Gäng Damberg 0

Genrebild gäng/Mikael Damberg (S) Foto: Faksimil Instagram/Twitter

Inrikes

”SD:s mediala svans” gör Damberg (S) orolig för Sverige

Publicerad 11/10/2022
Annons

Sveriges tidigare finans- och inrikesminister Mikael Damberg (S) är orolig över utvecklingen i Sverige. S-toppen ser problem i att väljarna har röstat fram Sverigedemokraterna till riksdagens näst största parti vilket har resulterat i politiskt inflytande. Enligt Damberg är SD ett parti som delar upp befolkningen och även använder ”sin mediala svans” för att påverka genom ”hat och hot”.

På onsdagen medverkade Mikael Damberg i statstelevisionens 30 minuter där han bland annat kommenterade den nya regeringen och Tidöavtalet.

LÄS ÄVEN: Magdalena Andersson attackerar alternativmedia

Damberg framförde att det är SD som har varit den verkliga maktspelaren när avtalet utfromats. Han är orolig för demokratin när SD tillåts vara med och bestämma.

– Det här är ett parti (SD, reds. anm) som i Tidöavtalet lyckats att få med de andra partierna att dela upp befolkningen väldigt tydligt, och som använder sin mediala svans för att hota och hata. Tro inte att det inte har en inverkan på demokratin, säger Damberg.

Hela intervjun med Mikael Damberg (S) kan ses HÄR.

De fyra partierna i regeringsunderlaget har tackat nej till att medverka i 30 minuter.

Ovanligt att drabbas av gängvåld

Samnytt har tidigare uppmärksammat flera av Mikael Damberg (S) uppseendeväckande uttalanden. I samband med en gängskjutning i ett köpcentrum i Kristianstad år 2021, där flera peroner skadades, kommenterade den dåvarande inrikesministern det hela i statsradion genom att försöka tona ned allvaret. Lyssna på uttalandet HÄR.

– Om man tittar på hur många människor vi är Sverige så är det väldigt ovanligt att man drabbas av det, sa Damberg om gängvåldet.

LÄS ÄVEN: S-regeringens förslag: Förbjud ”rasistiska” tidningar

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1013Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons