Under natten mot tisdagen sköt någon eller några mot ett radhus i västra Nynäshamns tätort. Enligt inrikesministern är det dock ingen fara och inget att oroa sig för.

Flera skott avlossades mot en fönsterruta i fastigheten där flera personer befann sig. Fastigheten har spärrats av för en brottsplatsundersökning av kriminaltekniker.

Under natten har polisen knackat dörr i området och förhört personer som har haft iakttagelser att lämna till den pågående förundersökningen som är rubricerad som mordförsök.

Rekordmånga skjutningar

Rekordmånga sköts ihjäl i Sverige under årets åtta första månader. Det framgår av polisens officiella statistik över skjutningar och sprängningar i landet.

LÄS ÄVEN: Rekordmånga ihjälskjutna i Sverige i år – ”En ökad våldsspiral”

Sammanlagt sköts 35 personer ihjäl från januari till och med augusti i år – fler än det antal som skjutits ihjäl under motsvarande period under alla de år polisen fört sådan statistik.

S-topp: Ingen fara

För ett par månader sen deltog inrikesminister Mikael Damberg (S) i statsradions Studio Ett för att kommentera masskjutningen i Kristianstad i augusti. S-toppen fick frågan hur han ser på att det numera är farligt att vistas på gator och torg i landet.

– Det är fortfarande väldigt ovanligt. Om man tittar på hur många människor vi är i Sverige, svarade Damberg.

LÄS ÄVEN: Damberg om risken att bli skjuten: Sett till befolkningsmängden väldigt ovanligt