Skolbarn svimmar av undernäring under Ramandan – ”Vi vill inte peka ut någon särskild grupp”

Delningar

Igår inleddes den muslimska fastemånaden Ramadan. I Vingåker överväger de skolansvariga kommunpolitikerna att skicka ut brev till samtliga föräldrar om vikten av att komma mätta och utvilade till skolan. Anledningen till att alla får brev är att kommunen ”inte vill peka ut någon särskild grupp”.

Under förra årets Ramadan hade lärarna i Vingåkers skolor problem med en del elever som mådde mycket dåligt på lektionerna. De svimmade till och med i klassrummen på grund av närings- och sömnbrist.

Orsaken är att muslimer tror att de inte får äta någonting under dygnets ljusa timmar. När Ramadan infaller under den ljusa årstiden i Sverige innebär det att man måste vara uppe mycket sent på kvällarna för att kunna äta något, alternativt gå till sängs hungrig.

Nu hoppas man i Vingåker kunna undvika en upprepning av vad som skedde förra året. Man går dock försiktigt fram och vill inte koppla in de sociala myndigheterna för att utreda den vanvård av barnen som det skulle kunna vara fråga om.

Inte heller vill man peka ut den muslimska gruppen och skickar därför ut brev också till alla svenska elevers föräldrar, oavsett religionstillhörighet, vars barn inte befinner sig i farozonen för att drabbas av sömn- och näringsbrist under den aktuella perioden.

Brevet är framtaget av den mest drabbade Sävstaskolans skolläkare och skolsköterska. I brevet påpekas att det är viktigt att barnen får mat och att de sover på natten för att klara av sina studier, förklarar Helena Edrenius (S), som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Vingåker.

Trots den försiktiga hållningen och att brevet ska skickas till samtliga föräldrar för att undvika utpekande av någon grupp, har det av allt att döma ändå uppfattats som en kontroversiell åtgärd. Någonstans på vägen har brevet stoppats.

Sävstaskolans rektor, Stefan Bohlin, ska nu undersöka varför brevet inte som planerat gick ut i förra veckan innan Ramadan inleddes.

Att åtgärden är känslig understryks också av Helena Edrenius som i ett uttalande till SVT säger att ”det är olyckligt att det kommit till allmänhetens kännedom” innan brevet skickats ut.

Hon är också noga med att betona att hon inte vill peka ut någon särskild grupp, utan att det är viktigt att informera ”varje vårdnadshavare om att se till att barnen är väl rustade när de kommer till skolan”.

Ett slutgiltigt beslut om huruvida brevet nu ska skickas ut eller inte ska enligt uppgift tas på ett ledningsgruppsmöte under tisdagen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

479 KOMMENTARER

 1. Religösa vansinnesidéer som inte har någon som helst förankring i den moderna världen ställer till med då otroligt mycket besvär och lidande. Antingen uppdaterar NI ER religion, eller så åker ni tillbaka till sandlådan och tillber ER pedofil!

  • Massmördande, psykopatiska, pappa-hatande, sadistiska, slavägande, sexmissbrukande, misogyna och narcissistiska – pedofil.

 2. Det låter som barnmisshandel i mina öron. Men inte en enda socialsekreterare kommer att våga ta upp det som ett ärende.

 3. Åh nej, vi får inte stöta oss med den nya adeln, muslimerna. Då kan media bli sura på oss för att vi påpekar att de misshandlar sina barn och kallas oss för rasister. Det går inte an.
  Nej, det är bättre att ungjävlarna får lida så vi skiter i det här!

 4. Jag fasar för denna Ramadan-månad. Eftersom jag har flera muslimska familjer som grannar vägg i vägg så blir det återigen en månad av sömnlösa nätter. De börjar att laga mat och stöka sent på kvällarna och sen sitter de uppe och för oväsen halva nätterna. Även småbarn hålls vakna och de kan ju inte låta bli att leka. Underbart!

 5. ”inte vill peka ut någon särskild grupp”
  Det var nog hundratals år sedan svenska barn svimmade av undernäring.Detta blir bara löjligt att mörka en särskild grupp stå upp och visa att ni är svenskar med lite pondus.

 6. På vilket sätt är det känsligt? Det är ju bara muslimer som håller på med dårskapen, det vet ju de flesta.

 7. ”Vill inte peka ut nån särskild grupp”
  Ha Ha Ha Ha Ha
  Till och med en efterbliven 3-åring fattar ju vilka det handlar om.

 8. De fastar ju inte. De festar, fast på nätterna. Ramadan är den månad när terrorismen blommar ut.

  • Ja, visst festar de när de äntligen får bryta fastan mitt i natten. Och det hörs sannerligen!
   Jag tycker att man som icke-muslim borde få hyresrabatt under Ramadan, för utökad störning och förlorad sömn.

    • Jag har provat den metoden 4 gånger hittills. Men nu finns det ingen mer stans att flytta eftersom alla lediga hyreslägenheter är dammsugade av Migrationsverket!

 9. Det särskilda med en religion, är att en religionsutövare kan stoppa varje vettig diskussion med att referera till vad en gud anses gilla,… Det viktigaste är nämligen att få gudomen på gott humör….. annars kan guden bli så förgrymmad att den drabbas av en okuvlig hämndlystnad och skickar den människa som inte är villig att fjäska för guden, till ett gruvligt EVIGT STRAFF efter dödsögonblicket.

 10. Muslimer är så intelligenta . Tro på en idiotisk saga för att klara sig . Argumentera med visdom är uteslutet.

 11. Det säger väl allt om den mentala hälsan som Erenius besitter.
  Sverige i ett mentalt tillstånd av syre och blodbrist.

 12. Om några är idioter ska alla andra också vara det…..”inte peka ut någon särskild grupp” vilket hyckleri!

  • Kommunisternas ideologi är att straffa alla,skyldig som oskyldig spelar ingen roll.
   Men svenskarna ska säga ifrån som inte har med saken göra!

 13. Inte ens Sveriges årstider passar för detta vansinne. Integrering=omöjlig
  Samma väg tillbaka som dom kom ifrån löser problemen för både dom & oss.

 14. Eftersom man inte vill peka ut någon särskild grupp, utan skickar brevet till alla föräldrar, så pekar man faktiskt ut en särskild grupp, nämligen den som firar Ramadan, och man låter dessutom alla föräldrar få veta att man har problem med just den grupp som man pekar ut som den som man inte vill peka ut.

  • Det är ju precis det dom gör nu vet ju alla att mussarna låter sina ungar svälta
   tills de rasar ihop och svimmar.

 15. Varför skulle man inte peka ut en särskild grupp när det just är frågan om en särskild grupp? Det här kulturmarxistiska dårhuset når nya höjder för varje dag..

  • I det här dårhuset skulle det inte förvåna mig om familjen Hen tvingar sina barn att fasta. Man känner sig ju så härligt tolerant när barnen får uppleva islamskt vansinne.

 16. Tänk att barn som inte har islamisk bakgrund faktiskt får mat av sina föräldrar och tvingas inte ut med tomma magar och kan koncentrera sig och fokusera på sina studier. Detta rör enbart icke-muslimska barn.

 17. På detta sätt riskerar alla skolföräldrar i Vingåker att känna sig kränkta och utpekade som grupp, så brevet borde skickas till samtliga invånare i kommunen – även de utan barn. Fast då kanske Vingåkerborna känner sig utpekade som grupp, så bäst att ta det säkra före det osäkra och skicka brevet till samtliga personer i hela Sverige.

 18. Klart som tusan att det är vanvård att tvinga barn till närings- och sömnbrist på grund av sina religiösa vanföreställningar.

 19. De e ju f-n va folk är ängsliga i detta landet. Säg ifrån att ungarna skall vara mätta och utvilade annars skickas de hem och socialen kontaktas. Punkt slut!

 20. Min son mötte en liten röd Opel åt fel håll i rondellen vid Fittja , han filma men ville inte peka ut någon speciell grupp men dom hade huvudena inlindade i tyg

 21. Rika muslimer tar ledigt och sover bort dagen och äter ihjäl sig när solen gott ner. Stackars pakistanska byggaren i Saudi Arabien jobbar under solen hela dagen utan en droppe vatten.
  Walla Allah är mycket rättvis. Jag svär vid muhammed.

 22. De PK-ängsligas ständiga balansgång. Trampa det minsta fel så hugger de superlättkränkta direkt. Barnens välbefinnande i ena vågskålen och rädslan att stöta sig med vänstern och muslimerna i andra. Då blir det såna här fega kompromisser så ingen ska känna sig utpekad. Och ändå blir det fel…. kan inte vara lätt att ständigt försöka vara alla till lags.

  • Notera vilken vågskål som väger tyngst. Den svenska konflikträdslan…..Att inte stå upp för sig och sitt och sina värderingar. När ett barn inte får sömn och näring är det en försummelse som sociala myndigheter är satta att ha tillsyn över. Och detta ska givetvis riktas direkt till de föräldrar som försummar sitt barn. Men när man är feg och konflikträdd blir det mest en flummig rekommendation till alla. Förvånad?? NOT

 23. Nä men HUGA, ett så känsligt brev kan man inte skicka ut. Man kan väl ta in extra sjukvårdspersonal ist?

 24. ”Vill inte peka ut någon särskild grupp”. Jomenvisst, hallå! Det ÄR ju för f-n en särskild grupp som firar ramadan, nämligen MUSLIMER! Är hon dum i huvet på riktigt eller…

  • Enkelt min käre Watson hon är helpuckad. Inte äta när det är ljust men gå ner i källaren då och släck.

   SD I september ingen tvekan.

 25. Svälta barn vars kroppar är i tillväxt. Vänta nu, finns det ens något naturligt som stämmer överhuvudtaget med islams värderingar?

  * omskära barn inklusive flickor trots att det absolut inte är något naturen alls kräver.
  * slakta djur på ett plågsamt sätt
  * hindra kvinnor från rätten till sina egna kroppar och sin sexualitet
  * svälta vuxna och barn utan anledning. Fasta (svält) är aldrig nyttigt för kroppen, tjock eller smal. För viktnedgång krävs bra kost och träning.
  * att tvätta sig korrekt på badanläggningar verkar svårt. Dusch med badbyxor eller underkläder. Helt utan anledning. Dock går det bra med underliga tvättritualer av fötter där man river ner tvättställ och dylikt om det inte är byggt för det.
  * kläder som inte är anpassade till klimat, yrke eller socialt tillfälle.
  * sociala anpassningar såsom att ta i hand för att visa grundläggande acceptans är problematiskt.

  Listan kan göras oändligt längre där muslimer skapar enorma problem med de mest enkla formerna av naturligt leverne..

  Fanatisk sekt, inget annat.

  • Islams ”värdegrund” har lite att jobba på. Men får dom kanske två tusen hår till kanske dom har löst några nybörjarproblem.. Dom 1400 år som gått räcker tydligen inte.

   • Näääääeeee. Så kan du ju inte säga. Nu när de ansträngde sig sååååå för att inte peka ut ngn grupp. Blir nästan rörd över hur mkt de ansvariga ansträngde sig. De ansträngde sig så mkt att de nu tror att de kan trolla. Det krävs en hel vetenskap att behandla vuxna som små barn. Stakars idioter

   • Jag fick reda på varför muslimer hatar hundar..det är pga ”hundar ser oss människor som gudar” och enligt muslimer finns det bara en gud.

  • Inte sekt. Hjärntvättat ideologi. Den sista kontrollen en människa förlora är matintaget. Gäller även ätstörning. Så genom ramadan, har islam total kontroll över människor. Å om det nu var Guds ord, hur i helvete visste idioten inte om att solen är uppe dygnet runt under sommarmånaderna norr om polcirkeln?? Visar ju bara att profeten blev mentalt total galen. För endast en galning kan få ihop all denna kvalificerade smörja.

  • -BNP per Capita i Afghanistan 2014, 5.000:- SEK per år.
   -Kostnad (regeringens egna beräkningar) per Capita för till Sverige ID och ålderslösa ankomna: 40.000 Afghanska gentlemän sedan 2015, 600.000:- /person/år.
   -Man skulle med andra ord kunna anställa ca 1000 afghaner i Kabul ( beräknat på en 50-50 fördelning av BNP) för samma peng vi betalar för en Afghan i Sverige.
   -Sverige skulle kunna anställa 38 miljoner Afghaner på plats i Afghanistan för samma pengar som idag kastas bort i bidrag på de 40.000
   ekonomiska flyktingarna där kanske 40 personer på 10 års sikt har ett riktigt arbete.
   -Kanske SD haft rätt hela tiden med att det är bättre och billigare samt att man kan hjälpa betydligt fler om resurserna läggs i sylsökandens närområde?

 26. Vaddå slicka brev till samtliga föräldrar. Är hon dum eller bara vänster. Skulle nån unge svimma av undernäring då kopplar man in socialtjänsten och anmäler föräldrar för misshandel. Åt h*lvete med Ramadam eller dess potentat.

 27. Änne ett skrämmande exempel på modern svensk hjärnröta… Jubelidioterna i Vingåker tror de kan ändra muslimernas beteende genom att skicka brev till dem och pedagogisk förklara hur viktigt det är att barnen får mat…

  Den här naiviteten och den här tafatta oförmågan med vilken de svaga svenskarna försöker hantera muslimerna gör mig spyfärdig.

 28. Inte visste jag att barn-och utbildningsnämnden där sysslar med sådant som har med rikets säkerhet att göra. Den där j-a politiker retar sig på att det hela har kommit till allmänhetens kännedom. Vilken ”skandal”, en flera månaders planering har gått åt h-e. Vilket j-a land har Sverige blivit! ALLT ska mörkas, gömmas bland ord och handlingar. Vilka duktiga femtekolonnare muslimerna har i form av svenska politiker och myndigheter.
  LÄS ÄVEN HÄR. DET ÄR DEN DYSTRA FRAMTIDEN SOM STÅR FÖR DÖRREN!
  https://samtiden.nu/2018/05/idyll-i-sonderfall-2-araber-har-tagit-over-vart-samhalle/

 29. Skolan är väl en sak men köra buss o lastbil gör dom vilket är liktydigt med rattfylleri, här har myndigheterna inga invändningar.

  Sverige är fantastiskt underutvecklat och tar hänsyn till dessa hittepå religioner.

  SD I september ingen tvekan.

 30. Låt dessa ramadan-ungar vara hemma .
  Jag syftar på att i slutänden så ger det inget ändå på deras betyg då så många inte presterar ändå i skolan !

  När de föds så är det ändå redan bestämt att de ska ta över farsans pizzeria senare och vid 15 års ålder ska de hem till islamistan och köpa sig en 10-årig fru !

  Varför ska vi bry oss , det hjälper ändå inte !

 31. Partibeteckning (s). Egentligen är fler kommentarer överflödiga. Undrar vilken ståndpunkt hon intar i morgon?

 32. Här kommer ytterligare en del av vansinnet inom islam. Man kan förstås inte tvinga barn, som inte ens förstår vad det handlar om, att fasta. Tokiga religiösa sedvänjor får inte tvingas på barn. Vi har religionsfrihet, tänk på det! Att delta i vidskepliga seder och ceremonier måste vara ett medvetet beslut. Utvisning ur landet för hela familjerna om detta uppdagas i skolan!

 33. Tänk, vad lugnt o. skönt det var under 50 o. 60 -talen, då svenskarna knappast visste, vad Ramadan var för något.
  Bortsett då, från någon professor eller lägre akademiker i religionshistoria.
  Tider, som aldrig kommer tillbaka.

    • Varför då.
     Har de kommit hit så kan de åka härifrån.
     Vi har inget behov av dom här, och bara för de har behov av oss för sin försörjning, så ska inte vi behöva släpa på dom för den saken.
     Vi är inte skyldiga dom någonting.

