Det svenskutvecklade spelet får nu stor uppmärksamhet i USA och baseras på fallet Kyle Rittenhouse. Spelet går ut på att ta sig förbi en skränande vänstermobb på väg hem efter rättegången där Rittenhouse friades.

Kyle Rittenhouse var 17-åringen som tillsammans med vänner beväpnade gav sig ut under Black Lives Matter-upploppen i Kenosha, Wisconsin i augusti 2020 för att skydda affärsverksamheter och företag från att plundras och brännas ned.

LÄS ÄVEN: Våldsamma sammandrabbningar vid Antifa/BLM-härjningar – person skjuten i huvudet

På plats blev han attackerad och använde sitt vapen för att skydda sig själv, vilket resulterade i att två män dog och en skadades. I rättegången friades Rittenhouse då han bedömdes ha använt sitt vapen enligt lagen i självförsvar.

Efter ett halvårs utveckling finns nu Aquitted tillgängligt att ladda ned via Steam. Det hela går ut på att ta sig hem igen efter rättegången och ännu fler arga vänsterextremister väntar ute på gatorna.

Manifestation för rätten till självförsvar

Bakom spelet står AfS-profilen William Hahne.

– Efter ett halvårs arbete från mig och mina medarbetare på Nordic Empire lanserade vi igår ’Acquitted’ på världens största spelplattform: Steam. Efter bara några timmar delade en amerikansk högerprofil med en miljon följare spelet och sedan dess har det minst sagt varit fullt upp, säger Hahne till Samnytt.

– Spelet är en manifestation för rätten till självförsvar och yttrandefrihet och inspirerades av händelsen med Kyle Rittenhouse i USA. Den sjuttonårige Kyle blev attackerad av en mobb vänsterextremister och tvingades försvara sig själv för att överleva – vilket är precis vad det här spelet går ut på, med skillnaden att man slåss mot zombies. Med spelet vill vi nå ut till ungdomar och påverka samhällsdebatten i rätt riktning.

– Om Acquitted blir en framgång kommer vi garanterat att utveckla fler baserade datorspel.

Högerprofilen som uppmärksammat spelet är journalisten Andy Ngo med en miljon följare på Twitter.

Trailer till spelet:

LÄS ÄVEN: Rasmotsättningarna har ökat på grund av Black Lives Matter