Skadegörelse och vandalism vanligt på asylboenden: ”Handlar om miljardbelopp”

Delningar

Migrationsverket har fått in 1 100 återställningskrav från före detta asylboenden varav 400 är avslutade.

Då asylboendet i Fur tömdes i mars 2017 lämnade migranterna efter sig slitna och vandaliserade lokaler. Den tidigare ägaren har krävt 4,3 miljoner kronor i ersättning. Några pengar har dock ännu inte kommit. Det stora antalet ersättningsanspråk påverkar handläggningstiderna.

– Våra lokaler ser bedrövliga ut. Det har snart gått två år sedan den första byggnaden var utflyttad och de har fortfarande inte haft någon dialog om hur de vill ersätta oss, säger Anders Nordin.

Enligt Bert Karlsson, som hade 50 asylboenden, är skadegörelse och vandalism ett utbrett problem på många av boendena.

– Fönsterrutor och väggar måste lagas och golv måste bytas, men Migrationsverkets ersättningsnivåer är för låga. Om fastighetsägaren inte blir ordentligt ersatt så kommer det att inledas processer. Det handlar om skadegörelse för miljardbelopp över hela landet.

Migrantkrisen blev lukrativ för många – bara i Blekinge fakturerade åtta företag Migrationsverket mer än en kvarts miljard kronor under tre år.

– Min uppskattning är att mellan 25 och 30 procent av de företagare som gav sig in i detta var oseriösa. Men samtidigt var kontrollerna bristfälliga, vilket fick till följd att flera boenden höll en direkt undermålig kvalité. Andra gjorde ett jättebra jobb, säger Bert Karlsson.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

142 KOMMENTARER

 1. Tänk, så många såg en chans att känna sig goda och tjäna en massa pengar… Men nu inser de nog att det egentligen var en förlustaffär.

  Och dessa ”flyktingar” kan uppenbarligen inte bo i civiliserade hem. De står och gapar, kräver att få gå före i bostadsköerna (annars sätter de upp billiga tält i närmaste park, för att låtsas de tvingas tälta), men de kan uppenbarligen inte sköta sig i dessa lägenheter.

  Och i slutänden är det vi som får betala. När de är färdiga med ”turistandet” här, sugit ut tillräckligt med pengar, vill hem igen, då står vi där med en massa lägenheter som kräver total renovering. Och vem får betala den notan? Jo, vi skattebetalare.

  • Många Sossar som passade på att ta bra betalt för platser i gamla ruckel, nu påstår man att de blivit fördärvade och vill ha ännu mera pengar till renoveringar. Min gissning är att man tar pengarna och stoppar i fickan och sedan bränner ner rucklet och tar även försäkringspengarna.

   Dåt går att mjölka en ko mer än en gång….

   • Det stämmer nog bra vad du skriver dessutom är det ganska enkelt för sådant. Behövs ingen större intelligens bara man har ett rymligt samvete och inga skrupler, därför alla vi här vet . Att den, som inte kan lura en dumsvensk är ännu inte född. poängen är att, dumsvensken aldrig lär sig något. Så svinpälsarna kan upprepa samma procedur hur många gånger, som helst. är man då medlem i vissa organisationer åtnjuter man ”impunidad” – åtalsbefrielse. Är man riktigt uppe i smöret i detta sjuka land står man över alla lagar.

  • Vi har en s.k. demokrati här i Abzurdistan och för detta röstade till 82% de s.k. dumsvenskarna antagligen jordens dummaste och fegaste folk med ett storhetsvansinne, som inte går att beskriva.

  • Hade det varit japaner, oavsett om det var riktiga flyktingar eller ekonomiska migranter (som inte hade kommit till Sverige), så hade boendena troligen sett bättre ut efter det att de hade bott där.

   Men, Sverige tog emot den mänskliga varianten av kackerlackor (en helt ok jämförelse, enligt svensk media, då Jimmie Åkesson inte bara fick illustreras som kackerlacka, utan även en som skulle gasas ihjäl) istället för japaner.

 2. Fy Fan vad detta har kostat Sverige och alla skattebetalare och vad får vi tillbaka

  Bara Problem och ytterligare kostnader TYP ANTICIMEX

  • Dumsvenskarna 82 % tigger och ber om detta. De måste var över sig lyckliga när deras önskan nu gått i uppfyllelse.

 3. De bjuds på kost, logi och ”skydd undan krigets fasor”.
  De tackar genom att förstöra boendet.
  De verkar inte vana att bo i hus, låt dem istället bo i tält, stengrottor eller lerhus.

  • Vi skulle kunna ha det som förr; fina pensioner, fin sjukvård, bra skola, polis som fungerade, etc. Idag har vi bara ett oerhört kostsamt massinvandringssystem som ingen utom SD vet hur man ska hantera det…

  • Sosseväljare och vänsterväljarna genom tiderna. Allt handlar om bidrag och sätta dit dem som studerar och jobbar.

