Inom kort inleds det rättsliga efterspelet för de personer som anses ligga bakom det spektakulära biljaktsmordet i Bromma i nordvästra Stockholm i november, Sju män, samtliga välkända av polisen sedan tidigare för gängkriminell verksamhet, åtalas (Solna tingsrätt B 8960-17) – två för mord, två för anstiftan till mord och tre för medhjälp till mord.

Redan dagen efter mordet anhölls två personer misstänkta för inblandning. I januari greps ytterligare en misstänkt, som tagit sin tillflykt till Danmark. I februari hade polisen ringat in och gripit sammanlagt sex personer och nu är det alltså sju som ställs inför rätta.

LÄS MER: Skottlossning mellan två fordon i Stockholmsförort – en person död

Sex av de sju är svenska medborgare, varav fem med utomvästlig invandrarbakgrund. En av de åtalade är irakisk medborgare. Även brottsoffret var en känd profil i gängkriminella kretsar, också han med utomvästlig invandrarbakgrund. Detta är uppgifter som utelämnas i polisens och msm-medias rapportering.

Mordet tros ha varit ett planerat beställningsjobb som konsekvens av en konflikt i den gängkriminella världen. Polisen har påträffat bevis för att de sju kartlagt mannens vanor och området kring hans bostad några dagar innan mordet begicks.

Rättegången inleds den 22 maj och planeras pågå i hela nio dagar.

Två av de åtalade för det aktuella mordet åtalas (Solna tingsrätt B 8960-17) samtidigt i ett annat mål för ett väpnat värdetransportrån i oktober förra året. I det målet står även en tredje person, medborgare i Iran, åtalad.