På tisdagseftermiddagen gick ett larm ut i Göteborgsområdet om en försvunnen bebis. Polisen satte in rejäla resurser i sökandet men det var ett par väktare som till slut hittade barnet välbehållet.

Det var vid kl 14 mamman till barnet lämnade det i en barnvagn utanför en förskola på Hisingen då hon skulle in för att hämta sitt andra barn. Under de 5-10 minuter hon var borta tog någon både vagn och barn.

Polisen satte bland annat in en helikopter och rytteriet i sökandet och kollektivtrafik samt taxibolag informerades om försvinnandet. En timme senare beslutade polisen att uppgradera fallet till en så kallad särskild händelse.

Kl 16.20 återfanns bebisen vid Coop Bäckebol. Ett par väktare hade blivit tipsade av ett okänt vittne om att det stod en övergiven barnvagn vid butiken. I samband med att bebisen hittades greps en kvinna misstänkt för människorov.

Polisen informerar
Rubriceringen människorov kvarstår. Det innebär även att polisen fortfarande är intresserade av iakttagelser i samband med att barnet försvann. Nu för att kunna få bevisning i pågående förundersökning. Teknisk undersökning kommer att genomföras på aktuella platser.

Om någon har gjort iakttagelser av någon person med ett yngre barn/barnvagn i området kring Friarelyckan så kan tips lämnas via 114 14. Samma sak gäller iakttagelser i kollektivtrafiken som passerar aktuellt område.

Barnet låg vid försvinnandet i en svart barnvagn av ”dubbelmodell”, med s.k åkpåse. Märke Bugaboo. Barnet bar vid försvinnandet, en rosa overall, under den en blå pyjamas/grön kofta samt en grå stickad mössa. Barnet är en flicka.