Schweiz parlament avvisade nyligen regeringens stöd på 109 miljarder schweiziska franc för Credit Suisses sammanslagning med UBS. Ställningstagandet blir dock bara symboliskt.

Medan överhuset hade godkänt regeringens bidrag till räddningspaketet, tryckte parlamentets större underhus tillbaka igen på onsdagen.

Underhuset hade redan avvisat förslagen vid en sen session på tisdagen, vilket gjorde att överhuset försökte med en kompromiss. Det räckte dock inte för att påverka underhusets lagstiftare där det avslogs med rösterna 103 mot 71.

LÄS ÄVEN: Fortsatt turbulent kring Credit Suisse – fortsätter rasa

Även om regeringens åtagande, som gjorts med hjälp av nödlagstiftning, inte kan hävas markerar omröstningen en symbolisk tillrättavisning för myndigheterna vars beslut att i stort sett kringgå landets lagstiftande har retat många politiker.

”Detta beslut har ingen inverkan på övertagandet av Credit Suisse som beslutades den 19 mars”, kommenterade det schweiziska finansministeriet efter omröstningen.

Sända dålig signal

Stödpaketet har redan fått ett bindande godkännande av parlamentets finansdelegation, på grund av hur brådskande ärendet är.

Lagstiftare som stödde ett godkännande av affären uttryckte oro över Schweiz image.

– Det spelar egentligen ingen roll vad vi bestämmer i detalj, men det skulle verkligen sända en dålig signal om de här lånen avslogs, sa Eva Herzog, ledamot av överhuset, före omröstningen.

LÄS ÄVEN: Krisande anrik schweizisk bank garanteras statlig hjälp