 4. Nej, nej!
  Det är ju bara högutbildade som kommer !!

  Ett KOMPETENSREGN av läkare, advokater, ingenjörer, lärare och sjuksköterskor med en kultur högt mera över vår egen !!

  Att det gått sönder lite saker skall vi bara vara tacksamma för !

  😉

 5. Jag har flyttat från dårhuset och läser i dagens (spanska) tidning om en man som är dömd till fängelse, 4 år och tio månader, för att ha stulit en smörgås. Nu var det inte smörgåsen som avgjorde det (enligt svenska förhållanden) långa straffet utan för att han hade viftat hotande med ett vasst metallföremål. Spansk lagstiftning i Sverige och dårhuset hade blivit LUGNA GATAN.

  • Som följande:
   En liten jämförelse; I den
   svenska månadstidningen ”Nya Svenska Magasinet” från maj 1997 kunde
   man bl a läsa följande: ”Det blev rejäla straff för de fem ungdomar i
   Sevilla som utförde en gruppvåldtäkt på en 22-årig danska.Tre av dem fick fängelsestraff
   var och en på 45 år!. Ytterligare två fick lindrigare straff utdömda för
   deltagande i våldtäkten”. I Spanien ser man tydligen mer till offret än
   till gärningsmännen!.

 6. Inte ett enda ord från Globalistkontrollerad Sjuklöver med tillhörande systemmedia och FN om att rätta till omständigheterna i den muslimska tredje världen. Nej, alla ska flyttas till den civiliserade världen och försörjas där för gott.

 7. Finns ETT parti som VILL ändra på
  den idiotiska vansinnes invandringen,
  man kan undra hur blåsta dom 80%
  av Svenska folket är när dom röstar
  på landsförstörare!

 8. Importerade sekunda primater med väsensskild rättsuppfattning, från gudsförgätna sand och bergshålor i ”Långtbortistan” går ej att ha i möblerade rum. Detta vet alla, men det hycklande PK-patrasket fortsätter att blunda för sanningen, att det är skillnad på folk och fä. Returnera sunket NU !

 9. Jag anser att dom som hyrt ut till migrationsverket för att sko sig på oss skattebetalares bekostnad ska få stå sitt kast och därmed bli utan ersättning!

 10. Inga problem, att reparera skadorna, för vi har ledigt folk bland Riksdagsledamöterna som besöker Riksdagen bara två gånger om året, vid öppnandet och det långa sommarlovet.
  Håll med om det, att politikerna ska tvingas att vara med och besöka brottsplatserna för då kanske de vaknar för det som händer i vårt land?

 11. Tysssta, det får vi inte säga högt i en diktatur!!
  Finns hur mycket pengar som helst att slå sönder för i sverige.
  Men FAN OM ÅLDRINGAR ÄTER MER ÄN 5 KÖTTBULLAR OCH 2 FLER KAKOR TILL KAFFE !!

  • Ja högerextremisten Reinfelt var ju tvungen att lägga ned försvaret för att få pengar till massinvandringen. Kristersson passar och vill inte återställa Sverige. Kanske socialism är bättre då?

 12. Fyll upp ett asylboende med asylsökande Afghanska män. Fyll sedan upp ett asylboende med lika många apor.

  Efter 3 månader går man in och utvärderar i vilket hus det är mest förstört.

  Program idé för TV4 ?

 13. De enorma ersättningar som uthyrarna fick, måste väl, väl räcka till återställande av lokalerna, dom skall väl inte ha betalt en gång till.
  Men det var ju migrationsverket som förhandlade om hyrorna, så man förstår att det blivit fel.

  • Sandaporna……förlåt soporna! ska ju ha mat serverad och tillagad och personal som städar åt sig också någon som hjälper dom att skaffa kläder och lär dem att cykla, dessutom ska boendet ha en chef som har bra lön.
   Det kostar att ligga på topp.

  • Det sägs att uthyrningssvängen tog mellan 4.000 – 5.000:-kr/dygn för varje flykting av Migrationsverket.
   Som sagt…Några kosing av den dygn-summan, borde nog ha avsatts för lite avskrapad färg på anläggningen.

  • 7 partier i riksdagen och oseriösa arbetsgivare som ser chansen till billig svart arbetskraft, inte många av skattebetalarna alltså.

 14. Det var Löfven som startade skiten att ta hit all världen drägg att leva på svenska skattsedeln, inget annat land har så korkade politiker som Sverige.

  • Nej det var reinfeldt, lööv och romson som lät dörren stå på vid gavel, men löven har fortsatt på samma bana nästan, han införde ju hårdare gränskontroll 2016 i mars.
   Hur den sen fungerade är ju tvivelaktigt.
   Det finns 7 partiledare som skulle ha en jävla lusing så dom snurrar in i nästa vecka för allt jävelskap dom hittat på.