     • Det är så sant….Men Sverige kan inte skicka tillbaka personer, som inte har fått uppehållstillstånd.
      Krig råder o. osäkra länder säger FN – så vem får stå med Svarte Petter?
      Hur många har Ygemans efterträdare skickat tillbaka?
      80.000 var det fråga om, då det begav sig…Jag gissar på 50.

     • …….och pengarna står skattebetalarna för…
      De som har kommit blir kvar – oavsett regering.
      Vi utvisar ju inte ens brottslingar som saknar ett svenskt medborgarskap.
      Sverige är kört – men det är en annan historia.

 34. Jaha, det är det förhatliga Jehovas vittne som påbörjade en bantningskur….eller?
  det är synd att det är inte de, för kristna går jättebra att peka ut, men annars….
  Arma fega, ryggradslösa PK kärring….

 35. Detta förbannade tassande som katten runt het gröt om allt som rör muslimer gör en illamående. Jag har inte islamofobi, däremot får jag ofta islamonausea .

 36. De som är ansvariga för detta trams ska givetvis genast ha sparken utan uppsägningstid. Sådana fullkomligt inkompetenta personer är inte skolan betjänt av. Ut med dem!

 37. Inte peka ut de skyldiga föräldrarna. Då är man rasist och främlingsfientlig. I stället ska det smygas, myglas, hyschas, viskas och daltas.

  Att allmänheten får reda på sanningen i 7-klöverns diktatursamhälle är ju fruktansvärt. Vad är Sverige på väg? Till förintelsen så länge 7-klövern styr vårt land.

  • det spelar inte längre någon roll vem som styr sverige är på väg åt helvetet, det har gott alldeles för långt det verkar inte möjligt längre att stoppa eländet

 38. Slöseri med skattepengar igen, det hade räckt med att skicka uppmaningen till de muhammedanska föräldrarna.

  • enklast vore väl att DN tog opp det i sin faketidning för då är det ingen som tror på det å det kunde väl vara bra

 39. Detta bevisar än en gång att makthavare importerar muslimska extremister eftersom enligt allmänna regler befrias barn från att fasta under ramadan, tillsammans med gamlingar, sjuka, resande, gravida och ammande kvinnor m.fl.

 40. Sverige i ett nötskal. Vad ska nästa brev handla om? Att det är viktigt att torka sig med papper och tvätta händerna efter toalettbesök?

 41. Det är ett jädra tjat om att inte peka ut någon särskild grupp, samma tjat om detta ramadan varje år på SVR och på SVT. Är så trött på detta folkslag med deras seder och bruk dom passar inte in här så är det.
  Var ute på ett friluftsområde ( söndag ) och gick snacka om det var invaderat av muslimer, grillröken låg tät på området. Man får en chock och se allt och undrar om detta är vårat Sverige.

  • Läs artikeln ovan så förstår du att svenskarna har förlorat sitt land, om du inte har förstått det innan. Svenska folket är slavar under islam. Det är bara att gratulera det ryggradslösa folket till det framtida slaveriet.

  • Därför att det finns Svenska etniska FATTIGA Barn som tvingas leva med Ramadan ofrivilligt varje dag, skulle jag kunna Tro…!!

   MEN VEM BRYR sej, alla Resurser och Reaktioner går ju till Främmande Ungar som OM det var det Viktigaste Vi kan lägga våra Resurser på…!.

   Finns Man INTE Syns man INTE
   Och der ÄR väl vad man kan utläsa om den Finansierade Svenska Befolkningen..
   Håll truten och Betala helvetet som Vi Skapat och ta hand om Era Ungar, Vi har Andra att Ta Hand Om hälsar Regeringen…!

 42. När det gäller ramadam så vet väl alla vilken grupp det gäller så denna barnmisshandel ska fortgå för att de är så fega och inte anmäler?

 43. Nu är det bara att vänta på första jubelidioten som förklarar att detta inte har någon koppling till fastan utan har helt andra orsaker. För låga bidrag till invandrarna, lång väg till skolan, klimatförändringar och för mycket läxor är några tänkbara orsaker som jubelidioten kan komma dragandes med.

 44. Det är bara lite integration som behövs! Detta visar att integration till det svenska samhället inte kommer att ske.

 45. Detta är ju ett perfekt exempel på svensk flathet och feghet. ”Inte peka ut någon särskild grupp” är ju rent fyllesnack när det är just en särskild grupp som firar ramadan.
  Det vore som att rekommendera även nykterister att dra ner på supandet och ta kontakt med länkarna för att inte peka ut en särskild grupp. Politisk korrekthet gör uppenbarligen folk både fega och dumma i huvudet.

 46. Hur fan kan man ha sådana idiotiska regler.Vi är på 2000 talet nu inte 500 år före kristus ! Dönickar utan hjärna är vad jag tycker.
  Carl

 47. Kan inte föräldrarna ta hand om sina barn ska en orosanmälan inlämnas av skolan till dom soc.myndigheterna.

 48. Konflikträdslan och beslutsångesten genomsyrar sjuklövern och pk-etablissemanget till omåttligt samhällsförödande proportioner.

 49. Hur svårt kan det va i SVÄRIGÄ 2018 som snart har Barnkonventionen att gå Efter…
  FÖRBJUD föräldrar att pådyvla sina Barn sina Hockus Pockus Seanser med Religösa Inslag…!

 50. Detta är det avgörande beviset för att denna muslimska mytologi aldrig hört hemma här, som en del dock inbillar sig!

 51. Att religiösa extremister svälter deras barn blundar Sveriges regeringar för.
  Men om ICA säljer en flaska vin till Svensson då jäklar ska ni se att maktens kvarnar maler sönder svensken.

 52. Man får väl satsa lite extra resurser på dessa utsatta människor. T.ex Ambulans/sjukvårdspersonal som är beredda på att rycka ut enbart för deras skull, all annan akut sjukvård får givetvis ta ett steg tillbaka. Detta är ju ett viktigt inslag i deras religon.

  Samhället måste visa mer förståelse för deras sedvänjor och underlätta så mycket som möjligt.
  Gäller inte bara barnen på dagis, utan även dom vuxna måste själva få avgöra om dom bara vill sitta och i skuggan och koppla av.

  Fredens religon har många inslag detta är ett av dom.

 53. Om det varit deras s.k gud´s avsikt att det skulle finnas muslimer i vårt land hade han naturligtvis sett till att vi inte hade haft midnattssol.

  • Som tur är finns det inte många muslimska hjärnkirurger,inte rymdforskare heller trots att Reinfeldt bedyrade det.

 54. MesSverige är så jävla komiskt. Förstår att danskarna har roligt. Spara portopengar. Räcker väl att skicka till dom som sysslar med eländet.

 55. Skulle en annan få för sig samma ide’ som och tvinga barnen till och fasta utan någon religiös anledning. Så hade det blivit en soc anmälan omgående. Men ahhh just det nu är det muslimer, de viktigaste i vårat samhälle….. tvi.

  • Det är enligt pk svenska pensionärer som inte ska köra bil. De svarta hotfulla BMW:n som smyger omkring med ensamkommande pensionsräddare och raketforskare under arbetstid och längtar efter att bli kränkta ska ha rätten att köra ensamma och hur de själva önskar.

 56. Vilka ryggradslösa fega människor! Det är inte konstigt att Sverige islamiseras i rasande takt.

 57. Nyss tänkte jag donera en hundralapp och önskar vara anonym. Det räckte inte med kortnummer och namn, jag måste lämna alla mina personliga uppgifter (utom skonummer). Jag avstod. När jag betalar på någon annan site räcker det med kortnummer och namn. Varför vill Samhällsnytt ha alla uppgifter om mig? Vore alla donatorer säkra på att de kunde donera anonymnt skulle Samnytt få det ganska gott ställt.

   • Det kanske inte är helt nödvändigt för mig att vara hundra procent anonym men för de flesta av oss donatorer vill man i alla fall få en känsla av att Samnytt hjälper till så vi kan krypa under radarn, åtminstone att man får en känsla av det.
    (Att skaffa Bitcoin verkar vara en hel vetenskap. I alla fall har jag inga vare sig i min plånbok eller på mitt bankkonto.)

