Sidney Powell, en före detta federal åklagare och nu medlem av president Donald Trumps juridiska team, har lovat att ”avslöja var och en” av de tjänstemän som påstås hjälpa till att stjäla valet 2020 åt demokraten Joe Biden, och hävdar att röstmaskintillverkaren Dominion Voting Systems underlättade stölden.

Powell riktar anklagelser om utländsk påverkan på valet i en intervju med Fox News. Enligt Powell utvecklades Dominion Voting Systems rösträkningssystem initialt för att påverka valet i Venezuela, där socialisten Hugo Chávez vann varje val från 1999 till sin död, 2013. Systemet har sedan sålts vidare till nästan 70 länder världen över.

– Systemet har använts över hela världen för att trotsa folkviljan hos de som söker frihet, säger Powell.

Idag är Dominion Voting Systems det näst mest använda rösträkningssystemet i USA och används i cirka 40% av de amerikanska vallokalerna. Redan 2006 var företaget under utredning, enligt NY Times.

Suspekta kopplingar

John Poulos, Dominions grundare, har i förhör med kongressen erkänt att systemet innehåller komponenter från Kina. Han hävdar att det inte finns möjlighet att tillverka dem i USA.

Dominion har även band till Clinton Foundation. 2014 donerade Dominion Voting mellan 25 och 50 000 dollar till Clinton Foundation, enligt The Washington Post.

Nadeam Elshami arbetade tidigare som stabschef åt talmannen för representanthuset, demokraten Nancy Pelosi, och arbetar sedan förra året som lobbyist för Dominion, enligt Bloomberg.

Kanske det största bedrägeriet någonsin

Powell säger även i intervjun att hon anser att FBI-chefen Chris Wray borde få sparken.

– Den enda intervju FBI utfört med ett vittne gick ut på att skrämma honom till tystnad. En FBI-agent som inte tycker om Trump ägnade timmar till att försöka få honom att ändra sitt vittnesmål. Politiska åsikter infekterar FBI:s verksamhet när de istället bara borde följa lagen.

– Vi befinner oss vi avgrunden, detta är i början av en ny amerikansk revolution och alla som vill att detta land ska förbli fritt måste öka nu. Det handlar om brott på federal nivå.

Powell syftar på Richard Hopkins, den visselblåsare som uppmärksammade valfusk i Pennsylvania och sedermera sparkades från sitt jobb. Vad FBI inte visste var att Hopkins spelade in hela förhöret åt Project Veritas. Twitter har sedan Hopkins gått ut med att han står fast vid sitt vittnesmål stängt av hans konto. Hela förhöret finns tillgängligt här.

Powell pekar ut Silicon Valley, Big Tech och stora medieföretag för att vara involverade i det kanske största bedrägeriet någonsin och lovar att avslöja var och en av dem.

Se Powells intervju nedan: