Se när Trump och Kim Jong Un träffas i ett historiskt möte

Delningar

Det omtalade mötet mellan USA:s president och Nordkoreas ledare inleddes under gårdagen. De ska ha skrivit under var Trump kallade ”ett omfattande dokument” och indikerade att kärnvapennedrustningen av den koreanska halvön kunde börja ”väldigt snabbt”.

Mötet i Singapore mellan de två var det första mellan en sittande amerikansk president och ledaren för Nordkorea och har öppnat dörrarna för att avsluta en 70-årig period av fientlighet och nukleära hot.

– Vi har haft ett historiskt möte och kommit överens om att lämna historien bakom oss, sa Kim Jong Un medan de signerade överenskommelsen. Innehållet i dokumentet delgavs inte vid tillfället.

Förhandlingspunkterna är det amerikanska målet att få bort Nordkoreas kärnvapen och Jong Uns strävan att få bort amerikanska vapen från halvön och att bli erkänd som en spelare på världsarenan samtidigt som det finns ett internationellt tryck på att få ett slut på Nordkoreas provokationer, fattigdom och extrema isolation.

Här är vad som hänt hittills enligt New York Times:

 • De två ledarna träffades privat i strax under en timme i en ”lära känna”-session innan de gick in i ett större möte. Sedan blev det arbetsluncher med tjänstemännen där de tittade på frågor de inte kunnat komma överens om i decennier.
 • Efter lunchen tog de två ledarna en promenad och pratade kort med media medan de gick mot en underskrifts-ceremoni. Trump sa att mötet går ”jättebra” Vi hade verkligen ett fantastiskt möte”. Trump lät även Jong Un titta in i hans limousine, kallad ”the beast”.
 • Kort efter 9 på morgonen lokal tid gick Trump och Jong Un mot varandra och skakade hand inför pressen. Sedan gick de in i ett privat möte med endast översättare närvarande och kom ut efter en timme för en andra session.

Enligt bedömare kvarstår emellertid stora svårigheter i en överenskommelse om de centrala frågorna och det återstår att se om USA och Nordkorea kan komma överens om vad kärnvapennedrustning egentligen innebär liksom hur långt USA är villigt att gå för att försäkra Nordkorea att en amerikansk attack inte kommer att ske.

Trump tweetade om mötet:

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

453 KOMMENTARER

 1. Vad säger alla Trump-hatare nu då? Svårt att erkänna att Trump fixat det ingen tidigare president fixat?

  • En hatare är alltid en hatare. Knappast blir de bättre ju äldre de blir. Tur är så försvinner även de från arenan förr eller senare. Samma sak är det med väljare. Till slut blir de ersatta av någon som inte tillför hat och osämja.

   • Trump har varit extremt tydlig med att nedrustningen är avgörande och den enda acceptabla utgången. USA kan i sin tur erbjuda handel, vänskap osv. så det här var egentligen ett handelsmöte med krav om nedrustning, tror jag! Win-win.

  • Ska bli intressant att se när/om gratulationerna kommer från 7-klöverns partiledare, som tidigare bara baktalat Trump!

   • De kommer ALDRIG erkänna att Trump lyckats där alla andra tidigare presidenter misslyckats. Precis som de aldrig kommer erkänna att SD haft rätt i alla år.

  • Hade vi haft Clinton kvar så hade vi varit där nu, och Ryssen hade varit skurken.
   Nu har vi Mr.Trump istället och då är ww3 avblåst.
   Ljusets makter du vet.

  • Om det blir ett tredje världskrig kommer detta inte att utspelas i skyttegravar, det kommer att ske medelst ekonomi!

   Mycket av detta kommer utspelas över internet vilket det redan gör. Det finns de som säger att vi redan är mitt uppe i det ekonomiska tredje världskriget!

 2. Det är alltid fel vad Trump än gör. Och vad han än lyckas med. Det blir spännande att höra dom experterna som tv tar fram. Dom med den rätta åsikten förtroende har man det längre.

 3. Hoppas Trump kan komma till Sverige och avskaffa 7-klövern..den är ett minst lika stort hot som kärnvapen

  • Oroa dig inte han hanterar Sverige hemifrån. ”Sweden, Sweden! Who would have thought?” Som att skjuta på öppet mål. Sedan blir det panik att försöka rädda vårt anseende, den så kallade Sverigebilden och ju mer de försöker desto mer belyst blir den nakne kejsaren.

  • Trump har en inre sfär för supporters, dessa får mail och förfrågningar via undersökningar mm. Jag får där igenom förfrågningar ibland bland annat så var Trump på jakt efter statistik om median som ljuger. De inhemska känner han till väl, men inte andra. Jag informerade då om vilka media i Sverige som ljuger, och Aftonblasket som kingpin över fablörerna – ”som vinklar allt i nyhetsväg”, så vänder Trump blicken på Sverige, kommer storsläggan landa hårt på AB.

   • Många tror Trump är korkad, men han har järnkoll! Inte undra på alla EU´s ledare är på gränsen till nervsammanbrott, så som han lekte med dem som en katt med råttan vid senaste G7 mötet!

    Samtidigt har också Soros erkänt att han förlorat kampen mot Trump!

    • Jo jag ser hans taktik. Först skrämmer och hotar, sedan lägger han fram friheten som en kompromiss och alla är lättade. En slug buisnessgubbe.

 4. Hillary Clinton genomdrev kriget i Libyen bara för att visa hur stark hon var och duktig president hon skulle bli.

  Resultatet blev ett land i anarki och öppnade dörrar för massmigrationen från Afrika till Europa som hittills kostat Europa hundratals miljarder euro.

  I MSM kallades Donald Trump för ’instabil krigshetsare’ och ’galning’.

  • Experterna och tyckarna i media har ingen koll. De har bytt ut sunt förnuft mot idéer som andra matat dem med. Sedan känner de sig säkra på sin sak bara för att alla andra upprepar samma saker. De borde ut i vida världen och möta dem som gör egna observationer och som har egna uppfattningar.

 5. Såg någon ’Nordkorea-expert’ på metro/tt som uttalade sig om att mötet aldrig skulle leda till något beslut om avnuklearisering. Sedan sitter Kim där med penna i hand och signerar ett avtal. Trump visar upp insidan utav ’The Beast’ – hans limousin.

  • Ja dom gör missbedömning efter missbedömning! Kommer bli likadant vid valet när SD får sin jordskredsseger!

   Alla i vänstern kommer gråtande utbrista: -”Men vad är det som har hänt….???

 6. Hahaha nu blir alla leftists trumpna – Donald har gjort det igen och Kim tycker bättre om Donald än om dem. Vem var det som ville förstöra världen, Soros? Vem var det som varit en dålig president, media??

 7. Verklig stor framgång för Donald Trump, hela sveriges vänstermedia har svårt att finna ord. De ställer sig frågan hur skall vi kunna ljuga detta till rätta?
  Nu måste man fokusera på Moskéer som svenska folket inte vill ha i landet och därför se vi nu attacker.

  • Inte ett ljud från 7-klövern och framför allt inte från Löfvén, om detta positiva steg Trump tagit för världsfreden! Borde inte partiledarna stå på kö för att lyckönska Trump!?

   • Sverige ÄR Europas svar på Nordkorea. Statskontrollerad media och TV. Politiker som tycker 99% lika. (Självfallet har jag inte blandat riktiga politiker som SD i den här röran.)

    • Tyvärr har SD blivit infiltrerande och fullständigt nerlusade av samma pest som övriga 7 partier.

     Så även med egen majoritet tror jag inte SD kommer rätta till felen i landet.

  • Ledarsidan på Sydsvenska Bilbrandsbladet är idag rädd för att Trump pratar om (person)kemi istället för om diplomati. PKräken saknar livserfarenhet, ingen av dem har ju någonsin varit med om att uträtta någonting, och de har mycket låg bildningsnivå. Det är därför de hela tiden tycker att ”allt är så komplicerat” och litar till etablerade gigantiska korruptionsbyråkratier som alltid har misslyckats med allt. Det diplomatiska monstret är världens värsta och borde helt avskaffas. Sverige borde abrupt lägga ned UD och inte ha någon utrikesminister. Behöver myndigheter internationella kontakter så ska de ordna det på egen hand utan någon annan myndighet som mellanhand.

 8. Sverige skulle ha hjälpt till att mötet blev av, sägs det! Inte ett ljud från Trump eller Kim om detta.

  Är nog bara ett önsketänkande från globalisten Wallströms sida för att synas, jättebesviken över att Trump nu lyckats med något ingen annan lyckats med tidigare, att ta ett stort steg mot fred i världen!

  Olyckskorparna på sveriges gammelmedia kan i och med detta inte fortsätta med sina negativa uttalanden om USA’s president, då han nu är en stark kandidat till fredspriset!

  • Ja vilket skämt. Det är antagligen ingen slump att man valde att hålla mötet i Singapore – ett utav världens bästa och säkraste länder med Ordning på allt – istället för i Sverige!

  • Från Sverige och PK-media hörs bara sorger och besvär. Från resten av världen, undantaget terroristkontrollerade områden, är man lyrisk över toppmötet. Och nåt fredspris till Trump kan såklart inte komma ifråga. Annat var det med Obama som snabbt som ögat förärades priset utan att ens ha gjort nåt. PK-etablissemanget i ett nötskal….

 9. För bra gör att vara sant.
  Tror dock inte att det håller några månader då varken USA eller Nordkorea direkt är kända för att hålla sina löften…

 10. Den amerikanska presidenten är helt fantastisk. Herregud, vad ska Margot W med följde säga nu. Fredspriset till Trump!

