Dalens nya community center, Dalen CC, har unga i åldern 18-29 möjligheten att delta i träningspass och andra aktiviteter, få personlig stöttning samt hjälp att söka utbildningar och jobb. Allt gratis.

En av de områden man kommer att fokusera på är att hjälpa målgruppen att bygga upp en struktur i vardagen där den första uppgiften blir att lära sig sova, äta rätt och träna.

– Om du inte klarar att gå upp morgonen klarar du heller inte att gå till en arbetsplats. Man måste börja i den änden, säger Nishti Husseini, som kommer att jobba på både Rågsved och Dalen CC till StockholmDirekt.

Husseini har varit med sedan 2012 och menar att det inte är någon idé att börja prata CV och annat relaterat innan ungdomarna fått en dygnsrytm som fungerar.

– Man kanske börjar med att ses korta stunder, men ofta. Om en person inte brukar gå upp förrän sent på eftermiddagen kanske man börjar träffas klockan 13, och efterhand ses man allt tidigare, säger Nishti.

Dalen CC kommer ha öppet två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar.

Här kommer även mat att erbjudas.

– Fungerar kroppen så fungerar knoppen, det hänger ihop. Många äter aldrig frukost eller lunch, det kanske inte ens finns mat hemma.