    • Du borde kunna skicka kontanter helt anonymt i ett kuvert till Mats Dagerlind … mejla och fråga om det är OK

 58. Är inte detta kriminellt att låta barn svälta och tom låta dom att bli undernärda? Undrar om svenska föräldrar kan göra likadant utan att myndighet griper in?

 59. Ja , ja . VI bor ju i Sverige och har nu bara tidsbegränsad rätt till Nationaldag….
  Sedan blir det Ramadan.
  Föräldrarna till svimmande barn måste anmälas för vanvård !
  Sedan bör sociala nämnder fatta beslut att omhändertaga samtliga dessa barn med syskon !
  Föräldrar som svälter barnen då energibehovet är som störst, begår i MINA ögon vanvård och bör inte ha rätt till barn !

 60. Det er sgu trist men også god underholdning at følge med i farcen sverige😂
  Eneste problem set med en ikkesvenskers øjne er at i ligger så forbandet tæt på os…

 61. Hur vore det att som förr ringa till föräldrarna och uppmana dem att komma och hämta sitt sjuka barn. Det är inte skolans ansvar att ta hand om detta.

 62. Bara det är islamska seder och religion är allt tillåtet,tom våldtäkter i grupp,det ger ju faktiskt straffrabatt.

  • Det är helt enligt FI o Metoo´s riktlinjer! Undrar hur det skulle låta om 5 Svenskar våldtog ett huckle?

 63. Hoppas INTE muslimerna belastar tand- sjukvården o övriga samhällsfunktioner under ramadan, eller kräver muslimerna all inklusive även under ramadan, grattis PK idioter.
  OT; Hur många muslimer är blodgivare i %?, är mitt grisablod ok?

 64. Som sagt, hänvisa till sociala myndigheter är meningslöst, då de är de mest muslimvänliga som finns och dessutom är MÅNGA av dom som jobbar där SJÄLVA muslimer!

 65. Hen där Helena P K Hedrenius i bild ser då i alla fall inte ut som om hen skulle svimma av hunger i första taget.

 66. Förstår ni inte att planen är att om något år ska SVERIGE ha en muslimsk statsminister, nämligen Ardalan Shekarabi!

   • Ja, alltså den person som för närvarande är civilminister i den socialdemokratiska regeringen och som förut var ledare för SSU. Vet du verkligen såå lite eller är det ironi?

 67. Käkar godis och bakelser hela nätterna vakna och svälter på dagen. Det är som gjort för diabetes och hjärnskador

 68. Att trotsa och gå emot Islam på självaste Ramadan måste väl vara höjden av HMF… Nu ligger Batikhäxorna pyrt till..

  • Nu är det som varmast, solen skiner och man får vätskebrist. Att inte äta eller dricka något mellan ca 04,00-22,30 och sen fullkomligen vräka i sig massor med mat under ett par timmar då man egentligen behöver sova för att orka gå upp på morgonen för att gå till jobbet….
   Enligt muslimerna själva så är det många som går pp i vikt under ramadan….och det är ocså under en månad man säljer mera mat….rimmar verkligen lite illa med tanken om att man ska ”försaka” och tänka på dom fattiga.

 69. Jag åker aldrig kollektivt under ramadan, med vissa undantag…om det sitter en svensk chaufför så åker jag med. Taxi är helt uteslutet….men i vissa småstäder finns det faktiskt svenska chaufförer kvar!

 70. ”Hon är också noga med att betona att hon inte vill peka ut någon särskild grupp”

  Undrar om det handlar om rädsla för att förlora jobbet och bli utsatt för ett mediedrev som gör att hon inte vågar säga att det handlar om Muslimer eller om hon bara är så hjärntvättat PK.

  Hur som helst så är det verkligen ett skrämmande samhällsklimat som råder nu.

 71. Det är till att kränka svenska föräldrar om att de inte ger sina barn frukost eller riktig mat, men det går bra att försvara terror kulturen.

 72. Ytterligare än vansinnig tradition vi inte bett om. Ut med islam från den upplysta världen. Men å andra sidan verkar den”upplysta” världen inte vara så upplyst så man inser faran med islam…

  • Man kan ju tycka att dom borde ha mer tid för studier i skolan nu när dom kan jobba in lunchrasten. Eller? Fast näringsbristen har väl fått det att slira än värre i hjärnkontoret.

 73. Bekämpa alltid Islam, alltid,alltid alltid !
  Denna främmande störande och förstörande medeltida vidskepelse, ställer till ett helvete i samhället, varhelst det förbannade svinaktiga islamistiska trynet visar sig, exemplen räknas i tusental. Frågan är då, hur bekämpar vi och blir av med denna plåga innan det är för sent ?

 74. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över den extrema feghet som svenskar besitter? Sedan tycker den antidemokratiska sossen att ”det är olyckligt att det kommit till allmänhetens kännedom”!! Snacka om diktaturvibbar. Och vad fan är alla föräldrar som skulle fått brevet då, tillhör inte dom den sk. allmänheten också?

 75. Hörni DN, SvD och Aftonbladet! Är det här ”fake news”? Låt oss i så fall veta det!!
  Sover ni gott om natten? Ett rent samvete är den bästa huvudkudden sägs det ju.

 76. Såvitt jag vet behöver inte barn, gravida kvinnor, sjuka och äldre ömtåliga muslimer följa regeln om att fasta dagtid under ramadan.

  Det borde hur som helst finnas en svensk regel som förbjuder att omyndiga barn och ungdomar ska övertalas att fasta under ramadan.

  • Det finns svenska lagar sedan urminnes tider. Men PK anser att det är rätt och till och med politiskt korrekt att under vissa omständigheter bryta mot våra egna lagar.
   (”Stor” mening med att ha en lagstiftande församling med 349 heltidsanställda ledamöter.)

 77. I stan där jag bor gjorde för ett par år sedan ett jobb på en skola. Jag tyckte det var väldigt lugnt och lite ungar på skolan så jag frågade var alla är, svaret var ”det är den muslimska högtiden ramadan och många är lediga den veckan” !!
  Jaha sa jag, men får då de andra eleverna kompledigt någon annan tid frågade jag? Läraren skruvade ordentligt på sig och mumlade till slut fram ett svagt väsande ….nej!
  Alla ungars lika värde? I helvete heller, i Sverige gäller enbart dödskultstillbedjarna.

  • Det är ju taskigt mot muslimungarna som kommer att lära sig mindre. Men det enklaste är väl att låta dem slöa på dagarna, fira på nätterna, lära sig mindre och få betyg efter de kunskaper de har.

 78. Fick en lysande idé. Skicka samtliga upp till Kiruna eller ännu längre norrut, då lär dom svälta ihjäl under midnattsolen.

 79. En liten aning förnuft hos muslimer borde säga dem att eftersom de hemmavid i Afrika och på liknande platser har relativt liten variation i nattens längd så vore det väl enkelt att låta nattens längd i Nordafrika eller Iran eller i Syrien gälla även i Sverige.

  Vi vet ju att man redan fuskar, när det gäller midnattssolen, där man tillåter sig att fuska i betydande omfattning genom att ha en låtsasnatt under de veckor när natt saknas.

  Ja, jisses så många fånigheter man kommer in på när det gäller religioner!

 80. Skicka brevet till moskén med någon form av inskränkning, det går nog lättare fram än att skriva till föräldrar.

 81. Att säga sig inte ha en aning om var problemet
  kommer ifrån händer så ofta i Sverige av idag
  att det inom en snar framtid kommer att utredas
  på samma sätt som The Stockholm Syndrome,
  ett psykiskt tillstånd snarare än eget tänkande.

 82. Det är inte mycket med en religion som inte ens fungerar världen runt. Allah har missat något där.

 83. Vad är dagtid, någon menar när solen är uppe, men vi som arbetat skift har olika ersättning om det är natt eller dag helg eller vardag, så egentligen är det inget problem.

 84. Föräldrar som kräver att deras barn måste fasta borde åtalas för barnmisshandel.

  Förut fanns fastepaket i hälsokostaffärer. Vet inte om de finns kvar. I dessa fastekurer brukade man dock rekommendera folk att dricka extra mycket vatten, juice och annat nyttigt. En helt annan typ av fasta än den muslimska. Föreställ er att svenska föräldrar, som ibland fastar av hälsoskäl någon vecka, tvingar sina barn att delta. Socialen skulle förmodligen agera ganska snabbt om någon lärare i skolan slog larm. Har dock aldrig hört talas om sådana fall.

  • Jag har prövat liknande, Man köpte en kur avsedd för visst antal dagar. Det gick faktiskt skapligt bra, utan större bekymmer.Fast jag åt förstås på dagarna.

 85. Alt 1. Ta bort bidragen för ickesvenskar om inte ungarna får äta.Föräldrarna spar barnens matpeng till ny BMW istället.
  Alt 2. Ta bort bidragen för ickesvenskar oavsett.

  • Troligtvis vet alla vilken grupp det är och den stora frågan är, vilka är det som vill dölja denna information och hur den tas emot av allmänheten ? det verkar som skolmyndigheterna fått för sig att detta är svaga grupper som inte kan försvara sig själva.

   troligtvis räcker det att blicka ut i världen och titta på hur det fungerar och hur dessa grupper gör i sina semesterorter de besöker under sommarlovet.

   Say no more….

 86. Tror inte att detta stämmer riktigt. Skulle man vänta tills solen går ner och bor ovanför polcirkeln skull man få vänta i 47 dygn på mat o vatten, och då svimmar man med stor säkerhet in för alltid. Och skickar man sina ”älskade” barn till skolan med tom mage så har man nog inte alla hönsen hemma.

 87. Ytterligare ett exempel på att ortodox islam inte hör hemma här. Med litet god vilja borde man kunna anpassa religionen. Dagsljuset kan vi inte ändra på.

 88. Det verkar finnas en hel del ryggradslösa idioter, men jag vill inte peka ut någon särskild grupp.

 89. Gruppvåldtäkter ökar…
  mord ökar…..
  balkongflygningar ökar….
  Skolor brinner dagligen….
  Omskärda små flickor ökar…
  Månggiften ökar….
  hela klaner vid akutsjukhusen ökar…

  MEN jag vill inte peka ut någon särskild grupp….

 90. Vadå peka ut? Muslimerna skäms inte för att de firar Ramadan. De är inte utpekande att kalla en muslim för just en muslim.
  Vi kristna är vana att skämmas för vår religion! Där kanske vi kan lära något av muslimerna!
  Ps Missförstå mig inte! Jag finner inget gott i Islam! Och den religionen hör inte hemma här!

 91. Kan det handla om pingstvänner som inte äter under Ramadan? Skämt åsido, självförvållad barnsvält och muslimska chaufförer som blir till dödsrisker i trafiken p.g.a. näringsbrist är bara ett par exempel på islamistisk påverkan på det svenska samhället. För sju av de svenska politiska partierna så är det helt enkelt viktigare att (bland mycket annat) tillåta vanvård av barn än att våga kritisera islam.

 92. Finns en liten säkerhetsrisk med detta. Tex Muslimska djupt troende föräldrar som känner sig kränkta och beger sig till skolan. Det kan sluta tråkigt för lärarna.

  • Men har vi inte pratat om Metoo !!, Metoo finns och har hjälpt till så mycket och skapat så mycket mer rättvisa, så var är Metoo ?

  • Ett mycket påtagligt hot.
   Det måste helt enkelt till lagstiftning.
   Oavsett religion, måste barnen äta och sova på normala tider.
   De som inte ställer upp på det, bör flytta till ett land där de kan utöva sin religion (jag pekar inte ut någon, som ni ser…).

 93. Eftersom vi inte har någon forskning i frågan att komma mätta och utvilade till skolan kan ingen med säkerhet säga att det skulle vara skadligt att inte äta och sova ordentligt.
  Vi måste noga analysera all data innan vi kan uttala oss i frågan. Svimmingar i skolan har alltid förekommit. Hälsningar jerzy Sarnecki
  Ps Ulf Kristersson hälsar också att ingen vet varför barnen är trötta och hungriga och ingen vet vilka av barnen som är trötta och hungriga

  • Schyffert och Betner hälsar att barnen i Sverige aldrig har varit mättare och piggare än nu samt att de inte behöver hänvisa till någon källa för så är det bara.

 94. Nu är vi inne i den tid när vi Svenskar grillar och har det mysigt, vad vissa utlänningar gör ger jag fullständigt f.n i! Åk hem!

  • Nej, de skall bjudas på riktigt fettdrypande och grisdoftande härligt äkta Svenskt grisafläsk och allt skall ätas upp annars blir det utvisning med hela den enorma familjen. Inget fjäsk utan mera fläsk.

 95. Hur fan kan Helena Edrenius (S) säga att ”det är olyckligt att det kommit till allmänhetens kännedom”. Hon är ju faktiskt framröstad av allmänheten och avlönad av allmänheten för att företräda allmänheten. Bort med henne och in med någon som begriper sin ställning.

 96. ”Olyckligt att det kommit till allmänhetens kännedom” säger islams nyttiga idioter i vanlig ordning.Det är så här det är i Sverige numer.Islam och muslimerna får hjälp att flytta fram sina positioner i smyg. Bakom ryggen på oss alla så sker arbetet systematiskt att etablera islam i landet.

 97. Man trodde att svenska politiker skulle begripa att det är viktigt att barn kan äta sig mätta, att barn slipper gifta sig för att deras föräldrar tjänar på det och att man respekterar mänskliga rättigheter.

  Uppenbarligen har dessa politiker inte någon ideologi att luta sig mot, annat än egennyttan. Så länge politikerna tjänar på att barn far illa, kommer de att tillåta det.

  • Värre än matbrist tror jag är vattenbrist. Just nu har vi mycket varmt på många håll i landet.

 98. Inte ens om man vet mottagaren kan man alltså inte rikta ett budskap dit. Blir intressant hur man ska hantera andra riktade budskap, typ upprop första klass, inbjudan mammografi, etc, etc

  • De får helt enkelt kalla även kommunens pensionärer till skolupprop, erbjuda mammografi till förstaklassarna och prostataundersökning på kvinnor. Huvudsaken att ingen pekas ut eller anser sig kränkt.

 99. OT: Här är historien om ”svensken” Fikru Maru som lyckligt släppts ur etiopiskt fängelse. Bara att gratulera, jag fattar bara inte beteckningen ”svensk”? Såvitt jag kan förstå är han etiopier som under ett antal år bott i Sverige men som för länge sedan återvänt till Etiopien. På vilket sätt är han ”svensk”? Om jag så bor i Kina resten av livet så blir jag väl inte kines för det. Jag är en svensk som bor i Kina. Eller hur var det, det räcker att åka tunnelbana? I så fall har jag många nationaliteter.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/fikru-maru-slapps-fri-fran-fangelset

 100. Men skicka till berörda, sluta vara så korrekta, blir så trött, när ska någon få stake och sätta ner foten, jävla syltryggar hela samhället!

 101. Solen går ner 22:04 och går upp 03:31 i Sverige.
  Solen går ner 18:26 och går upp 05:14 iSaudiarabien.

  Det är skillnad och då är vi inte ens inne i juni.

   • Och hur orkar de jobba när de inte äter på en månad ?
    Nä just det, invällarna jobbar inte, de lyfter bidrag.

   • De har fått angivet av sina prällar vilket klockslag man ska låtsas att solen går ner, och vilket man ska låtsas är att solen går upp.

    På det sättet har muslimerna fått bestämmelser att hålla sig till i midnattssolens landsdelar.

   • Intressant fråga. De som väl mest kör med detta bosätter sig så långt söderut som möjligt istället. Många muslimer är liksom som svenska kristna så de tar inte så allvarligt på allt vad som står i en bok skriven för mer än tusen år sedan. Man tar inte allt bokstavligt.

