skjutning-skola-eskilstuna-837723
Inrikes

Skottlossning på skola i Eskilstuna – en allvarligt skadad

Publicerad 4/17/2020
Annons

Tidigt natten mot fredagen utbröt skottlossning vid Skiftingehus skola i Eskilstuna. Polis larmades till platsen och anträffade en allvarligt skottskadad ung man vid Karl Hovbergsgatan strax intill.

Den skjutne mannen fördes till sjukhus med ambulans. Han uppges vara i 20-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare.

En misstänkt gärningsperson greps strax efter händelsen en bit från brottsplatsen. Han uppges vara i samma ålder som offret och också sedan tidigare välkänd av polisen.

De inblandades härkomst uppges inte men polisen säger till media att man letar efter ytterligare inblandade i skjutningen. Den gripne mannen anhölls senare av åklagare misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

Området kring skolan spärrades av för teknisk undersökning och polisen söker efter vittnen till händelsen. När barnen och lärarna anlände till skolan på fredagsmorgonen var avspärrningarna fortfarande kvar.

Skiftingehusskolans rektor, Ingmarie Lindkvist, har inga synpunkter på och tror inte heller att eleverna blir särskilt rädda av att kriminella använder deras skola som plats för väpnade uppgörelser. Hon säger dock till SVT att det blev en ”överraskande start på dagen” och berättar att man tvingades ställa in en del lektioner till följd av polisens avspärrningar.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
837Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons