Den etiopiske pojken som är misstänkt för mordförsök och grov våldtäkt på en flicka på Morö Backe i Skellefteå befinner sig inte längre i Västerbotten.

Enligt Lars Westermark, lokalpolisområdeschef i Skellefteå, går man ut med informationen på grund av den påstått hätska stämning som råder på sociala medier och att det är en trygghetsskapande åtgärd.

– Det finns en hotbild mot pojken och hans familj och det finns en oro bland dem som bor i området, säger han till TT.

LÄS ÄVEN: ”Midnatt, skottlossning, kidnapp” – Här rappar etiopiern i Skellefteå

Pojken ska befinna sig ”på en annan plats i landet”.

Den misstänkte pojkens juridiska ombud Jens Nyström är kritisk till utspelet.

– Jag kan förstå att man gör det utifrån ett trygghetsskapande perspektiv. Samtidigt har jag mindre förståelse för att man specifikt pekar ut var människor befinner sig, på en plats eller en annan. Det i sig kan vara problematiskt, säger Jens Nyström till Expressen.

Kan vara 15

Enligt kammaråklagare Irene Falk, som leder förundersökningen, har den misstänkte pojken hittills förhörts vid ”ett par” tillfällen. Man vill dock inte säga något om vad han har uppgett. Samtidigt vårdas den nioåriga flickan fortfarande på sjukhus med svåra skador.

LÄS ÄVEN: Fick permanent uppehållstillstånd en vecka innan brutala mordförsöket på flicka i Skellefteå

Den13-åriga pojken kan i själva verket vara 15 och straffmyndig. Resultatet av åldersbestämningen väntas vara klar som tidigast i mitten av augusti. Den tekniska utredningen beräknas i nuläget inte vara klar före september.