 11. Nu väntar vi bara på en kommentar och ”analys” från SVT:s politruk och omedvetna ståuppkomiker Carina Bergfeldt.

  • I morse på nyheterna såg hon väldigt härjad ut, svarta ringar runt ögonen och håret värre än vanligt.
   Att det går bra för Trump känns inte bra för tösen….:-)

 12. Ja ja, men den stora frågan är väl ändå vilken förtjänst Sverige har i det hela? Eller? SVT? 😂

  • Utan Wallström Löfven som jobbat i bakgrunden för att detta skulle bli möjligt utan hade snarare blivit ett atomkrig. . Citat ur Löfvens dagdröm.

 13. Vad som än kommer ut av detta så har Trump lyckats med att göra något som ingen av PK-eliten vare sig det gäller PK-politiker eller Globalist oligarker.

  Nu blir det spännande att se hur PK-media och dess bundsförvanter ska kunna vinkla detta och göra något riktigt otrevligt av det.

 14. Det som kommer bli avgörande för en eventuell nedrustning är Kinas position, ty Nordkorea inser naturligtvis att de måste hamna under Kinas beskydd för att inte invaderas dagen efter de skrotat sin bomb.Hur har det slutat för andra länder som gått med på USA:s krav på ned- eller avrustning i tron om att kunna få vara ifred?
  Svar: Inte bra.

  Kim Jong styr kanske över en vansinnig regim, men han är knappast dum i huvudet. Han vet naturligtvis att den enda anledningen till att han fortfarande är vid liv är att Nordkorea sitter på kärnvapen och att USA därför inte vågat ta ned honom som de brukar göra med olydiga regimer. (Chile, Panama, Ukraina, Iran….)

  Men detta är ändå en rejäl fjäder i hatten för Trump och han har troligtvis redan förhandlat med Kina om villkoren.

  Det är mer än vad den oduglige Obama någonsin klarade av.

  • Det är mer än vad FN har klarat av på 70 år. Precis som FN misslyckats lika totalt med den lika gamla palestinakonflikten. Det här kan bli slutet för FN! Trump visar att bilaterala möten är det som funkar, där globala diplomatkonferenser har misslyckats generation efter generation.

   Diplomatin utvecklades under 30-åriga kriget och Westfaliska freden. Men det var ju bara européiskt regionalt. Hela världen är för stor och splittrad för att det diplomatiska konceptet ska kunna fungera i något FN-liknande format.

 15. Det är något komiskt över hur han visar Kim limon! Så himla grabbigt – och så löser man kärnvapenkriser och jag gissar att det här är början på en ny fas för Nordkorea. Landet står inför en utveckling!

  • Sydkorea har en BNP/capita på $27,000. Nordkorea har $700. Och det är det folk som anses ha världens bästa studenter. Vid en återförening så lär Trump se till att amerikansk export står för återuppbyggnaden och att några PK-politiker kan få ynnesten att betala för alltihop, så att de får vara med och dela äran på ett hörn.

  • Visst är det komiskt, men genialt av Trump. Han är en oslagbar kommunikatör med en ypperlig fingertoppskänsla mitt i all bufflighet. Det där som vänstern och intellektuella inte förstår sig på alls.

 16. Det största här enligt MSM är INTE att världen kan bli lite säkrare med mindre kärnvapen utan Trumps handskakningar…Woijne woijne.

 17. I en saga skulle en super-förhandlare, en groda, lösa problem. Han försökte åstadkomma något litet, typ byta en lampa eller vässa en penna. Det blev inget med det (han gick & gömde sig istället)..

 18. Besvärligt läge för mainstream media he he he. Det går ju inte att hylla Trump så de börjar smått ge äran till Kim och hylla honom som hjälte och fredens man!!!. Är det Kim som ska få Nobels fredspris månntro??? TRUMP den bästa presidenten ever, folkets hjälte som vill ge oss fred och välstånd. TRUMP menar på riktigt att avskaffa globalist oligarkernas makt och rikedomar som de har tillskansat sig genom politisk manipulation och återföra makten och välståndet till folket. Kan inte nog hylla Trump, en stor dag idag för freden och världen.

 19. Kim köper värds sympatier men Trump kommer inte gå i fällan. Trump är en intelligent person raka motsatsen mot vad sverige kan stoltsera med. när det gäller vår store stadsledare.

 20. Ska bli roligt att se vad Pravda-SVT ska göra av denna världsnyhet i kvällens sändningar, haha….Det blir svårt att maska det här. Sorry, reds!

 21. Knappast något som kunde ha hänt med häxan Hillary i vita huset, då hade atombomberna haglat över NordKorea

 22. Obama fick Nobels fredspris. Sen startade han två krig som dödade hundratusentals människor och drev miljoner på flykt.

  Inte vid ett enda tillfälle yttrades någon minsta kritik mot Obama i MSM.

  Trump beskrevs däremot som krigshetsare och galning.

  Det är skillnad på ras och ras när vänstern dömer.

  • Obama emotog fredspriset utan att skämmas, Trump gör jobbet. Detta sammanfattar Obamas president insats.

  • Jag tänkte precis samma sak. Vi får se om Trump lyckas med detta och blir nominerad till fredspriset eller om han trots allt har fel värdegrund. Av vänstern påstådd värdegrund väger tyngre än faktiskt resultat.

  • Obama bombade i sju länder ända in i de sista dagarna av sin åttaåriga presidentperiod. Och resultatet? Kärnkraftsavtalet med Iran är upprivet liksom allt Obama införde har tagits tillbaka av Trump och kongressen redan. Obama har inte lämnat någonting efter sig. Å han ska i år börja bygga ett stort museum/bibliotek över sig själv för 4 miljarder kronor, ”Barack Obama Presidential Center”.

   • Alla diktatorer bygger monument över sig själva, Ceaușescu, Franco, etc så det är väl självklart att den nascissistiske Obama gör det

  • Får inte Trump fredspriset så kan de lika gärna skrota det skitet. Fungerar väl som lekstuga för PK-maffian.

   • Tror han avstår. Det är inte för att få priser som han agerar som han gör. Kim kunde dock gott få det.
    Med tanke på vilka som tidigare fått fredspriset är det nog bäst att avstå än att liera sig med dessa folkfiender.

    • Nåja, han är fåfäng. Han vill ha den där medaljen. Han kanske får en till om han löser den likaledes 70 år gamla palestinakonflikten också med Saudis hjälp (men det är nog mycket svårare).

     • Han har kommit långt bara genom att flytta ambassaden och att öka trycket på Ajatollornas Iran

     • Absolut! Men t.s. från Nordkorea finns det ingen central ledning som har kontroll över de våldsamma palestinierna, och därför ingen att förhandla med. Det har spekulerats i att Egypten skulle kunna annektera Gaza-remsan och tillämpa sina välbeprövade metoder för att upprätthålla allmän ordning. Gulfstaterna har resurser och kompetens att t.ex. stödja Jordanien i att göra något motsvarande med Västbanken. Eller så kan förstås alla palestinier evakueras till någon annan plats i världen. Madagaskar (nej, det vore synd för den spektakulära naturen)?

 23. Trump har på kort tid sett till att landets ekonomi går som ett expresståg och han levererar det han lovar. Han sätter sitt land i första rummet, till skillnad från många andra politiker.

 24. Det fina med Trumps politik och de rekordmånga reformer som genomförts under hans första 500 dagar är att det gynnar även vanliga människor utanför den ”elitisiska” skaran. Av alla raser, hudfärger, och politiska åskådningar. Alltså även hans belackare.Mer klöver överför de hårt arbetande och minskad risk för krig och kärnvapenspridning.
  Jämför med pajasarna innan. Senaste regimen försökte få till en alternativ världsbild där svart var vitt, sanning lögn etc i sann Orwelliansk anda.Till sin hjälp hade man Hollywood och de korrupta medierna. Amerikanarna stod till slut inte ut med förljugenheterna utan valde det enda rätta som president, en som inte stammade ur den politiska eliten, utan en som varit stabil med sina åsikter och rättframhet och som vill ge amerikanerna och världens folk en bättre framtid utan så mycket inblandning av begränsande regleringar från klåfingriga politiker.

  • Ändå är det många i världen som fortfarande är grundlurade och trooor att socialister vill göra nånting gott för arbetare och fattiga.

  • Om koreakriget avslutas med ett fredsavtal (vi är inte där än) så lär det vara svårt att inte bjuda in Trump och Kim till Oslo i november. Norrmännen ska nog tänka igenom vilka som ska sitta i den där kommittén framöver.

 25. Mötet hölls i Singapore, som har mycket låg kriminalitet och anses ha bland de bästa skolsystemen i världen. SD har som enda riksdagsparti gjort en studieresa dit för att lära om skolsystemet.

  • Gustav Kasselstrand (AfS) har bott och arbetat i Singapore och har pratat om det han vill ta över därifrån. Som snabba politiska beslut som löser konkreta problem (i Sverige är sånt ”för komplicerat” enligt PK).

  • Finland var väl topprankad i Pisa. Nu börjar de också dala, då skolundervisningen skall bli mer lik den svenska modellen, där man använder barn som försökskaniner.

 26. Vapentillverkarnas aktier borde dala på börsen nu.
  Så trist, inga krig att se fram emot.
  TRUMP ÄR LYSANDE!!
  Soros, synd va????

 27. Eftersom Nordkorea inte är ett muslimskt land befolkat av Mena folk finns det hopp om en god utveckling av landet

 28. Löven borde byta plats med Kim Jong-Un o tvingas underteckna ett dokument, med förbud att islamisera det svenska samhället, som hotar hela Västvärlden, precis på samma sätt som Nordkoreas evige president Kim Jong-Un tvingats göra.

 29. Trump och Reagan, båda Republikaner har bidragit mest till världsfreden, de insåg att kommunist skurkar förstår bara överlägsen militär makt, och ekonomisk överlägsenhet. Sveriges socialister och kommunister är idag i sorg, man har aldrig ens kritiserat Kim Jong och att nu Trump tar hem segern är katastrof för vänstermedia, de försöker nu ljuga bort verkligheten, i SVT rapporterar man om attacker på Moskéer, det är viktigare än världsfreden för dom men inte för jorden folk.

  • Vi ska inte glömma JFK, han var en stor man.
   Dessa 4 är mina absoluta idoler bland ledande politiker: Trump, Reagan och JFK PLUS Putin.

 30. TT har skickat ut följande till pressen som kopierar rakt av:

  Nu gäller det att inte bli för glada över Trumps framsteg utan istället fokusera på osäkerheten i vad detta egentligen betyder. Man måste vara skeptisk och inte luras av denna show. Trump är väldigt oberäknelig. Men utan tvekan är detta en väldig framgång för Kim Jon-Un som är den som vunnit på detta.

 31. Idioten Löven trodde i sin megalomani att mötet skulle hållas i Sverige med honom som värd.
  Skulle han tänkt på innan han snackade skit om Trump.
  Vad inbillar han sig.

  Trodde han skulle få beröm och skröt med sina goda Nordkoreakontakter.
  Pinsamt.

  • Löfven och Wallström har storhetsvansinne. Istället för att lösa svenska problem. Har de skapat flera. Genom massinvandring och eftersatt försvar samt en brottslighet och mördande som ökar. Asfaltsligor som lurar våra gamla. Kriminella gäng. Utanförskapsområden. osv
   Nu senast vill de att invandrare ska få statliga löner för att jobba i privata företag. Man tar sig för pannan. Vanliga svenska arbetare kommer bli utkonkurrerade medan de betalar skatt till den invandrade arbetskamraten. Sossarna och LO måste vara helt galna.

 32. Vill tipsa Aftonbladet om floskler-rubriksättningar som funkar.

  * SÅ iscensatte Margot Wallström toppmötet i all superduperhemlighet.

  * Aftonbladet analyserar. Det här kan sluta med KÄRNVAPENKRIG. Experter som Aftonbladet talat med håller Trump ansvarig.

  Fler?

 33. Donald uttryckte sina tankar om Kim och Nordkorea och han stod på sig – sedan hade han vunnit Kims respekt och nu är vi här vid ett historiskt möte som ingen annan hade lyckats få till. Go Donald!

 34. Vad Obama, George W Bush och Bill Clinton inte lyckades med att göra under de 24 år de regerade, har Trump lyckats med på 1 år!!!

  Men så springer han inte runt och slickar i oligark globalisternas skållar utan fokuserar på uppgiften istället.

  • CARINA är ett riktigt SVT fynd som alltid hittar något NEGATIVT att säga om Trump. Det riktigt lyser om henne hur hon hatar Trump och nationalister.
   Den enda hon kommer att säga något gott om är Kim, det är han som får hennes hyllningarna.

 35. Jag tror det är svårt att bortse Trump och Kim när Nobels fredspris ska ges ut. Jag kan inte se andra som kommer upp till den nivån. Men att ge Nobels fredspris till Trump komme att ge många PK-ister sömnlösa nätter. Kul för dem.

 36. I Singapore styr eliten, intelligenta ledare, välutbildade, i USA styr eliten, folk har genom världshistorien alltid valt den starkaste och mest intelligenta ledarna. Det gäller inte i Sverige här är det media som väljer politiken och stöder vänsterns kandidater, vi har nu under 20 år sett svensk BNP per capita rasa ner och räkna med att det fortsätter. Sverige har en svetsare, helt outbildad till att leda ett land med 10 miljoner människor och resultatet är förödande, nu tror inte folk på media längre.

  • Har inget med utbildning att göra. Då torde Dan Eliasson vara ett geni, med sin juristutbildning. Det har att göra med att Sverige är en ockuperad vasallstat med marionetter till politiker vid rodret.

 37. Har för mig Trump sa ”letter” vilket jag tolkar som förkortning av ”letter of intent”. Alltså har de undertecknat en avsiktsförklaring om ett antal detaljer. Nu ska de gå vidare med att utveckla detta.

 38. Jag tror att svenska regimens media hellre ser ett kärnvapenkrig på Koreahalvön än att Trump blir en kandidat för Nobels fredspris.

 39. Helt otroligt. Det kanske skulle till en oborstad redneck för att Kim skulle mjukna. Kanske har de samma personkemi. Grattis till bägge. Undrar just vad Soros och vapensmederna kommer göra för motdrag. Ett nytt krig i mellanöstern kanske?

   • Som de gjorde i Syrien. Hyllade rebellerna som senare blev IS. Det spelar ingen roll för vapensmederna. Huvudsaken det är konflikter så att vapen behövs.

     • Just nu är det krig i Jemen. Mellan Iran och Saudiarabien. De vill inte slåss i sitt eget land såklart. Undrar om de stora vapentillerkarna levererar till båda sidor? För de kan de. Eftersom det inte är krig i de länder som de leverer till.

 40. På löpsedeln hos svenska medier och SVT: svenska styrelser är mansdominerade fortfarande.. och tyvärr har världen blivit en fredligare plats när USA och NK har träffats tack vare Trump

 41. ”The Donald är grabben med choklad i!”
  Redan när ”The Donald” blev republikanernas presidentkandidat, 2016 så sade undertecknad, ”att där har Vi nästa President för USA!”
  USA har fått, till skillnad från Sverige, en ledare som är mer intresserad av sitt eget land och sitt eget folk än av andra nationer och dess folk.
  ”The Donald” har en ryggrad jämfört med den totalt ryggradslösa och mesiga svenska regeringen.
  ”The Donald” har allt vad som svenska politiker saknar och jag skäms numera för att tala om vilket land jag kommer ifrån!!!!!
  ”Saliga äro de korkade ty de skola icke drunkna!”

  • När Trump vann Republikanernas nomineringsval i Florida mars 2016 så insåg jag att han verkligen kommer att bli nästa president. Han slog både Floridas guvernör (low-energey Jeb Bush) och ena senator (little Marco Rubio) på hemmaplan, och de ansågs vara de två starkaste kandidaterna nationellt. Då stod det klart att det är ett nytt spel nu, gamla maktstrukturer har kollapsat.

 42. Kim sade kort till media att de har lagt historien bakom sig. Något av en standardfras, om det inte vore för att allt i Nordkorea sitter fast i krigets 1950-tal.

  Efter freden kan Trump bjuda in nordkoreansk paradtrupp till den militärmarsch han ska införa 4:e juli. Nordkoreanerna kanske bygger en gigantisk Trump-staty av brons. Sydkoreanerna vore väldigt tacksamma för en fred. I övrigt finns det något av en oro i Östasien att ett enat Korea kan bli en för stark stormakt, nu med kärnvapen också.

 43. Tänk om Hofnarren skulle skämt ut sig för världen….vilken skam
  Kan han engelska överhuvudtaget mer än svetsmanualen???
  Dear herr Trumf

 44. Obama fick fredspriset utan att ha gjort någonting.
  Hur blir det nu med Trump?
  Ska han få Nobels fredspris?

  • Ja det är frågan om Trump får fredspriset, och om Trump får Fredspriset och Jimmie Åkesson som statsminister så skulle nobelkommiteen i Stockholm garanterat se till att Jimmie utestängs från alla officiella aktiviteter.

  • Nåja . . Han gjorde ju en ”viktig” sak som gav honom Nobels Fredspris , nämligen att han var färgad & muslim och blev USA´s president .

   Hade han på köpet varit trans eller gay , eller t.o.m både och så hade det blivit full poäng i PK-potten . . . X) .

 45. …och andra partier i Riksdagen kan inte tala med Sverigedemokraterna… Om Trump och Kim kan tala med varandra, så kan alla åtminstone tala med varandra och konstatera att de tycker olika.

 46. Nobels fredspris och hela Nobelsstiftelsen (som inget har att göra med Alfred Nobel, läs på) är en korrupt lobbyorganisation som belönar sina egna PK-krigsförbrytare. Fredspriset är lika mycket värt som bajs i toastolen.

 47. Vänsterpacket är inte nöjda även om Trump så skulle rädda världen från kaos och undergång vilket verkar vara vänsterns agenda.

 48. MSM hoppas att Trump misslyckas för de vill hellre ha ett Nordkorea med kärnvapen än att Trump lyckas.
  Skulle han lyckas så kommer de (som samtidigt hyllar det dåliga Iran-avtalet) hitta miljoner av fel med avtalet.
  Många inom vänstern hatar Trump så mycket att de sympatiserar med diktatorn Kim Jong Un.
  Det senaste är att Bill Maher sa att han hoppas att USA:s ekonomi kraschar så att USA blir av med Trump! Han hatar Trump så mycket att han skiter i att detta skulle innebära en katastrof för miljoner av vanliga amerikaner.

  • Men så är ju Maher en ”komiker” också och tillhör dom välbeställda USA kändisarna , så det är inte mycket man kan förvänta sig där inte . Det är ju bara att ta en flukt på våra egna ankdams-kändisar som Schyffert/Özz/Betnér som exempel . . . X) .

 49. Ruinfeldt har uttalat sig om mötet, där han varnar för Trump,s oortodoxa sätt att förhandla. Vad säger maggot?

  • Den kommentaren var riktigt låg. Är du på uppdrag för mainstream media?
   Du har verkligen noll koll på Trumps affärer.

    • Om allt flyter på så kommer US och NK att göra affärer med varandra, men jag är helt säker på att Trump inte kommer att ha sina affärs intressen där.

     • Förvisso inte, men Trumps intressen är fastigheter och varken Trump eller Kim är intresserade av att han bygger fastigheter där.

     • Nej, men oavsett så ger varje investering jobb och pengar även till andra. ”Arbetande pengar” ger pengar.

   • Hans flirt med Saudi , vad var det . Likaså Egypten .
    Nu när kriget stoppades vad skall då vapenindustrin hoppas på .
    IRAN , kanske

  • Det är fullständigt irrelevant.
   ALLT handlar om pengar, money talks bullshit walks.
   Det är väl utmärkt om Trump kan se den ekonomiska fördelen med Nordkorea i stället för vapenindustrin, som tidigare presidenter har gjort.

   • Det är sant det är helt irrelevant och jag skiter fullständigt i vad han gör ingen kan påverka honom.

  • Ligger mycket i det att Trump kommer se till att Kina och Ryssland inte kommer först . Bygger resort med golfbana

 50. Aftonbladet skriver att överenskommelsen sågas av experterna.
  När Aftonbladet skriver som dom gör så kan vi vara 100% säkra på att avtalet blir en riktig fullträff för president Trump.

  Tänk att få se Jimmie som statsminister med en keps där det står ”Make Sweden great again”

  • Jag har också tänkt så. Jimmie kan gärna trycka på betydelsen av att återupprätta nationalstaten Sverige. Vi var världens bästa land och vi skall tillbaka dit. Make Sweden great again.

   • Tyvärr står Mattias närmare pk anhanget än vad det är hälsosamt och han har påverkar Jimmie negativt. Detta var 2016 och sedan dess har Jimmie ändrar sig och blivit mer positiv till Trump. Han är dock en försiktig general och vågar inte erkänna Trumps storhet fullt ut. Jag tror dock att Jimmie kommer att ge Trump ett officiellt erkännande efter valet och vi kommer att få se mera Trump inspirerade politiska utspel.

    • Försiktiga? Snarare beröringsskräck. Varför deltog inte SD på den nationalistiska konferensen nyligen i Moskva? Där samlades all världens partier som FPÖ, FN, AFD men inte SD bara AfS. Ni är många SDare som ”tror” och hoppas på saker efter valet, själv vill jag ha raka puckar och samarbete med likasinnade i Europa. Min röst kommer oavkortat gå till AfS.

     • Jag kan tycka det var fegt, men SD toppen har fått för sig att de ska ligga lågt med sin national politik så här inför valet. Rätt eller fel? Är övertygad att Mattias är den som stretar emot en mer nationalistisk framtoning. Vi kommer att få se en ny kraftig våg av nationalism svepa över Europa vilket kommer att påverka SD att bli mera driven på den fronten. Hela denna nationalistiska omvälvning har vi Trump att tacka och belöningen kommer när våra politiker ser till att jobben stannar kvar i vårt land och att företagen åter börjar investera i vårt land igen.

   • Jimmie är smart och den enda sunda partiledaren i Riksdagen, möjligen är EBT hygglig fast en förlorare som inte klarat av att leda och väcka liv i kd.

    Men det är bara några få som omedelbart ser saker, som känner igen något, -potential, -när de ser den. Donald har en sådan intuitiv förmåga, Kasselstrand har den. Vissa kan se vartåt det bankar! Före alla andra. Och vissa utav dem är modiga och står på sig och låter sig inte luras utav andra.

    AfS är framtiden!

     • God kväll. Jag tycker givetvis att du ska rösta på AfS och byta parti.

      Kasselstrand har förstått värdet utav Trump. Jimmie, Mattias och Sd är inte beredda att stödja någon som Trump. Trots att han är USAs president och alla hans insatser för sanningen så undviker de att gunga båten till varje pris. Om du har följt Trump i 30 år så borde du stå närmare Kasselstrand och AfS. Därför borde du överväga att byta parti!

  • Obs att AB har förmågan att redan efter att ha sett och läst några hastiga bilder och rader från mötet så kan man förutspå hur det ska gå på sikt.

   Varför gjorde förresten föregående president, Barack Hussein Obama ingenting åt saken? Det var ju under hans tid som problemet kom upp och växte?

  • Ska køpa en sånn keps om jag ser en sånn i en butik.
   Har Trumpkeps så en Svensk motsvarighet hadde passat.

  • Men det betyder” Inget till någon,” mer än vi i partiets maktkretsar.
   V+MP = Glädjedödarepartierna

 51. Syntax error hela morgon i MSM! 🙂
  Vi har inte sett inhållet i historiska mötet? Experter på MSM uttalar sig att detta är patetiskt möte? Vänster patrasket i ett Nötskal.

 52. Nordkorea har mycket av sk ”rare earth metals” Något som de stora teknikbolagen behöver och som de gärna vill lägga beslag på

  • Självklart , säkert överenskommet i förväg. Kom ihåg att av politiskt inriktade journalister vid SVT och SR är ungefär 50 % MP, ungefär 20 % är V och 10 % är S.

   Sök på ”Kent Asp”

 53. Ännu en gång tränger sig ”experterna” fram för att idiotförklara Trump. Mycket oväsen för ingenting, heter det. Att Trump har lyckats med något som ingen annan har lyckats med efter Koreakriget spelar ingen roll.

 54. På femtio år har ingen annan amerikansk president vågat prata med Nordkorea på det sätt som Trump har gjort.

  Jag tror att han tar hem poäng på det.

  • Tänkte på honom idag. Han sitter väl hemma och sörjer som de övriga dyster kvistarna som inte tål att Trump går från klarhet till klarhet.

   • I hans försvar så TROR jag att han främst har ekonomisk-politiska och ideologiska invändningar mot Donald, sedan är det lite sårad stolthet på det. Jag tror fortfarande att han inser att han hade fel till slut när han observerar resultaten.

 55. Lynniga Nordkoreaner känner Trump väl till. Så bryter de detta avtalet så är anfallet ett faktum och Kim-dynastin över. Hoppas bara så få som möjligt få sätta livet till isåfall.

 56. Vi som följt Trumps kamp för att bli Amerikas president visste från början att han kommer att bli det! Utan tvekan en av USA-s mest intelligenta presidenter.

  • Du med? Min broder i Sverige :). Vi var inte många som stödde honom ifrån start. Jag minns hur negativa alla kommentarer var, även här på AP/SN, under valrörelsen. Sedan vände de om, sakta men säkert.

   • Det kan du lita på! Tackar mitt förutseende att jag började studera engelska direkt efter mina 8 år i folkskolan. Annars hade jag inte kunnat njuta av Donalds fantastiska nedsablingar av USA-s politiker redan för 30 år sedan.

 57. Det här borde ge Trump Nobels fredspris. Han har ju gjort något i motsats till Obama som själv var generad över att få det. Men eftersom det delas ut i Norge så lär det inte komma på tal. Norge är bättre än Sverige förvisso, men frågan är om det räcker?

 58. Kim Jong Hade dagen till ÄRA satt på sej 10 cm höga
  platå Skor för att nå upp till sin IDOLS Nivå..!

  Kan va ett lyckat drag, hoppas Vi alla
  Trump vs Kim Jong..!!

 59. nk blir demokratisk.. vad ska nu våra kommunister hänvisa till ?? snart finns inga kommunistiska länder kvar.. bara kommunister i sv.. !!! det är tydligt att dessa sv. kommunies.. har en psykisk diagnos..

  kommunismen borde förbjudas likså nazismen .. därmed lövfen avsättas då han hnazistisk påbrå…

  trump helt klart är kvaliciferad för nobel .. no bs…..

  o åkesson vår nya statsminister… tja

  ett litet ljus i tunneln.. för mig..
  en strålkastare för sverige!!!!

 60. Margot Wallström !!! För en gångs skull kan du göra något vettigt av din position. Dra in ditt miljardstöd till palestinierna och hjälp istället Nord Korea på fötter för pengarna.
  Tyvärr är du nog för korkad för att göra nytta någonstans.

  • det är som att begära en elefant att flyga…

   nu får du lägga ned din attityd mot wallström.. gonzo..

   du kräver alldeles för mkt av wallström det borde du begripa..

   o andra sidan tror jag att det finns embargo mot nk.. så bra ide men för tidig…

   det borde finnas embargo mot palestinerna!!! helt klart

  • Men Palestinierna behöver alla våra pengar för inköp av vapen, bomber och granater för att visa Israelerna vem som bestämmer. Margåttan är sååå förtjust i Hamas att hon kan göra vad som helst för dem. Fast i Sverige är Margåttan mycket illa sedd och vi hoppas att hon får en rejäl spark den 9 september i år. Hut -UT !

 61. Det här mötet var det värsta som kunde hända för USA,s demokrater! Likaså för EU som hade hoppats på ett storslaget fiasko för Trump, som vi vet gick det inte som vänstern drömt om och Soros grät i sin förtvivlan hela natten.
  Nobelpriset? Knappast att Trump får det, utan det går med all säkerhet till – Jong Un.

  • exakt.. o det är ju lite märkligt att vänster o miljömuppar vill ha kärvapen kvar medan trump avväpnar nk från kärnvapen…
   mkt märkligt.. men å andra sidan är ju dessa bizara psykopater så dom tycker ju knäppa saker

 62. Om inte detta är historiskt och ett stort steg mot både kärnavrustning och fred på koreahalvön då vet jag inte vad ett historiskt möte är. Att nu MSM gör allt för att på något sätt misskreditera Trump visar bara på en väl rotad avundsjuka och hat mot Trump.
  Vad gäller G7 mm så är en stor stötesten som Trump påtalade i sin kampanj, kraftig obalans i handel med bl.a. EU och en käpphäst, NATO kostnader, detta har Trump upprepat påtalat att Europa måste betala mer av NATO kakan.

 63. Globalistpatrasket vrider sig i plågor och plockar fram de så kallade ” experterna” för att misskreditera Trump till varje pris. Det är så patetiskt och omoraliskt att det nästan är kriminellt
  Trump levererar och får saker och ting gjorda till skillnad från vänster och globalistpolitikerna som sitter och skor sig på folkets bekostnad i sina eviga disskusionsklubbar för inbördes beundran.

  • Trump är motsatsen till Stefan Löfven. Trump jobbar målmedvetet för att på alla sätt och vis förbättra för USA medan Stefan Löfven gör allt vad han kan för att destabilisera, destruera och sälja ut vårt land till MENAiterna som bara hugger för sig och breder ut sig. En mycket STOR skillnad på ambitioner. Löfven måste bort.

   • Löfven är en svagbegåvad och dumdryg ledare som styrs av sin omgivning likt en sprattelgubbe. Hans kapacitet räcker inte till för den position han har , varken intellektuelt eller moraliskt. Det tragiska är att han inte inser det själv utan måste röstas bort i September!

 64. ”Överenskommelsen sågas av experterna: ”Det här är patetiskt” haha, nu börjar svensk pk media igen. Trump säger på presskonferensen som pågår i detta nu att allt innehåll inte är publicerat. Ändå försöker svensk pk media dra allt Trump gör i smuts och fläcka ner. Jag skäms över svensk pk media som endast är instrument för propaganda.

   • Lovar att inte skratta åt dig personligen, när valresultatet presenteras i sep!
    Förvirrade och självdestruktiva som lever i en alternativ verklighet behöver naturligtvis få hjälp, inte hån!

   • Peter jag är ingen anhängare av AB men vill att man kommenterar korrekt . Det är en professor på ett universitet USA som tycker avtalet lite väl tunt .
    Kolla bara en sak
    Komplett denuklearisering på KOREANSKA halvön .
    Vad betyder det . Jo USA måste bort med sina trupper från Sydkorea . Likaså , givetvis är Kina med på detta , också ¨Putin .
    Kim har ju haft klippkort till flera av dessa länder .
    Förhoppningsvis leder detta till varaktig fred .
    Ingen på Samnytt har läst hela dokumentet , men utser redan en segrare . Bravo

    • Jaså har en professor sagt det, då måste det ju vara så? Det begriper ju vem som helst att man inte kan bestämma detaljer och klämma in en halv bibel med åtgärder över en enda dag. Det här var första mötet och de fick massor uträttat. Dessutom tar det tid att tolka och översätta språk i den grad som det behövs.

     Donald kunde inte vara mer nöjd med utgången av mötet. Det viktiga är just det, känslan av mötet. För att inte tala om alla åtgärder som Nordkorea redan har vidtagit eller påbörjat och det som de kom överens om utanför avtalet, efter att det blivit signerat.

     • Han har redan frigivit amerikansk gisslan, stoppat kärnvapensprängningar och, sägs det, påbörjat avvecklingen utav kärnvapen samt gått med på att stänga ner någon kärnmotor – vad nu det är – och återlämna kvarlevorna utav amerikanska soldater.

      Så Kim har fått som han vill. Det var ju illa. Det hade givetvis varit bättre om han blev djupt besviken, eller vad? Kim är nöjd, Kina är nöjda, Amerika är nöjda, alla är nöjda. Så vad är problemet? Det finns en massa korkade journalister och diverse proffstyckare som försöker att såga avtalet och leta brister i Donalds slips – du kan inte lita på media.

 65. Obama dras i skiten av en gråtande Dennis Rodman. Det går åter att andas. Undrar vad Reinfeldt &Co tycker? Fantastiskt.

 66. Typiskt AB som försöker göra det negativt om detta historiska möte. Även om jag inte tror ett skit kommer ändras så är detta rätt häftigt!

  • Enligt AB med flera pk media var det i det närmaste helt osannolikt att Trump skulle nå ända fram till presidentämbetet.
   På punkt efter punkt, även i den svenska politiken får de numera ge sig!
   SD för närvarande andra största parti och på väg mot toppen !

 67. Obama och Hillary initierade kriget i Syrien och Obama fick Nobels fredspris, visserligen i omvänd ordning men om någon skall ha fredspriset bör det vara Trump och Kim. Att sedan krigsindustrin inte gillar fredstrevare är en sak och många länder är missnöjda med att inte kunna kränga så mycket vapen som de hoppats på. Sedan får vi hoppas att mötet inte utmynnar i samma fiasko som när Storbrittaniens premiärminister Chamberlain träffade Herr Hitler och efteråt viftade med ett dokument som bevisade som Chemberlain uttryckte det ”Fred i vår tid”.

  • Man måste inte vara helgarderad när man kommenterar, Tant Gredelin. Att jämföra Trump med Chamberlain är väl orättvist?

   • Chamberlein var naiv vilket man inte kan säga om Trump. Han är snarare motsatsen. Vad jag menade med jämförelsen var själva händelsen, att Kim likt Herr Hitler struntar i överenskommelsen. Ingen skugga på Trump i sammanhanget.

 68. SVT Nyheters rubrik: ”Trump om mötet med diktatorn: ’Vi var snabbt överens’.” Pennan är vassare än svärdet, brukar det ju heta.

  • Märk hur de kallar Kim för ”diktatorn”. De försöker med sin agendajournalistik i ett läge där alla skulle tjäna på att visa respekt. Tolerans mot olikheter? Det vet de inte vad det är. Man behöver inte gilla diktaturer men det är ingen smart idé att göra sig ovän med dem eller att uttala sig respektlöst.

 69. PK-media har påstått, att träffen mellan Nordkoreas envåldshärskare och Donald Trump, var hastigt påkommen och därför illa förberedd….
  Men redan på 1980-talet så uttryckte Trump reflexioner över Nord-Korea problemet, och vad som borde göras …. Och då ska vi också komma ihåg att Trump studerat vid en miliärskola, med särskild inriktning på strategi……

 70. Glöm inte Löfvens generalsågning av Donald Trump något år innan pajasen reste till mötet med Trump.
  Än en gång: Löfven och Reinfeldt är Sveriges genom tiderna sämsta statsministrar.

    • Det skrattas åt feminister, åt media, åt politiker och t.o.m. åt statsministern! De rullar utför och snart trillar de över branten. Sunt förnuft har återuppstått.

  • Vänta tills du får se Löfvéns efterträdare (om sossarna lyckas utse någon) efter valet! Om fyra år kommer man att gilla Löfvén såsom man idag gillar Göran Persson. För t.s. från nästa partiledare (Annie Lööf?) så gjorde ju han inte X, Y och Z. Löfvén uträttar just ingenting, så det kan bli mycket värre.

   Jimmie Åkesson gjorde också bort sig på det grövsta när han kommenderate Trumps valkampanj. Åkesson missade tåget totalt där, i vår tids viktigaste politiska omvälvning sedan Sovjets fall. Och en omvälvning mitt i prick på den politik som Åkesson har arbetat med hela sitt liv. Där fick sig mitt förtroende för Åkesson en REJÄL törn som han ännu inte har kompenserat för. Och nu äger ju AfS likheterna med Trump, så Åkesson står kvar på en perrong som inte längre trafikeras. BIG MISTAKE!

  • Det är så enkelt som att helt avskaffa all slags utbetalning till politiker och politiska organisationer. Inga bidrag, inga arvoden, ingen anställning, och ingen kostnadsersättning. Sånt ska ju deras väljare som de representerar, frivilligt donera till (så länge väljarna känner sig representerade av dem, demokrati varje dag istället för bara var 1461:e dag).

   • Politik ska ENBART bestå av idiellt arbete med total avsaknad av ersättningar före, under eller efter mandatperioden!! Med tillägg att de ska ha fullt ansvar för alla beslut som inte gynnar skattebetalarna👍😉

    • I föreningars och bolags demokrati är styrelsemedlemmarna personligt ansvariga, tills nästa årsmöte (eventuellt) beviljar dem ansvarsbefrielse. Så borde det vara i den politiska demokratin också. Dessutom borde politiker vara bundna av avtal som de offentliggör att de har bundit sig vid innan de blir valda. T.ex. att rösta för en specifik lagtext. Ett löfte som de sen inte kan förhandla bort utan som automatiskt verkställs när Riksdagen öppnar.

  • Det enda jag använder Twitter till är att läsa Trumps tweet det första jag gör när jag går igenom nyhetsmedia på morgonen. Utan mediala mellanhänder.

 71. Donald är helt fantastisk. Han gör allt för fredens skull, alla borde se presskonferensen.

  Fy fan vad dumma de krigshetsande journalisterna var. Farliga, riktiga idioter. De vill hellre att Trump ska misslyckas än att ha fred och välstånd i världen. Sedan fanns det några som ställde viktiga frågor också, de var främst representanter ifrån asiatiska länder.

  • Journalister och vanliga politiker i världen hetsar till krig.
   Många av oss har fortfarande svårt att förstå varför.
   Vi måste vakna ur vår oskuld.

  • Han behärskar verkligen sina presskonferenser. Drar ut på dem. Folk ser den enorma skillnaden mellan västerländska kommunistjournalisters propagandafrågor (varav en upprepades av TRE olika journalister, som om de är döva!) och östasiatiska pålästa journalisters relevanta frågor. Och undrar: Skulle vi inte kunna ha sådan nyhetsmedia här i väst också?

   • Jag måste tyvärr säga: Västvärlden är dekadent!
    Jag är ingen moraltant (tvärtom), men jag menar att vi glömt värdet av kunskap och bildning. Våra härskande klasser, politiker och media, är oerhört lågt utbildade jämfört med Östasiaterna. De är livsnjutare, mer intresserade av pengar, lyx och makt för egen del än av sin befolkning.

  • Mest baserat på att han inte ville ha in muslimer i landet, vilket är en helt naturlig följd efter hur dom hållt på i hela världen.

 72. Vad i herrans namn ska msm nu rapportera om?
  Att Trump som första ledare i världen uppnått åtminstone ett löfte om nedmontering av NK kärnvapen? Nej det går inte. Kanske ska de gräva fram den påstådd sexuella kontakten med en porrstjärna för 12 år sen?

 73. USA:s president kan sätta sig ner och prata med världens diktator och kommunist.
  Men ingen partiledare inom 7-klövern kan tänka sig att prata med partiledaren för Sveriges största parti.

  • När man är uppväxt med att misslyckanden är normalt och att osammanhängande förklaringar beror på att ”det är så komplicerat”, så är det lika svårt att genomskåda som för en fisk att identifiera vatten. Ett hopp över ytan en gång skulle hjälpa, men det vågar inte de PK-indoktrinerade.

