På torsdagen presenterade Sverigedemokraterna sin kampanj inför EU-valet som hålls den 9 juni. Partiets budskap anspelar på Stefan Löfvens (S) uppmärksammade tal under migrantkaoset 2015 då den tidigare statsministern framförde att ”mitt Europa bygger inte murar”. Men SD:s Europa bygger däremot murar.

Enligt SD:s partiledare Jimmie Åkesson blir det val till Europaparlamentet som kommer att handla om svag migration och starka gränser.

LÄS ÄVEN: SD: Vad får vi för miljarderna till EU?

För att nå ut med partiets budskap har SD:s kommunikationsavdelning valt att kapa tidigare statsminister Stefan Löfvens tal från hösten 2015.

– Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt när nöden är stor, sa Löfven med skylten ”Refugees welcome” bakom sig.

SD kampanjar med orden, ”Mitt Europa bygger murar – mot invandringskaos, mot gängkriminella, mot islamister”.

”Stora konsekvenser för vårt land”

Åkesson framförde att Löfvens linje under migrantkaoset och en ansvarslös migrationspolitik under decennier har resulterat i stora problem för Sverige med bland annat segration, klanvälde, gängkriminalitet, urholkad välfärd och bidragsberoende.

– Det är ett uttalande som blivit klassiskt och som fått stora konsekvenser för vårt land, sa Åkesson till TT om Löfvens tal.

Vid sidan om valaffischer på gator ska SD även satsa på rörligt material i sociala medier. Dessa videoklipp visar bland annat uppmärksammade bråk, upplopp och en arab som framför att han ska ta över Sverige. Partiet hoppas att deras kampanj om migration ska locka fler väljare till vallokalerna den 9 juni.

Vidare är Åkesson fast besluten att EU inte ska få mer makt och att migrationspolitiken ska förbli en nationell angelägenhet.

– Det ska vara upp till medborgarna i vårt land att avgöra vem som får flytta hit, sa Åkesson.

Se hela pressträffen:

LÄS ÄVEN: Charlie Weimers: EU-valet ett ödesval för Sverige och Europa