Vid 8-tiden på tisdagsmorgonen larmades polis till en adress i Helsingborg där en misstänkt skottlossning ägt rum. Ett par timmar senare meddelas att den skottskadade mannen dött.

Det var kl 7.40 flera personer hör av sig till till ledningscentralen och berättar om en misstänkt skottlossning på Norra Stenbocksgatan varpå flera patruller skickas till adressen. På plats anträffas en skadad man som förs till sjukhus med ambulans.

– En man som vi ännu inte har identifierat är förd med ambulans till sjukhuset. Vi har spärrat av området och pratar nu med vittnen på plats, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen, till statstelevisionen.

Enligt uppgifter syns minst fyra skotthål på förarsidan på en bil på adressen. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen.

Flydde på elsparkcykel

Mannen ska ha blivit skjuten av en ensam maskerad gärningsman som flydde från platsen på en elsparkcykel. Vid kl 9.30 meddelade Helsingborgs lasarett att mannen dött.

– Jag hörde först ett skott, sedan var det tyst och sedan kom ytterligare fyra skott, säger Lina Alfredsson som bor intill mordplatsen till Sydsvenskan.