På onsdagen meddelade Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt att det kommer att komma elstöd även till hushållen i norr. Men på torsdagen uttalade sig energiminister Ebba Busch (KD) om SD:s utspel och uppgifterna går isär.

I februari ska 55 miljarder kronor fördelas mellan elkunder i södra Sverige. Energiminister Ebba Busch (KD) sagt att man inte utesluter någonting avseende norra delen av landet, dock har inga konkreta besked gjorts.

LÄS ÄVEN: SD utlovar elprisstöd även till norra Sverige


Enligt Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt ska även område 1 och 2 i norra delen av landet inkluderas.

– Det ska bli av och där jobbar vi tillsammans med regeringen, säger Oscar Sjöstedt (SD) till Expressen.

Men energiminister Ebba Busch (KD) är inte säker på den saken.

– Jag är ansvarig för de här frågorna. Och jag har tidigare gett besked om att vi inte utesluter ytterligare stöd. Ingen av de elstöd som vi presenterar riktar sig egentligen till någon specifik landsände. Utan det utgår ifrån hur högt elpris man har haft. Vi tittar på en rad åtgärder, sa Busch till Expessen och fortsatte:

– Men vi kan inte riskera en situation där vi också då eldar på inflationen på ett sätt där hushållen får stöd med ena handen, som sedan äts upp med ränteökningar i andra änden. Beskedet så som det faktiskt är – är att vi inte utesluter ytterligare åtgärder, och vi tittar på fler åtgärder.

LÄS ÄVEN: MP: ”Kolonialism” att kompensera hushåll och företag för höga elpriser