0
Inrikes

Skjutning i ”utsatt” Stockholmsförort – en skadad, flera gripna

Publicerad 2/10/2022
Annons

Vid 19:45- tiden på onsdagskvällen larmades polis till det problemtyngda, invandrartäta och som ”utsatt” klassade området Fisksätra i Nacka kommun strax utanför Stockholm. Detta med anledning av att skottlossning utbrutit utomhus. På platsen anträffade polispatrullen en skottskadad ung man. Vid ett tillslag en stund senare greps två personer misstänkta för inblandning i vad polisen rubricerar som mordförsök.

Polisen uppger att offret är en man i 20-årsåldern men inte dennes härkomst eller eventuella kända inblandning i gängkriminalitet. Personen var så allvarligt skadad att ambulanshelikopter kallades till platsen.

Ett stort polispådrag på mellan 15 och 20 utryckningsfordon kallades till platsen – Fisksätra torg. Senare på kvällen genomförde Stockholms piketstyrka med anledning av händelsen ett tillslag mot en fastighet i närheten av brottsplatsen.

Två personer greps misstänkta för inblandning i dådet. Polisen är lika knapphändig med uppgifter om dessa som man är om brottsoffret.

Teknisk undersökning av brottsplatsen har genomförts och film från övervakningskameror i området hämtats in. Polisen tror att det finns personer som sett vad som inträffade men ingen har ännu velat ge sig till känna och berätta det man vet.

Polisens förundersökning har mordförsök och grovt vapenbrott som brottsrubricering.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons