Ett gäng bestående av tio syriska migranter i tonåren har satt i system att attackera och råna prostituerade kvinnor i den tyska staden Hagen. Ett av offren är 24-åriga Ioanna.

På tisdagen kunde den tyska polisen gripa fyra syriska tonårskillar, däribland bröderna Abdelkarim (16) och Mahmoud (17). Det rapporterar tyska Bild. Ytterligare två medbrottslingar, också 16 och 17 år gamla, kunde också gripas i sina hem.

Polisen genomförde även husrannsakan hemma hos sex andra misstänkta i åldrarna 14, 15, 16, 17, 17 och 19 år. Gänget ska ha sökt upp sina offer på internetportalen www.ladies.de.

Händelseförloppet som satts i system har gått till så att en av killarna utgett sig för att vara klient, ringt upp den prostituerade kvinnan och bokat in ett möte. Därefter har förövarna tagit sig till platsen, vanligtvis i grupper om fem åt gången, och rånat samt misshandlat kvinnorna.

Minst tre kvinnor drabbade

Det handlar om minst tre offer som drabbats av det syriska tonårsgänget – men polisen misstänker att fler kvinnor har utsatts.

Attacken mot Ioanna, 24, den 1 juli i Hagen gör det uppenbart hur brutalt de unga förövarna har agerat. Kvinnan blev fasthållen och slagen så illa att hon förlorade medvetandet. när hon kom till sans igen kände hon fler slag – och tog emot sparkar mot sitt huvud.

En av förövarna tömde en soptunnas innehåll över henne varpå alla skrattade. Någon av killarna försökte även sätta eld på soporna men knuffades då undan. Efter ungefär tio minuter låste gärningsmännen in Ioanna och flydde med över 1 000 euro i kontanter, ett guldarmband och en mobiltelefon.

Enligt uppgifter till Bild har polisens utredare hittat ett videoklipp av ett förmodat ytterligare brott i en nu beslagtagen mobiltelefon.

LÄS ÄVEN: Syrisk människosmugglare jagades av Tyskland – fick medborgarskap i Sverige