Under söndagskvällen och natten mot måndagen larmades polis om skottlossningar på fyra olika ställen i huvudstaden. ”En exceptionell situation”, säger man på polisen.

Vid 20-tiden på söndagskvällen ringde flera personer som hört skottliknande smällar i Tensta till polisen. På plats påträffades skotthål i flera bilar och tomhylsor på marken.

– Vi har skickat det mesta vi har, säger Carina Skagerlind, presstalesperson, polisen i region Stockholm, till Aftonbladet.

Ett stort område kring den misstänkta brottsplatsen spärrades av och man sökte bland annat med hund. Ingen skadad person har hittats.

Ett flertal personer hade sent på söndagskvällen kontrollerats men ingen har ännu har frihetsberövats. En förundersökning om grovt vapenbrott är inledd.

Vid 23.15 var det i Hägersten boende hörde skottlossning. Där påträffades tomhylsor och en förundersökning om grovt vapenbrott har inletts. Två personer har gripits misstänkta för inblandning i skottlossningen.

LÄS ÄVEN: Våldsamt dygn med skjutningar, bombningar och bilbränder

Nästa tillfälle var vid 2.30 i Hjulsta, som tillhör Tensta.

– Det är flera personer som hört flera skott och kontaktat polisen. Vi har hittat två skadade på en innergård utomhus, säger Carina Skagerlind vid polisen till SVT Nyheter.

Männen bedömds som allvarligt skadade. Åtta misstänkta personer har gripits.

En dryg halvtimme senare sköts det i Bredäng där spår från en skottlossning hittades. Två misstänkta har gripits.

Exceptionell situation

Enligt Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen, har skjutningarna krävt stora resurser under natten.

– Det är en exceptionell situation, säger han till Expressen.