 74. Ekots 12-sändning hade en reporter på plats i Singapore och hon var en rabiat Trumphatare. Sa att presskonferensen var förvirrad och INGET hade kommit ur detta möte. Hon trodde att de skulle underteckna ett fredsavtal idag på deras första dejt och såg det som ett misslyckande när inget fredsavtal skrevs under idag. Tänk att statsmedia aldrig förnekar sig!

  • ”Presskonferensen förvirrad” ? Hon talar helt klart för sig själv den lilla stackaren, som lyckats ta sig utanför Sverige och dess gränser.

  • Att jämföra med PK:s hyllningar av alla presidenter och premiärministrar (inklusive den norske för inte så många år sedan) som har skrivit på uppenbart tomma papperslöften vars resultat vi ser idag. Och de höll på så i 70 år utan resultat.

 75. Lyssnade på Hanna Wahlberg (Ekot, SR P1).
  Tydligen mest skrutt med det här.
  Det står inte mycket i dokumentet.
  Väldigt Mycket är oklart.
  En stor förvirring.
  Verkar inte alls bra.
  Det måste vara den där Trumps fel.

 76. Det måste bli fredpriset..Dom gav ju den där mötkhyade individen oklahoma eller vad han nu hade för namn.Hur många krig startade han 4. 5 eller mer.
  Elsa

 77. Tror inte många har hunnit läsa dokumentet som signerades. Mycket skrik för lite ull kanske, men jag tror att mötet förbereddes väl. Allt bestämdes innan. Ingen ville komma hem tomhänt. Alltid bra när två ledare träffas och kan föra en dialog. För tidigt att säga vad som kommer ut av mötet. Mycket sker bakom kulisserna. Nordkoreanerna är säkert besvikna att inga sanktioner har hävts. Men för Kim Jong Un är det förstås en stor pr-framgång att ha skakat tass med USAs president.

 78. Nobels fredspris till Trump och påven bör ta sig en allvarlig funderare med kardinalerna om Trump borde helgonförklaras.

 79. Varför kan inte SVT byta ut sin hemrapportör i USA. När två länder som kunnat förinta varandra nu bestämt sig för att inleda en dialog som gynnar inte bara dem själva utan hela mänskligheten, då väljer denna rapportör att inleda med att mötet skulle kunna liknas vid ett jippo. Dessutom ville hon klargöra att det inte alls stämmer att Kim Jong-Un och Trump pratade med varandra i 41 minuter då det måste tolkas och därmed var tiden bara 20 minuter.

  • De svenska journalisterna är som de är. Uppfyllda av sina vänsterextrema ideal vet de inte till sig av ilska och hat när utvecklingen inte följer deras önskemål. Pinsamt och patetiskt är vad det är.

   • Folk som bara kan agera i grupp har svårt att förstå att en enda människa kan göra så mycket. Individualisterna är på frammarsch. Detta sporrar våra unga att vara sig själva och glömma de där pajasfasonerna om att göra allt i grupp.

    • Den berömda bilden där Angela Merkel och de övriga G7-ledarna demonstrativt och fysiskt försöker mobba ut en trumpen Trump är beviset på att du har rätt. Gruppen förlorade (stort) och den enda individen, Trump, visade sig vara en David mot Goliat.

     • Ja den bilden säger det mesta och borde hänga i varje klassrum. Trump beats them all.

     • Det diskuteras vad bilden visar. Själv tycker jag den uttrycker ett gäng tiggare som försöker få familjefadern att plocka fram plånboken för att barnen skall få roa sig lite på faderns bekostnad. Alla likheter med olika länders försök att få USA att bekosta deras försvar och annat är en ren tillfällighet.

     • Precis mina tankar. Men pappa är rättvis. Alla barn i världen skall njuta lika mycket av frihetens frukter.

      Jag har till min förtjusning upptäckt att Donald Trump är en stor idealist. Men han vet också mycket väl värdet av det mandat han sitter på! Och han utnyttjat det bra, till max.

     • Trump, en idealist?
      Antingen vet du inte var idealist betyder eller så vet du inte vad Trump gör.

  • Tänk om man kunde få Trump att säga i direktsändning ”Vote for Jimmie!”.
   Det hade varit roligt att få se!

 80. Jag visste att Trump var en hedersman och jag stod upp för honom redan i valkampen mot Hillary (jag såg att hon var en falsk hynda). Men till och med jag blir tagen på sängen och oerhört imponerad av Trumps framfart i världen. På en vecka satte han G7 och Canadas Trudeau på plats där de hör hemma (i skamvån), samtidigt som han skapade fred i Asien, med kärnvapennedrustning.

 81. Då är det väl redan bestämt i Oslo.
  Nobels fredspris för år 2018 går till
  (trumvirvel)
  Kim Jong-Un.

 82. Här har Löfven och hans partivänner mycket att lära. Istället för att fokusera på kroppsspråk, lär istället hur man kan kommunicera. Men Löfven är hårdnackad och vill inte veta av 20 procent av landets befolkning. Ungefär som om jag inte skulle hälsa på min socialdemokratiske granne. Vad får vi för samhälle med en sådan inställning. Löfven och hans gäng har personifierat sig med sitt parti på ett sätt som till och med slår Kim Jong-Un.

  • De sjunger fortfarande Internationalen. till och med ryssarna tog bort den som nationalsång 1943

 83. MSM ropar bl.a. efter att man INTE skrev på ett fredsavtal typ.. men de kan rimligtvis inte skriva på ett fredsavtal utan andra aktörer från 1953, vapenstilleståndet skrevs mellan Nordkorea o Kina på ena sidan och FN på andra sidan, så ser det fortfarande ut idag. Ett fredsavtal lär inbegripa Syd o Nordkorea med USA och Kina som någon form av garanter för fred och demobilisering mm.
  Trump har gjort något som ingen klarat sedan 1953, få till stånd en dialog och process på högsta nivå för avrustning och avspänning på koreahalvön.

 84. Tänk att vänster media kan få detta att låta negativt.tex Wolfgang på Aftonbladet. Helt otroligt. Även om Trump ordnade världsfred så skulle de ändå få det till något dåligt.

  Bara att gratulera Trump till en makalös bedrift.

 85. Så bra, nu har Trump köpt Nord-Korea och Kim kan njuta sötebrödsdagar i evighet. Det krävs riktiga businessmen för det, amen!

  • Ingen kan beskylla dig för att vara en Trump kännare. Låt säga att det stämmer det du skriver, är det inte bättre att Trump betalar för Jong-Un sötebrödsdagar istället för det NK folket.

   • Politiker vs businessmen är väsentlig om man vill få förändringar snabbt. Världens affärsmän är säkerligen mycket smartare än politikerna

 86. Sånt här pajaseri ska man läsa om i media. ”Tolv sekunder. Så länge varade handskakningen mellan Donald Trump och Kim Jong-un. Men trots att Trump försökte ta kontroll över situationen menar många retorikexperter att han med upprepade försök till beröringar misslyckades. – Det gör snarare att det ser ut som att Kim har kontrollen, säger retorikexperten Paul Boross”.

 87. Klart att det går att få skurkstater att spinna som katter om man låter dem utveckla kärnvapen. Tidigare amerikanska administrationer gick mycket långt för att förhindra det men nu blåser nya vindar.

  ”Tryggare kan inte vara, än en vätebombsarmé” som Anders Fugelstad sjöng -69. Vilket var lika sant då som det är idag.

 88. Trumps bevingade ord idag:
  ”Anyone can make war, but only the most courageous can make peace”

  Men Erika Bjerström på SVT drar sig inte för att kalla ett av de största historiska ögonblicken på senare decennier för
  ”En spektakulär show med magert resultat” !!

  Hon ansträngde sig verkligen att leta negativa smulor.
  Jag vet inte vem av de två surkarten Bjerström och C Bergfeldt – som rapporterade under morgonen från USA – som ska koras till den minst objektiva reportern . .
  Jag hörde inte ETT berömmande ord om att Trump faktiskt har åstadkommit något som tidigare presidenter inte lyckats med.
  Men det är ju klart det svider i skinnet på SVT-kommunisterna att det inte var en president med efternamnet Obama eller Clinton som tog Jong-Un i hand.
  Att Bjerström benämner Trumps ledarstil som okonventionell antyder att den inte duger. Men den är ju klart inte vänsterpräglad heller.

  Och det var såklart alldeles förfääärligt i hennes ögon att Trump menade att Jong-Un är intelligent, men inte tog upp mänskliga rättigheter med honom – det kommer att sticka i ögonen på världens DEMOKRATISKA länder att ”erkänna” honom på detta sätt, menade hon.
  MEN . . . att Sverige har ambassad i Pyongyang är visst inga problem?!

  • Du skulle hört den kvinnliga reportern som Sveriges Radio hade på plats, i 12-Ekot sa hon att inget hade kommit ut av mötet, att Trump höll en förvirrad presskonferens och att han mest berömde sig själv.

   • Så j~drans oförskämda de är! Och dessutom fruktansvärt inskränkta – eller också tror de att vi, folket är det.
    De tycks inte inse att ju mer de hymlar på det viset, ju mer tar vi avstånd från det ’kommunistvälde’ som råder på SR/SVT och de gräver graven åt regeringen.

   • Lägg av Jeanette kolla tex MSNBC så du kanske förstår lite om du anstränger dig . Om det nu blir som många befarar så håll dig ifrån Samnytt . Kim Jon är inte affärsman . Men har under senaste tiden träffat makthavarna i Kina ,Ryssland och Sydkorea . De två förstnämnda är nöjda att tex en diktator och tyrann har lyfts upp på pidestalen av Trump. Samt att handels hindren upphör . Återigen en vinnare i allt vad Trump gör dvs Kina .

   • Trump skämtade faktiskt lite med sig själv. Vet inte om det var spontant. Han sa att han kanske ångrar sig, men att han i så fall inte kommer att erkänna det utan skylla på något annat.