    • Ja hon avslöjar sig för hela folket gång på gång.
     Allt tramset kring regeringsbildandet och utfrysningen av V och SD tror jag har gjort talmannen förbannad, jag tror han är inne på att driva det till nyval, att han är från moderaterna innebär ju inte automatiskt att han stöttar dem i deras tramsande, han verkar agera som en som inte har någon partipolitisk tillhörighet.
     Väldigt korrekt alltså.

  • Om du exempelvis hyr ut en bostad gör du väl det för att tjäna pengar på det, inte nån jävla välgörenhet, om hyresgästen förstör lägenheten kräver du ersättning för skadorna.
   Bert och alla andra som driver asylboende hyr ut till migrationsverket eller kommunen som då är ansvariga för de boendes beteende.
   Skulle Bert med flera ta höjd för vandalisering så blir asylboendena mer än dubbelt så dyra.
   Iden om tältläger är bra för tält är mycket billigare att ersätta.

 15. Svenne bygger sliter o betalar skatt till dom där , men det är väl som att ha mask i magen näringen går till någon annan man blir klenare o klenare tills man dör

 16. Precis som om jag tycker synd om dessa asyluthyrare ! De tjänade så mycket på att utnyttja möjligheterna Regeringarna försatt hela landet i.
  Om de bara hade lyssnat och inte stirrat på pengaflödet, skulle de insett för länge sedan vad det kommer att sluta.
  Vi kan lugnt räkna med att det blir många rättsliga avgöranden med oskäliga om inte onödiga kostnader.

  Så man bädda,
  Så man ligga

 17. Och var tar man dessa pengar ifrån? Jo våra glada pensionärer får helt enkelt sämre mat dom kommande 10 åren!

 18. När ska politikerna förstå att allt betalas med skattemedel. Tror inte på MP eller Lööf. Inte heller på Löfven eller Björklund, Sjöstedt ska vi inte tala om, Men Åkesson är statsvetare och Ebba har hållit i kommunal ekonomi. Så ihop med civilekonomen Kristersson kan det bli lite ekonomiskt vett.

  • Svenstian, är lika förfallet, som ehmalige DDR var. Ett råttbo skulle jag vilja säga. Att, vi skulle behöva ett försvar är bara nonsens. Vem skulle vilja ha ett sådant råttbo? Ingen förmodar jag, dessutom är dumsvensken sin egen värste fiende av alla. Henerna, bekämpar sig själva, sina barn, även barnbarnen, övrig släkt och goda vänner. I historien finns inte ett sådant”folk” (om man bör benämna dem i samband med folk) någonstans att hitta. T:y de är en parentes i historien, som ett varnande exempel hur det kan gå när storhetsvansinnet tar överhand över omdöme och sunt
   Sensmoral Jag säger, som hundratals miljoner latinamerikaner. ”No te hagas la sueca”! – Gör dig inte till en svenska! För det är det dummaste de vet.

 19. Haha nu får alla ni godhetaknarkare betala för det ni har röstat för. Lev nu i er jävla mångkultur 🤣🤣🤣

 20. Ha ha.. Trodde verkligen svenskarna mm att tredje världens befolkning skulle ta på sig ”skoskydd”.. Ha ha..
  Skicka räkningarna till just ”asyl” parasiterna, och säg att dom inte har några bidrag att hämta på 3.-4 år, och ingen välfärd..

  Ett alternativ vore att skicka räkningarna till berörda partiledare..

 21. Liberalerna tycks tro att det är typiskt färdiga svenskar som kommer!
  Snälla, tacksamma, lojala, generösa, arbetsamma, diciplinerade, artiga, väluppfostrade …. !

  Där sket LIBERALERA rejält i det Blå Skåpet! Det är väl därför de flyr från gettona och alla andra kontakter med NYANLÄNDA. Någon annan får ta hand om skiten!

 22. Jag tycker inte synd om dessa företag. De kan gott få skylla sig själva. Är man naiv i företagsverksamhet får man stå sitt kast.

 23. Alla ni som bor i hyresrätt, fundera lite på hur era hyror kommer att påverkas när alla dessa välartade personer börjar ta han om sina lägenheter. Förvisso kan inte hyran höjas hur som helst i Sverige, men det kommer att påverka annat i boendet när det inte finns några pengar att renovera för. En trasig tvättmaskin i tvättstugan får stå trasig länge. Annat som behöver underhållas får skjutas på en obestämd framtid.

  Jag kan jämföra med de två kommunala bolagen i Stockholm Stockholmshem och Familjebostäder. De gör förluster på sina lägenheter i invandrargettona på grund av höga kostnader i där. De hyresgäster som bor i välartade områden får betala högre hyror än nödvändigt för att finansiera kostnaderna.

