmats med hjälp av islam … de känner sin egen åtgärd mot svenska folket ..

 39. Jasså? Vet dom inte om stölderna er olagligt.
  Mycket lett att kolla.
  Ta bort alla S-sedlarna. Då kommer svaret innan 23 minuter. Tack.

  • Troligen några från Sverige utsända och utvalda ’Val-lotsar’ som
   varit i farten. Dom måste ju för framtiden ha lite ’topp- politisk’
   erfarenhet.

 40. Är det inte tid att kontakta Trumpen, Orban och Polen, så de kan tillsätta en utredning kring Sverige och 7-klövern, MSM och övriga rödgröngrönrosa zombies?!

 41. Var det ikke en journalist som stjal AfS og SD sine valgsedler på en av ambasadene og skrøt av det på Twitter etterpå?

  • Berra,
   Och förlänga sändningstider hos DDR-TV där Greider (Dalademokrat-mannen i TV4 på fredagarna) och Lindberg (Morgonlögnen (Aftonkladet)) hade bjudits in med allsköns vedervärdiga anklagelser mot Sverige-vännerna!

 42. Diktaturen Sverige !

  Storstadsbor ar for fina, trendiga for at rosta SD!
  De lever ju det goda livet!

  Du cyklar till jobbet, restaurangen och bor I 90 kvadrats 3 :a for 6 miljoner. Allt ar underbart.

  Blunda och njut sa lange de varar, nasta gang du ropar ar det Muhammed som svarar.

 43. Bilden av Sverige som ett Civiliserat Land flagnar som gammal färg.
  Vi har blivit en Laglös Banan-Stat.
  (som vi brukade skratta åt,
  som finns/fanns i Syd-Amerika.)

 44. Att anmäla Valfusk mot SD till MSB lär väl mest ha den effekten att det värmer hjärtat på myndigetens högsta ledning.

 45. Det svenska valfusket har uppmärksammats i Danmark, danskarna säger att dom inte är förvånade över de totalitära övergreppen; Sverige och svenskarna lever i en kultur av underkastelse.

  • Frittskåne,
   ”Underkastelse”?! Inte jag, jag har alltid varit extremt misstänksam mot auktoriteter, titlar och vad som döljer sig bakom ordet ”expert” på visitkorten!

 46. Ot, men ändå inte:
  Att mata valboskap är bevisligen en bra affär. Sossarna fick 77,9 % av rösterna i Malmös arabgetto, nogåzone nr1: Rosengård.
  Problemet är bara att vi andra betalar för fodret.

 47. Jaha, är det inte tiotusentals pass som bl a direkt Sverige-fientliga har ”tappat” (läs sålt vidare!), så är det buntar av JUST SD:s valsedlar…

 48. japp det är märkligt? satan är lös och styr folket idag, fast folk inser det inte
  förnuftet har havererat och ondskan, hatet, hotet, islam, kommunismen breder ut sig, men det kommer haverera snart, var så säkra på det

 49. Jag såg på Facebook tidigare idag att tiotusentals turkar boende i Turkiet med dubbelt medborgarskap hade röstat i svenska valet.
  Hittar inte det nu.

  • Det här är välorganiserad,
   Det Våra ” politruckar ” kallar ” stöld”

   Uppenbart _ de vet exakt hur mycket de ” försökte” förstora, i valet nu

  • Har DDR flyttat till Sverige?
   Nja förresten det började nog redan för länge sedan. Bara Merkel drog till Västtyskland tydligen.

 50. Många som skulle rösta hörde jag utomlands inte ens blev informerade på deras beskickningar. Ringde de valnämnden, SD eller Länsstyrelsen i Sverige så fick de aldrig något bra svar om de nu överhuvudtaget svarade. Dessutom var det dyrt att ringa och vänta och dessutom passa tiden för klockan var ju inte precis som i Sverige. Till sjöss var det ännu besvärligare. Deras val i Sverige tycks inte vara så särskilt igenomtänkt. Skulle misstänka att lika många som lyckades rösta utomlands även fick ge upp till slut och glömma att rösta. Sådana saker borde ju även Jimmie Åkesson tänkt på, för många där han bor på Listerlandet i Blekinge, är ju sjömän i generationer.

 51. Hela valet var ett skämt. Ponera en tanke – när kraschen inträffade så växlades Sossarnas siffror till SD och tvärsom – i landet tvärs om är allt möjligt. Sossarna gick ju emot ett katastrof val sa man ju. Konspiratorisk till max.

 52. Kan den här jädra liraren haft ett finger med i spelet gällande valet 2018. Kan tydligen göra tyngre grejer än så. Även ärkeknöken Bildt omtalas här men i helt annat ärende.

LÄMNA ETT SVAR