   • Jo, jag förstår att det inte är mycket ’märg’ i deklarationen, men vem kan vänta sig det i första mötet. Det är stort ändå att de möttes.

    • Men kan du förklara varför Syd Korea och USAs försvarsminister INTE informerats om att de regelbundna militärövningarna skall upphöra

   • Papper är bara till för jurister att ta ut timlön för att läsa. Världspolitiska beslut fattas av världspolitiska ledare. Det handlar verkligen alltid bara om personkemi och framförhandlande av gemensamma intressen. Den där ”komplicerade” magin i FN:s ständiga globalistiska diplomatkonferens har ju kommit noll millimeter de senaste 70 åren. Så vi vet alla att den kategorin av koncept omöjligen kan leda till någonting gott.

    Bilaterala förhandlingar mellan statschefer är det enda sättet att bedriva effektiv utrikespolitik. FN kommer nu att begravas under sina 70 år av totalt fiaskomisslyckande. Det är väl DEN insikten som får alla regimpropagandister att få dubbelpanik just nu. Till och med deras chimär till globalistisk världsregering havererar fiaskopatetiskt i grunden nu.

   • Ja, Nord Korea klarade av detta elegant. Kim fick vad han ville, har lugnat ner hökarna, fått som stund I solen, blivit sedd som en statsman, och fått Donald att vilka skuta mer gemensamma övningar med sydkorea och detta utan minsta eftergift.

    Många experter här som dyrkar Donald oavset vad han säger eller gör…

    • Glädjer mig att det finns EN på Samnytt som tänker efter före .
     Jag har studerat Fox News idag , som springer trumps ärende .
     Kolla Shepard Smith Summit wont advance denuclearization
     Oehört intressant och ngt helt annat än vissa experter på Samnytt tros veta.
     I stort sett de flesta experter tycker att dokementet är magert där det visar sig att Kim f¨tt vad han ville på bekostnad av USA.
     Jim Rogers en berömd amerikan och investerare i Asien , bosatt i Singapore
     Varit i NK två ggr och är beredd att investera
     Han sa också en del intressanta saker om Kina och Ryssland . Han menar att dessa båda länder fått det de ville ha av uppgörelsen
     Han menar att DT gör Kina great istället för USA .
     Idag tillkännagav FIFA att VM 2026 skall hållas i USA , Kanada och Mexico . Förhoppningsvis är de hårda orden dem emellan lagt åtsidan . Muren kanske skjuts upp till efter VM 2026 . 2016 var priset 20 miljarder dollar nu är det 1200 miljarder dollar . Så kanske skäl att skjuta på det .
     USA Chambers of commerce hade idag ett möte och tillkännagav att om handelshinderna träder ikraft kommer USA att förlora 1 200 000 arbetstillfällen .
     Om Kina inte vill köpa Soya bönor av USA i september pga av taxtull så kommer farmers i midwest att gå i KK. Kina har redan nu fått läfte av Brasilien ., Mexico och Ryssland att hjälpa till .
     OSV…………………………………

  • Trump tog visst upp mänskliga rättigheter med Jong-UN, vilket Trump nämnde under presskonferensen. Har Bjerström sovit?

   ”President Donald Trump addressed reporters in Singapore on Tuesday afternoon local time, following his summit with North Korea’s leader, Kim Jong-un, telling them that he was hopeful for the prospects of peace, and that “they will be doing things” on human rights.”

   http://www.breitbart.com/big-government/2018/06/12/human-rights-president-trump-north-korea-presser-singapore/

 89. Det är oerhört positivt att stastöverhuvuden kan diskutera med varandra,trots stora meningsskiljaktigheter.

  Trump verkar vara en mästare i att få igång en dialog och vara konstruktiv.

  Precis vad världen behöver .

  Annat är det med käbbelgubben Löfvén.

  Sveriges genom tiderna sämsta statsminister.

  En mästare i att få ovänner.

  Och uträttar absolut inget,som är positivt för Sverige eller världen.

   • Ni på Samnytt pratar mycket utan att redovisa var ni fått allt detta från . Jag har sett MSNBC . AUS TV från Singapore , Fox News . Läst The Guardian , Daily Mirror , Le figaro bla. Med undantag av Fox så är ALLLA överens om att Trump har låtit KIM komma billigt undan . Finns ingenting i dokumentet hur denukleariseringen skall gå till . Alla är överens om att segraren finns i Beijing . Jag tror att vi skall avvakta och se om vi kan lita på Nord Korea

    • Det kommer låta så här från MSM och sådana som du oavsett vad som händer. Om NK så skrotar varenda kärnvapen, sluter fred med syd och överger kommunismen. ’Jamen de kan ju alltid ändra sig när som helst…och förresten var det ändå Obamas förtjänst för han är gud själv, så det så’

  • Löfven måste vara världens skickligaste förhandlare. Han lyckades övertala 4 borgerliga partier att stötta honom som statsminister trots att folket hade röstat mot vänstern.

   • Men att förhandla med Sveriges snart största parti.

    Lyckas inte ”världens skickligaste förhandlare”
    med.

    Resultatet hittills med ”övertalningen”?

    Jo.

    Sosseriiet sjunker som en sten i opinionen och SD stiger för var gång ”världens skickligaste förhandlare” visar sig.

    Löfvén är en katastrof för landet och borde avgått för länge sedan.

    SD 2018.

 90. Dels har världsfreden tagit ett viktigt första steg framåt idag, dels har hela världens pk fått en sur smak i munnen av Trumps framgång.
  Det är en bra tid vi lever i nu!

 91. Tidigare idag såg jag att Aftonlögnen skrev att Kim Jong Un var den store vinnaren vid den historiska träffen. När jag tittade in igen för fem minuter sedan så stod det ingenting. Måste smaka mycket beskt detta i pk-munnarna.

  • Det är Trump, som genomför punkt efter punkt, vad tidigare presidenter inte klarat av, ambassad i Jerusalem är ett exempel till. KJU är och kommer att förbli en obetydlig marionett i detta Trumpska triumftåg.

 92. Vänstermedias reportrar snörper väl nu med munnen så att de snart vänder sig ut och in iom detta historiska möte.

  De kommer att leta bild för bild på något som gjorts fel av Trump.

 93. PK-media har snart fullt upp med att täppa till alla hålen.
  Kolla denna pinfärska nyhet som Tidningen Svegot avslöjar.

  Saxat ur:Tidningen Svegot:

  ””Stefan Löfven och hans ministrar talar i tid och otid om ryska påverkansoperationer. Nu kan Tidningen Svegot avslöja att han själv samarbetar med det lettiska partiet Harmoni – som står Putins parti Enade Ryssland nära. I en lyckönskningsvideo säger Löfven: ”Jag värdesätter samarbetet mellan våra partier.””

  https://www.svegot.se/2018/06/12/stefan-lofven-avslojad-stoder-putinvanligt-parti-i-lettland/

  Det här det skall grävas djupt i.

 94. Svensk vänstermedias rapportering om detta möte är nog bland det mest pajasartade de levererat. Det blir ju rent barnsligt, i vart fall ligger det på den nivån.

 95. Man undrar vem av alla vänster-stollar som kommer med den mest vridna kommentaren. Anders Lindbergh måste vara en av de mest stolliga. ”Trump och Kim möts som två maffiabossar”.

  • Är det sant att Pravda-idioten skrev så?

   PK är nu mer trängda än någonsin, de knaprar förmodligen lugnande varje dag/timme, i paniken att deras låtsas-världsbild ska falla i mikroskopiska småbitar.

   För 1,5 år sedan i svensk PK-press; USA har katastrof att vänta, börsen kommer att tvärdyka, det blir snart krig, världskrig…..mm…mm…

   AL är en [email protected] PK-nolla, som aldrig kommer att lära sig eller förstå…

   • Det är knappt tre månader kvar till valet. Men regimmedias lakejer börjar redan få slut på sina piller och måste beställa överdos. Var finns sossarnas framtid? Hur djupt är ett hål?

     • PK-socialisternas 100+åriga globalism lär åter sticka upp sin fula tryne ur sin tillfälliga zombiegrav. Efter Trumps avgång, och i form av Sverigedemokraternas interna kompromissande mot verkligheten. Varje generation måste vinna kriget mot folkets fiende, staten. Våra pensionärer stod helt över den kampen och därför är vi nu i det skithål som de har grävt åt oss.

  • Trump ersatte maffiabossen som politiserat skatteväsendet, domstolarna, FBI, NSA och CIA för att djävlas med sina politiska motståndare.

 96. Klockrent!!!! Han har fått till ett möte som INGEN ANNAN president gjort/kunnat!!!! En eloge till honom. Vi får se hur långt detta håller.

 97. En njutning att se alla loosers till mediaexperter och socialliberala globalistpolitiker kräla och skruva sig av obehag.De fattar fortfarande absolut noll och inget.De är helt väck.Viva Donald Trump!!

 98. All svensk regimmedia verkar gå ut med budskapet att Kim-Trump inte kommer att ändra på någonting. Så korkat av dem! Tänk om det blir den största framgången för fred i världen sedan Sovjets fall? Det slutgiltiga slutet på kalla kriget. En historisk händelse som kommer att minnas i många år framöver. Hur ska regimmedia hantera sin förlust av förtroende då?

  Steget Efter på twitter är en fyndig karikatör:
  https://pbs.twimg.com/media/DfEEfzxX4AEowff.jpg

 99. Trump tog initiativet, det är klart starkt gjort, nu kan de två ledarna åtminstone kommunicera direkt vilket är en enorm framgång. Nu finns goda förutsättningar för världens folk är det fantastiskt att två fiender lyckats finna varandra. Svensk media betyder ingenting, den är svag, lagom korkad och helt betydelselös.

  • Putin describes Trump as ‘brave and mature’ for meeting with Kim Jong Un. Däremot svider det för Iran.

  • Det kan ju leda till att järnvägen från Sydkorea (och kanske i förlängningen i tunnel från Japan) går genom Nordkorea till Ryssland, vidare till Europa. Så att Kina inte behövs. Och kampen om Sydkinesiska havet tappar i betydelse med minskad sjöfart.
   Tji fick Jinping.

 100. Hur skall nu det här smutskastas av den svenska regimen, Svetsarn erbjöd sig att medla tack och lov det inte blev så då skulle det varit fullt krig idag.

 101. SVT kallar mötet mellan Trump och Kin Jong-Un för att vara en propagandaseger för dem båda, som kommer att gynna dom på varsin hemmaplan. Om det var så enkelt som det framställs så kan väl Löfven och Bashar al-Assad göra likaledes.

 102. Det blev väldigt jobbigt för Liberalpressen när Trump fick Kim till möte och handslag.
  Ingen annan hade lyckats få till det som Trump.
  Aj och oj vad det svider i socialliberalernas hjärtan.

  • När man såg vad som hände i Singapore, funderade man samtidigt vad
   gjorde egentligen Obama??? Nobels fredspris?

 103. Globalist-maffian blir allt mer knäckta och deprimerade,
  alltmedan Trump fortsätter att rädda världen. 🙂

  Trump kommer för övrigt att vinna nästa presidentval förkrossande lätt – och kommer att bli den största och mest älskade president USA någonsin haft.

  • Du kan inte mycket om Amerikansk politik.
   Du likt många andrea här troratt era liv blir bättre med Trump som president.
   är du inte amerikan kommer du att få det värre.
   Ingen, absolut ingen I den nuvarande administrationen bryr sig om Sverige.

 104. Han är jävligt duktig Trump. Tyvärr matas vi i Sverige med vänster liberal journalistik Journalist stjärnorna i svensk media vill förändra världen enligt deras vänster agenda, inte rapportera och informera om vad som händer utan egen vinkling.

 105. Margot Wallström sitter i Aktuellt och dissar Trumps framgångar med Nordkorea och Kim. Däremot hissar hon Sydkoreas ledare som ”gjort ett oerhört arbete” för att detta möte skulle kunna ske.
  Har nog inte hört ett enda positivt ord om Trump sen han dök upp på scenen. Allt han gjort har varit dåligt eller fel.

 106. Undrar hur världspressen hade gått loss i superlativer och lovsånger om det hade varit Obama eller Hillary Clinton som hade åstadkommit detta!

  .

 107. SVTs märkliga rapportör från USA uttalade att om Obama hade åkt så hade Kim Jong-Un ställts inför riksrätt. Det ena efter det andra uttalanden är så barnsligt att man baxnar.

 108. Mötet är förstås en propagandistisk framgång för både Trump och Kim Jong Un. Nu kan båda åka hem men känslan av att de lurat den andre och inhösta folkets hyllningar.

  Till priset av att världen har ännu en kärnvapenmakt. Den som tror att Nordkorea kommer ge upp 40 års utveckling av kärnvapen och halva försvarsbudgeten under dessa år är nog i behov av en sinnesundersökning.

  • Det kan inte vara en genuin önskan från Kim och nordkoreanerna att få fred och drägligare levnadsvillkor för folket. Eller?
   Bara tiden kan ge svar.

 109. För den som är intresserad kan se den video som Trump visade för Kim Jong Un vid mötet; på engelska här; https://www.youtube.com/watch?v=A838gS8nwas

  ”The video shows many great places, and makes it
  clear that North Korea would be one of the world’s great places if Kim
  Jong made the decision to let it happen. It is very respectful to Kim,
  yet for a couple frames shows the depressing situation in North Korea.
  It then puts one of Kim Jong’s missile launches in reverse, and when the
  missiles land, never having been launched, shows a great future for
  North Korea. It is very well done.
  It takes the form of a movie trailer, with Kim Jong deciding the
  outcome. Well worth a watch, the video provides a real insight into
  what went on during the summit”

  • Vår egen Margot skrattade skadeglatt åt detta. Ja det blir så när man inte får vara med i båten. De senaste åren av ”den tysta diplomatin” har inte varit framgångsrik kan man väl säga.

 110. Mötet med marionetten Kim skedde redan under Trumps Asien resa i november, förmodligen den 7 november i Syd Korea. Detta är bara ett skådespel.
  Han har åstadkommit mer än någon annan president i världshistorien, och då har han bara börjat. Han följer en sedan länge utstakad plan, att ge tillbaka makten till ” we the pepole” som det står i konstitutionen. Snart kommer IG rapporten innehållande en massa godsaker. Jeff Sessions aka the silent executioner, tillsatte John Huber den 13 november att utreda alla misstänkta brott inom DOJ. Den 12 januari beordrade Sessions Huber att göra gemensam sak med IG Michael Horowitz, som har 470 speciella utredare till sitt förfogande, känn på den! Hela det gamla gardet i träsket som han lovat att dränera kommer att få det riktigt hett om öronen.
  Iran står på tur på den internationella scenen, sedan EU och till sist Israel.
  Våra ”ledare” i Europa bryr sig bara om sig själva och sina pengar, det är därför dom kommer gå under. Man ser redan att hela EU projektet håller på att sjunka, kanske vi äntligen får uppleva riktig frihet under våran livstid.

  http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/31/turley-sessions-using-utah-federal-prosecutor-much-better-trump-2nd-special-counsel/

  Where we go one we go all

 111. Kim Jong-un and Donald Trump have accepted each other’s invitations to visit the White House and Pyongyang, the Korean Central News Agency (KCNA) reported.

  • Men vänstermedia här hemma förhåller sig ändå till att detta aldrig kommer att hålla. Nästa drag blir väl att åberopa de hotande miljöutsläppen pga av ledarnas ömsesidiga resor till varandra, vilket kommer att bidra till att ödelägga planeten..

   • Vänstermedia, som vägrar ge upp förhoppningarna om att ”våra (muslimska) invandrare” kommer integreras en vacker dag (trots att 30 år erfarenhet bevisar motsatsen) vägrar ge avtalet en chans trots att det knappt gått ett dygn sedan det skrevs.
    Dom VILL inte att det ska funka. För Donald minsann sagt att han är skeptisk mot islam, huuu, undra var han fått den skepticismen ifrån ¤ kliar mig i huvudet ..

    • Det är bara att följa utvecklingen ute i världen, vart är det krig och oroligheter jo i islam dominerade länder. Islam är en religion som inga andra kan dra jämt med dom lever kvar i sin idiotiska/fanatiska tro. Att tro på tomten gör man som barn, tron på islam sitter i hela livet. Ränderna går aldrig ur en Zebra.

 112. Hörde både Wallström och Bildts reaktioner på P1. Man kunde ana besvikelsen att Trump som de häcklat sedan presidenteden. Faktiskt fixade till ett positivt möte med Kim. Wallström betonade att det är handling och resultat som gäller och gnällde över att man ska ta i hand efter överenskommelser inte innan. Bildt var fåordig och lät sur.
  Inga glada tillrop där inte.

 113. Börjar nu tro att EU ganska snart spelat ut sin roll då MRTrumpen bygger upp samarbetet med andra stora aktörer i vår omvärld
  Ryssland och Kina samt USA kommer att börja med ett mycket gott samarbete och man manövrerar ut EU totalt Grattis
  MR Trump är smart och håller vad han lovar och han kommer att styra handelsutbytet med Europa via skatter och Tullavgifter så EU kommer att få smaka på bitter medicin i framtiden var så säker
  Vad säger våran Cecilia Malmström då =Fröken glappkäft

  FN har oxå spelat ut sin roll som mäklare i orostider
  Vad säger våran Margot Wallström om detta = Fröken näbbnos

  Dessa kolosser behövs inte mera utan MR Trump kommer att ändra på mycket dom kommande åren var så säker

  • Kolla vad som händer mellan Ryssland och Kina UTAN USA . DT vill isolera Iran , nu skyndar Kina på byggandet av den nya Sidenvägen för att klara handeln mellan Iran och de två andra . Idag skeppas olja mellan Iran och Kina , tar två veckor kan bli problem . Med sidenvägen kommer det att ta tre dagar . Redan nu sker handeln inte i DOLLAR . Som Jim Rogers säger DT gör Kina great istället för USA .
   Till sist förstår jag , det är roligt att håna offentliga personer , men det visar att även vissa svenskar behöver SFI

 114. Trump har plötsligt kompromissat med sin hårda linje mot diktaturen i Nordkorea, allt för att framstå som den store fredsmäklaren. Har Nordkorea lovat att avveckla sina kärnvapen? Nej, de har lurat USA vid flera andra tillfällen. Däremot har Trump lovat att stoppa alla militärövningar tillsammans med Sydkorea. Han gör sig till kompis med en brutal diktator, samtidigt som han skapar fiendskap bland USA:s allierade, demokratierna i EU. Vilken clown.

  • Du underskattar Trump. Det möte som har varit är till för att öppna dörren för möjliga, kommande förhandlingar.

   Trump är inte dummare än du.Han begriper fuller väl att det måste ställas krav och att det måste göras upp om vad som ska göras från NK sida för att Trump ska genomföra den ena eller andra förändringen.

 115. DN är helt sjuka i huvudet, de är frustrerade över att Trump lyckats, söker minsta fel för att kunna misskreditera, https://www.dn.se/webb-tv/klipp/nyheter/trumps-misslyckade-handskakning-med-generalen/ som jag ser det var det av ren hövlighet han gjorde så. Att ”USA presidenter normalt inte gör så”, vad har det med Trump att göra. Ingen tidigare USA president har träffat Nordkoreas ledare heller, Då borde inte Trump heller göra det. DN har sina bestämda hatobjekt Trump, SD och den här sajten, det är för fan brottsligt.

 116. Och varför deltog inte Margots FN i förhandlingarna, kanske pga att ingen av parterna litar på kommunist globalisterna.

LÄMNA ETT SVAR