 24. I många fall har man hyrt ut till Migrationsverket för ockerhyror. Då kan dom gärna vara utan ersättning sen också.

 25. Det är kulturellt och det måste vi förstå och ta hänsyn till. Likaså när det gäller barnäktenskap, visserligen förbjudet, men kulturen står över. Be happy and enjoy!

 26. Dessa penningkåta asylbaroner ska inte ha ett öre av Staten eller Kommunerna.
  Dom får kräva skadestånd av de som förstört.
  Skattebetalarna ska fan inte göda dessa Quislingar ytterligare.

 27. Det måste vara svårt för dom flesta uthyrare att bevisa, hur, när och av vem skada uppkom. Dom som har dokumentation om detta kan nå framgång vid rättslig prövning. I övrigt får uthyraren stämma Invandrarverket på skadestånd. I den processen kan det gå att få med den eller de som bebott lokalen vid aktuell skadetidpunkt. Därefter kan ju Invandrarverket och uthyraren försöka lugga en flintskallig Dego som är skadeståndsskyldig. Grattis !!!

 28. Det gör dumsvenskarna år 2010: 95% 2014: 87 % 2018 82% var det, som ville sponsra pensionsräddarna. Man borde inte kasta sten i glashus. De som har den största skulden till denna katastrof är ju dumsvenskarna di fege, som vill ha det på detta vis.Jag kan inte se att asylanterna skulle ha större skuld i detta. Under alla omständigheter är asylanterna betydligt intelligentare. De lurar både skjortan och särken dumsvenskingarna, inte bara en gång utan hur många gånger som helst. Svenskingarna har i.a.f. cementerat ryktet om att, vara jordens dummaste folk i fyrkant.

 29. Bert har utan tvivel rätt, men ingen kommer vilja ta tag i detta. Ersättningar kommer att betalas ut, sent om sider, och allt kommer sopas under mattan. Sssscccchhhh…. säg inget till någon.

 30. Jag tror att detta förstörande görs med avsikt. Förmodligen av missnöje. Kanske det även inträffar pga bristande kunskaper och oaktadsmhet. Det borde iaf undersökas och förhindras.

 31. Efter att tidigare ha jobbat med fastighetsförsäkring så kan jag bekräfta att sådana här objekt försöker man starkt undvika att få med i sitt riskurval, annars blir det KOSTSAMT.

 32. Mitt förslag:
  Betong i tak, väggar och golv täckt med rostfriplåt och med golvbrun.
  Ingen idé att kosta på vaddering, men kanske någon form av ljuddämpning för att minska störande oljud utåt.

 33. Sverige kommer aldrig någonsin bli sig likt igen det skulle behövas utvisas ca.3-400 tusen och det kommer aldrig gå att genomföra i DDR Staten

 34. Det är väl helt uppenbart att det inte bara är människor som migrerar utan även deras problem, kulturer, religioner, sjukdomar, språk och beteende. I synnerhet om de tillåts välla in i stora mängder och inte behöver anpassa sig till vårt land överhuvudtaget.

 35. Regeringen paxar bostadshus åt dessa människor.

  Kommer regeringen ersätta totalrenovering vart 3: e år till hyresvärden då också ?

 36. Dessa vandaler kostar ofantliga summer, det är tacken. Låt dessa herrar och damer som hyr ut anläggningar stå för kostnaderna själva, dom har utnyttjat skattemedel tillräckligt.
  Titta på han sossen Jan Emanuel han är stenrik. Även Bert.
  Skicka hem alla Lyxemigranter ( ca 97 % ) semestern är slut.

 37. Dom förstör, vandaliserar och kostar OTROLIGA SUMMOR var dag. Vilken tur dessa Sverigeförstörare har, eftersom vi Svenskar är där och plockar upp notan, än en gång. Pensionsräddarna lyser med sin frånvaro i vanlig ordning. Vi får fråga Löfven om han har ”koll”!!!!

 38. Skyll er själva ”Asylbaroner”. Det var och är moraliskt fel att hyra ut. Att ni nu får ekonomiskt betala för det glädjer mig.

 39. När sedan samma klientel flyttar till samhällsnyttans lägenheter så flyttar precis samma problem med. Det gäller inte minst det svårbemästrade problemet med vägglöss. Kostnaderna blir betydande men det blir ju en kommunal huvudvärk.

 40. Asylboenden, före detta nota bene, lär ju stå tomma lite varstans. Har man sökt genom dessa när man letar efter utvecklingsstörde Dante i Falkenberg? Att söka genom aktiva asylboenden är väl inte att tänka på, även om det ibland sägs att småpojkar är populära i vissa länder.

LÄMNA ETT SVAR