 102. Denna sinnessjuka medeltida Muslimska idioti visar vilket klientel som invaderat vårt land.
  Förbjud dårskapen Ramadan i Europa.
  Men det enda rätta är att förbjuda Islam i Europa.
  En galen våldssekt med mord och erövring i sinnet.

 103. ”Vill inte peka ut någon särskild grupp” Helena Edrenius verkar inte vara den vassaste kniven. Vilka sysslar med Ramadan och vilken grupp har hittat till Vingåker i horder? Inte svårt att ta fram.

  • Om det inte är någon särskild grupp så måste det ju betyda att man inte delar ut någon skolmat och det är liksom inte föräldrarna som ska anklagas utan just hon som skolansvarig som inte erbjuder eleverna skolmat under dagen! Extremt illa i så fall.

 104. Svenskar har alltid ätit mycket kött, särskilt fläskkött och fisk nu påstår man att kött är farligt, trots att folk blir äldre och friskare än någonsin! Jag tror nu att det finns en dold agenda bakom detta!

 105. Barnmisshandel och vårt rättsväsende är skyldigt att ingripa. Inte nu längre kanske när inte ens regeringen behöver följa lagarna som Riksdagen stiftat.

 106. Föräldrar som svälter barn, oavsett religion bör fråntas omvårdnaden. Det är grymt att svälta barn barn, och låta barn gå hungriga. Man skall äta tre bra mål mat om dagen, och särskilt viktigt för små som faktiskt växer. Slutar du vattna blommor som växer i solsken så kan du bara titta och se på hur de ser ut efter ett tag

  • Barnen svälter inte – men de hålls uppe på nätterna när de ska äta. Värre är det väl att inte ens barn får dricka vatten under dagen.

   • Så lång fasta, framförallt utan vatten, är inte bra för ämnesomsättningn och kan störa ut många viktiga funktioner i kroppen.

  • Man svältar inte under ramadan. Tvärt emot! Det är inte en tid för att fasta, utan för att frossa. Det är ett stort missförstånd att muslimerna fastar under ramadan, det är det helt motsatta dom gör. Men bara under dygnets mörka timmar. Det passar dåligt här uppe i nord. Ännu ett skäl till att islam inte ska vara här i våra länder.

 107. Och i norra Sverige är det väl giltigt skäl att utebli från arbete då man inte orkar pga av man inte får äta förrän solen gått ner efter 23. LO lär väl kriga både för ramadan och fredagsbönen om sossarna vinner valet.

 108. Islam har inget med muslimer att göra och ramadan har inget med islam att göra….
  Vissa svenskar måste vara superidioter….

 109. Dom kan köra sina tokerier hemma i u landsvängen
  Här i Norden så äter vi och sover för att kunna leverera / betala skatt ,ev religiösa tokerier får vi syssla med på fritiden
  Anpassa er eller åk hem till medeltidens mörker.

  • Tyværr så ær det så. Nordens forne stolthet har blivit sønderslagit av feghet, politisk korrekthet och sjælvførakt.

   I sitt traumatiserade sinne medverkar numera den uppoffrande svensken till sin egen destruktion.

   Men vi andra kommer inte acceptera att detta vansinnet kommer drabba oss.

   Det kan ni vara sækra på.

 110. Det är fruktansvärt obehagligt när politiker från det statsbärande partiet anser att allmänheten aktivt ska undanhållas information och fakta.

 111. Det kommer hetta till i vissa familjer , är lärarkåren på skolan redo för det ? Kommmer det att finnas väktare på skolan efter brevutskicket ?

 112. Om nu dom där inte får äta eller dricka på dagen i skolan blir inte våra svenska barn serverade någon mat då och som skattebetalare står för.

 113. ”inte vill peka ut någon särskild grupp”

  Vilken annan grupp än muslimer firar detta jippo?

 114. Helt klart är väl att detta måste kompenserads med 0,5 på högskoleprovet. Och inga prov på lördagar då är det bön.

 115. Att skriva Ramadan i detta sammanhang är antagligen rasistiskt i detta land som styrs av dårar. Statsministern och finansministern skulle kunna peka ut Sävstaskolans personal som nyfascister.

 116. Svensken får eller vill inte stöta sig med någon, alltid silkesvantarna på.
  HUR FAN SKA VI KLARA ETT KRIG????

 117. Barnmisshandel och rent hat mot den svenska traditionen att barn kommer hela, rena, utvilade och mätta till skolan som ska gås till varje dag…

 118. Nästa steg är väl att muslimer som förnedrar svenskar med Ramadan slipper skolgång och får ledigt från dom eventuella jobben under ”högtiden”

 119. Påminner om den gamla pokervitsen
  – ”en i sällskapet spelar falskt…jag vill inte säga VEM men om han inte slutar med det kommer han att mista andra ögat också!!”

 120. Ankomst till Sverige efter septembervalet::
  1. Av med icke kristna religiösa attribut,slöjor,radband osv. Kvinnor är jämlika med män.
  2. regelbok på arabiska farsi osv med svenska regler att följa och svensk kultur
  3. Religion utövas om nödvändigt i kyrkan, då Sverige är ett kristet land.
  4. Åttagande att leva enligt svensk kultur och sed.
  5. Permanent uppehållstillstånd kan fås efter att man har haft en egen försörjning under 5 år och givetvis styrkt sin egen ålder, identitet och sitt ursprung.
  6. Svenskt medborgarskap kan sökas efter ytterligare 5 år, förutsatt egen försörjning,inga betalningsanmärkningar, samt givetvis ingen brottslighet.
  7. Bidrag vid ekonomisk nöd kan sökas när man blivit svensk medborgare.
  8. Anhörighetsinvandring kan ske under tiden förutsatt att identitet är klarlagd samt givetvis att försörjning görs på egen hand.

  • som katolik av tradition, har jag nästan alltid radbandet i byxfickan. det stör ingen och jag pratar sällan religion efterson det inte är viktigt för mig, själva traditionen är viktig, just inget annat-

 121. ”inte peka ut någon speciell grupp”. Menas det att vi (dvs alla icke-muslimer i Sverige) skall ”sympati-fira” ramadan så inte muhammedanerna skall känna sig utpekade och kränkta? I så fall kan vi väl åtminstone tillåtas byta ut muslim-läskeblasket mot riktig pilsner utan att föräras med en ”fatwa”?

 122. Vad är det att bekymra sig om, så har det väl alltid varit i Sverige. Så patetiskt att personen i artikeln inte vill peka ut någon grupp. Är hon helt blåst eller.

  • Religion går alltid före alla andra lagar i Sverige, åtminstone om religionen är islam. Det är innebörden av ett feministiskt styre.

 123. Inte peka ut någon grupp?Så det är alltså inte sant det man har hört sedan urminnes tider?Att etniska Vingåkersbor i sin fanatism undviker att äta och därmed svimmar likBLEKA och eländiga.Försöker man nu att applicera denna uråldriga,svenska sed på någon främmande folkgrupp?

  • ”I resultatet framkommer det att eleverna var trötta, okoncentrerade, ineffektiva och hade humörsvängningar under ramadan. De intervjuade eleverna anser att skolan var mycket tuffare under fastemånaden. Pedagogerna berättar att ledigheten kring slutfesten bayram upplevs som ett återkommande problem. Intervjuade pedagoger och elever önskar ett landsomfattande beslut angående beviljad ledighet vid slutfesten samt ökad kunskap om högtiden ramadan.”
   https://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:533164/FULLTEXT01.pdf

  • Enligt någon regel ska de följa det närmaste muslimska landets närmaste stads tid, dvs Istanbul, Turkiet, om de inte kan avgöra ljusets timmar tex uppe i norra Skandinavien. Dock inte alla som har så djupa kunskaper om Islam att de fattar det.

 124. Och översättning på arabiska kan vara på sin plats, men får absolut inte sättas i samband med religion eller etnicitet!!!

   • ok vill bara säga att sådana krumeriler är bara löjliga.. här skriver vi sv. pol. elelr eng. ungerska går bra.. men inte dessa tecken som står för satanism…

    • hehe, använde översättningsprogram. Krumelurerna är arabiska och med svensk översättning blir det ”SVÄLT INTE DINA BARN!”

 125. ”Vi vill inte peka ut någon särskild grupp”. Vilken jävla ynkrygg! Hur inihelvete dumma tror hon att folk är egentligen?

 126. Hur I helvete är dom pantade i huvudet? Hade jag fått ett sådant budskap så hade fan gått på väggarna! Hur jävla svårt är det att säga till dom muslimska föräldrarna att dom plågar sina barn och det borde vara straffbart att utsätta sina barn för denna smörja! Skolverket suger hästskit dom jävla fega jävlarna kan dom inte ta fram någon jävla lag som alla måste följa oavsett religion!

  • Inför skoluniform, alla ska ha det. Inga slöjor eller annat trams. Likabehandling, hahahaha. Alla är lika mkt värda. 😛 Håller med dig, de ska inte få plåga sina barn!

 127. En bortförklaring till att varför parasiterna inte når sina studiemål . Det kommer att kallas för rasistisk att man inte tar hänsyn till deras jävla tradition fast de bor i Sverige.
  Muslimerna kommer säkerligen att få dispens undan ramadan på skolan och på jobbet (den få som arbetar) Lägg till böneutrop i hela landet, slöja överallt och islamisering är ett faktum!.
  Jäavla äckliga politiker som styr landet, de måste bort! Löfven och alla de korrupta som säljer Sverige till islam måste elimineras! Så fort som möjligt!

  Fy fan Sverige är ett skämt och alla i utlandet vet det! Få länder har så svag politisk styrning över centrala politikområden som exempelvis skola/välfärd, bostäder och flyktingmottagande som Sverige.

 128. Kommunen kan ju också skicka ut brev till föräldrarna att det är förbjudet att könsstympa sina barn eller tvinga dem till giftermål. Skicka det för säkerhets skull till alla föräldrar oavsett trosuppfattning i hela kommunen så ingen förälder känner sig kränkt.
  Att barnen känner sig kränkta är det ingen som bryr sig om. Inte på riktigt.

  • pojkar som blivit omskurna som spädbarn, borde när dom blir myndiga stämma sina föräldrar. satans oskick men omskärelse av pojar. och ännu värre omskärelse av flickor

 129. ”den vanvård av barnen som det skulle kunna vara fråga om” – ja, det är ju helt rätt! Ingen ”religions”kränkning, utan här i Sverige värnar vi alla barn. Koppla in BRIS – för att se om samhället el föräldrarna har överhöghet. Det kan ju vara bra även för svenska föräldrar att få klarlagt… .

  • Om Svenska föräldrar skulle utsätta sina barn för Ramadans ”välsignelse” får de ganska snabbt påhälsning av sociala myndigheter och en utredning och ett omhändertagande av barnet sker ganska omedelbart. Men när det gäller islams barn uppmuntras istället ”parallellsamhällets” tillväxt att fortgå år efter år. Själv har jag kunnat konstatera detta i drygt 50 år nu.

   • sociala myndigheterna skulle nog göra det om så var fallet, men ett av fem svenska barn har övervikt.
    både undernäring och övervikt kan sätta sina spår resten av livet.
    fasta är väl okay, men inte för barn under arton, och inte heller för vuxna under lång tid. själv fastar jag en dag i veckan, och det är den dagen och dagen efter det går som bäst att löpträna.

 130. Kränkande att som svensk ansvarsfull förälder får en uppmaning om att man skall ge sina barn mat.
  Ge mig ett brev som säger att mina barn inte får bränna bilar, kasta sten på polisen, våldta tjejerna i klassen och bete sig illa mot svenska människor.

  • Där jag arbetar har det kommit brev som säger: vet du om ditt barn bär kniv? Vad säger vi om det?

   • Jättebra. Jag hoppas att det får alla föräldrar att fundera på problemet och dra någon form av slutsats. Diplomatiskt uttryckt…

 131. Är skolan orolig över barnens väl och ve, så ska väl dom enligt lag göra en orosanmälan till Sociala myndigheter?

 132. Låt mussebarnen gå i mussepiggskolan med anpassade (nocturnal) tider.
  Passar ju bra när dom ändå skall växa upp och bli s.k morlocks.

 133. Lysande om brev skickas till alla. Då blir det en gratis utbildning i Islams negativa effekter och likaså gratis ögonöppnare och valarbetet för SD.

  Stöd kommunen att fatta detta beslut.

 134. SVENSKA SHARIADOMSTOLAR

  Fria Tider skriver om en 49-årig syrier som erhöll tjänst som läkare på en vårdcentral i den invandrartäta och problemtyngda örebroområdet Brickebacken, och som våldtog en 23-årig kvinnlig patient fick minsta möjliga straff och slapp utvisning ”eftersom han erhållit problem att utöva sitt yrke”. Shariadomstolen i Örebro tycker tydligen att denne ”läkare” även i fortsättningen skall ”utöva sitt yrke”. Med domstolar och åklagare som tänker i sharia är det inte det minsta förvånande att Sverige har en våldtäktsepidemi. Shariadomstolen är uppenbarligen inte nöjd med att den så kallade läkaren från Syrien bara utfört en (?) våldtäkt på patient, utan vill se betydligt fler.

  http://www.friatider.se/l-kare-som-v-ldtog-patient-f-r-minsta-m-jliga-straff-eftersom-han-erh-llit-problem-ut-va-sitt-yrke

 135. De ”pekar” ju ut sig själva, muslimerna i och med detta. Hahaha. Spara på dessa extrakostnader med utskick av onödiga brev, porton. De pengarna ska gå till viktigare saker, t ex pensionärer, sjukvård, etc… Kränk inte de svenska eleverna, o deras föräldrar, beskyll dem inte för islams eländiga trams!! Nu är det nog med galenskaper!!

 136. Varför är svenskar så rädda för islam att de viker sig i alla konfrontationer?
  Hur kan man låta veganer, religioner diktera vad barn ska äta? de borde omedelbart omhändertas.

  • För att om man inte viker sig, så kan man bli bötfälld, få sparken, eller få besök av ”antirasistiska” fotsoldater i sitt hem. Vi lever i praktiken i en terrorstat, och den är godkänd uppifrån.

   Vi har en chans till en fredlig upplösning: att rösta rätt.

   • när 80% av folket saknar kognitiva funktioner? Tror blint på vad politiker säger? Tyvärr men jag har föga hopp för svea.

    • Ja, det ser mörkt ut. Men det är vårt enda hopp om en fredlig upplösning. En kort tid till. Annars blir vi sannolikt rensade som i t ex Libanon.

   • Inbilla dig ingenting. Skulle SD vinna i valet så är det ju inte säkert att de får makten. Sossarna kanske tvingar sig kvar ändå; för att rädda Sverige från nazister, eller något ditåt.

    Och skulle SD vinna valet så hur får de ut tokigheterna ur huvudet på alla som sympatiserar med de onda muslimerna?

    • skulle vara kul o se sossarna rädda sv. från nazister.. bara o börja gallra i sina egna led.. börja gärna med rövfen!!!

    • Per definition så skulle SD inte ha vunnit valet om de inte får makten. S och M har i snart ett decennium signalerat att de tänker samregera om SD blir för stora.

     Om SD skulle få makten så startar många positiva händelsekedjor. Asylstopp är bara den första av dessa. Det viktigaste är att åsiktskorridoren skulle kollapsa vid en verklig SD-vinst, så att vi kunde få ett riktigt brett uppvaknande, och repatrieringen skulle städa upp landet från ointegrerbara element.

 137. En medeltida sekt som könsstympar, tvångsgifter och svälter sina barn borde förbjudas.
  SD 2018.

    • Haha…..bra du är övertygad…det var jag ock i begynnelsen…..men ögon kan ju öppnas. Allt fler ser att SD rättat in sig i pkledet och nickar lydigt.
     Folkutbytet kommer visserligen att ta lite längre tid med SD vid rodret…..men kommer likväl att genomföras, enligt Kalergis plan.

 138. Varför öht bry sig? Det är väl upp till föräldrarnas ansvar att begripa sina barns bästa? Alllla kultuuuurer är ju liiiiiika vääääärda. Varför ska svenska skolors ledning bry sig? Och hur definieras en ”svensk” skola? Det finns ju inget svenskt….är ju bara en sociaaaal konschtrukschion!

  • Jehovas vittnen som inte tillåter blodtransfusioner utan hellre låter sina barn dö? Fantasigudens vilja?
   Här har samhället reagerat på ett sunt sätt, transfusioner ges trots föräldranas protester.

   Exempel på hur landets ledning borde reagera mot religiösa stollighter.
   Helt klart något fel i huvudet på religiösa.

   • Jehovas vittnen har aldrig varit uppe i ”civilsamhället” för diskussion om alllas liiika vääärde. Ej heller har de invaderat Europa under orkestrerande från zionistiska krafter.

   • Är barnet under en viss ålder är det läkaren (gudskelov) som bestämmer om blodtransfusion eller inte.

 139. Detta galna agerande kan jämföras med om t.ex. bilmärket Skoda i sin nybilsproduktion har monterat in felaktiga och farliga bromsar som inte fungerar och därför har alla deras nya bilar blivit livsfarliga att köras i trafik. Att i detta läge skicka ut brev till alla bilmärken och varna för att alla nya bilmärken bör byta bromsarna .. är dumt och korkat….. skolansvariga kommunpolitiker vågar inte säga sanningen om att det är muslimska barn/unga som inte intar föda som blir trötta och slöa i skolan. Alla vanliga svenska barn/unga klarar ju av att hänga med i undervisningen. Men detta är kanske symptomatiskt för Sverige. Här fjäskads det i tid och otid för bokstavs-troende och fanatiska muslimer. Idiotin styr över 7-klöverns politiker.
  /CC

 140. Det är viktigt att stifta någon lag mot detta nu, då muslimerna kommer att vara i majoritet om 30 år, i synnerhet om ”Flerbarnstillägget” får vara kvar och inte utvisningarna av ”illegala invandrare” verkligen utförs!!!!

 141. Förbjud islam!
  Bränn koranen!
  Riv moskéerna!

  Ingen människa äger den andre. Ingen äger barn. De som misshandlar och plågar barn borde utvisas och barnen borde få nya föräldrar som inte är muslimer.

  Ja, det är då mitt goda råd. Rensa ut allt detta muslimska elände och låt oss svenskar få lugn och ro.

 142. först en fråga vilka studier??? hemspråk underv.?? eller arabiska???

  sedan är det aldrig natt i vingåker utan skymning.. då får dom inte äta alls på en månad dom bör följa sin idioti o svälta till döds”!!!!

  skicka dom som är lite osäkra till kiruna..

  eller skika rektorn ut fr.sv.. ingen ska känna sig utpekad ?? hahahahahahaha vilket stolpskott!!!

 143. Muslimer är ju kända för att vara djurplågare och är man djurplågare är steget till att bli barnplågare inte långt..

  • Under en ramadan för ett par år sedan blev en fårägare bestulen på lamm. Han hittade vad som var kvar av halalslakten vid en vägkant. Fem skallar med utskurna ögon. Öronmärkningen visade att det var fårägarens lamm.

 144. Men,,, nu får ni tänka på att Muuuhammed faktiskt låtsasfastade för 15 sekel sedan Dom leker bara lite ”följa John” flera tusen år efter ..

 145. Ramadan innebär att man under en hel månad inte får äta,dricka,ha sex och röka från gryning tills solen går ner. Att gå en hel dag i sommarvärmen utan vatten ger yrsel och kan göra att man svimmar. Inre organ tar stryk och är direkt farligt för barn,äldre, gravida och flickor som menstruerar. Att arbeta som tåg-bil-busschaufför under ramadan, utgör en direkt livsfara för både passagerare och gående. För att inte tala om läkare och andra inom sjuk-hälsovård etc etc.

  Det är ju inte heller svårt att förstå hur farliga de redan lättretade muslimerna utan impulskontroll blir under denna månad.

  Läs denna: De får lov att borsta tänderna, MEN, inte skölja med vatten,svälja tandkräm eller saliv!!!

  När solen går ner frossar dom i mat och sötsaker, festar och k**ar som kaniner fram tills gryningen. Inte sällan är det för sent att duscha efter förlusterna,- och jag är säkert inte ensam om att tvingats stå bakom/framför dessa vidrigt stinkande individer i en kö, i hissar och trapphus, eller för er som åker taxi med dem etc.

  Jag inte bara avskyr utan äcklas av denna vidriga stenåldersmentalitet. Den hör inte hemma i mitt land!

  • Att i stekhet sommarvärme åka taxi med en chaufför som inte druckit en droppe vatten på hela dagen är förenat med livsfara! Ramadanfirande taxi-och-busschaufförer borde förbjudas! Något för myndigheterna att ta tag i, men det vågar de inte och lite svinn i människoliv får man ju räkna med för att inte bli kallad rasist.

  • Sorgligt att se Sverige förfalla.
   En mycket bra beskrivning. Det är just den känslan man får när man betraktar dagens Sverige.
   Måtte det gå att reparera. Men då krävs såklart en ny politik.
   Och inga fler Reinfeldt eller Löfven.

 146. Sverige är inte något muslimskt land. Deras förmedeltida pedofila våldsideologier, får dom ägna sig åt på hemmaplan. Alltså heter lösningen ÅK HEM!

 147. Den Svenska FEGHETEN och DUMHETEN når nya toppnivåer !
  ISLAM bestämmer inte i Sverige !
  Sluta upp att vara så jävla FEGA att säga ifrån !
  Vill dom jucka med MUHAMMED kan dom åka hem till sitt Skitland där dom kom ifrån !

 148. Hur kan det tillåtas att muslimska taxi-, buss-, tåg-chaufförer tillåts köra passagerare fast de inte ätit eller druckit under en hel dag? Det är ju en verklig trafikfara. Fråga Trafiksäkerhetsverket [email protected]

 149. Detta är en form av barnmisshandel så skulle jag förbjuda mina bar att äta på dagen skulle mina barn omhändertas o jag åtalas för misskötsel alternativ barnmisshandel.

  • Visst är det så, men Muslimer vågar man sig inte på. För det första kan man bli kallad rasist, ett öde värre än döden, och för det andra kan man få hela klanen på sig och bli hotad till livet.

 150. Det fega kryperiet för muslimerna och deras stollerier i Sverige känner inga gränser!
  Rösta på SD i höstens val! Det är en början på processen hos svenskarna att räta på ryggen och bli herrar i eget hus!

 151. Våra svenska barn har inte problem med ramadan!!!!! För vi är inte muslimer!!!! Vi äter frukost, lunch och middag!!! Lägg ner daltandet nu!!!!!

 152. Kommun vill inte peka ut någon grupp…..finns det några andra dårar än muslimer som håller på med sådant här vansinne ?

 153. Många har gått till valurnorna för det här. Nu har dom en chans till att börja använda skallen.

  SD 2018

 154. Och däri ligger problemet, peka ut dom som är ansvariga, vad är problemet? hur många barn med efternamnet Svensson eller Karlsson fastar?

 155. Religiösa sedvänjor som är skadliga har vi lämnat. Hur många i Europa slutar äta under fastan ? I Deerborn utanför Detroit i Michigan säckar det Amerikanska Fotbollslaget ihop under fastan. Gissa vilka som bor i Henry Fords gamla hemstad ? Fasta, fast man inte behöver, vinterkläder på kvinnorna under sommaren. När får vi se sedvänjor anpassade till samtiden ? Jag tror den Gode Guden förstår ! Att äta godsaker och vara tacksam och glad, kan man vara ändå !

 156. behövs väl inget utpekande alla vet väl vilka idioter det är som håller på med
  självsvält men att även barnen skall plågas därför att ingen vågar anmäla
  misshandeln är för jävligt.

LÄMNA ETT SVAR