Datorer, tv-spel och högtalare är några av de prylar som köpts in till Borgstenaskolan för 200 000 kronor men saknas vid en inventering. Rektor Anette Lejon utreds medan hon är sjukskriven och nu avslöjats arbeta på annat håll samtidigt.

Det var efter att Ulf Karlsson, chef på grundskoleförvaltningen, säger sig ha fått indikationer på att prylarna inte fanns på skolan som man genomförde inventeringen vid midsommar.

Lejon ansvarar för skolans inköp och har bland annat påstått att vissa av prylarna är på service, vissa gått sönder och andra placerats i ett kassaskåp som inte går att öppna. Prylar ska även ha försvunnit spårlöst.

LÄS ÄVEN: Sverige alltmer korrupt – sämsta placeringen på tio år

Detta är inte första gången Anette Lejon tycks ha shoppat loss. I januari 2022 upptäcktes att hon köpt in musikinstrument, digital utrustning, köksmaskiner och symaskiner.

Köpen hade finansierats med de extra pengar skolan fått för en av kommunens särskilda undervisningsgrupper för barn med extra behov.

Upptäckten resulterade i att Lejon fick gå en kurs i ekonomi för chefer.

Arbetar extra

Sedan mitten av augusti är hon sjukskriven och i veckan startade höstterminen för eleverna. På skolan har det larmats om motsättningar och vantrivsel, och det finns en omfattande kritik mot rektorns ledarskap samt stora frånvaro.

Man har även synpunkter på att Lejon arbetar extra på Systembolaget i stället för att vara på skolan.

När Borås Tidning kontaktar Anette Lejon uppger hon att hon är sjuk och behöver ta hand om sig själv. Samma dag sitter hon dock i kassan på Systembolaget.

– Skojar ni, utbrister Ulf Karlsson då han delges uppgifterna.

– Ni menar alltså att hon har sjukskrivit sig i sitt ordinarie uppdrag och jobbar på ett annat ställe? Högst alarmerande. När ni visar mig det här så blir jag ju bestört.

Kräver svar

Han kommer nu att kräva svar på varför Anette Lejon jobbar på Systembolaget samtidigt som hon sjukskrivit sig från rektorsjobbet.

Under onsdagen hade arbetsgivaren ett möte med Lejon och hennes fackliga företrädare. Ulf Karlsson vill dock inte kommentera vad som sagts.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Här flyr Malmös S-topp frågor om korruption