En grundskola i Söderhamn vidtar säkerhetsåtgärder efter att föräldrar har riktat mordhot mot personalen. Det handlar om låsta entrédörrar och stationerade väktare för att kunna garantera säkerheten.

Kommunens skolchef Åsa Unger uppger i en intervju med statsradion att två föräldrar besökte Norrtullsskolan på torsdagseftermiddagen och att de inte kunde uppföra sig.

– Vi hade en turbulent situation igår här på skolan där vi hade vårdnadshavare som var högljudda, otrevliga och uttalade verbala hot mot personal, berättar Unger.

Bakgrunden till varför vårdnadshavarna var märkbart upprörda är oklar, däremot uppger Carina Engblom som är skolans rektor att det handlar om ”ett missnöje med hur skolan agerar, och sådana delar”.

LÄS ÄVEN: Anmälningar om hot och våld i skolan ökar – nära fördubbling på 5 år

Anlitar väktare

De verbala hoten mot skolpersonalen beskrivs som ”dödshot” i statsmedierna. Skolan har polisanmält hoten och även gjort en orosanmälan. På fredagen vidtogs flera åtgärder för att kunna garantera säkerheten på skolan.

Det handlar bland annat om att entrédörrar numera hålls låsta och att två väktare finns stationerade på skolan. Vakterna kommer även att finnas på plats under måndagen och därefter ska situationen utvärderas.


LÄS ÄVEN: Lavinartad ökning av lärare som lämnar yrket på grund av arbetsmiljön