Skrämmande att Annie Lööf inte kan skilja på totalitärt angiveri och medborgerlig plikt

Delningar

➤ KRÖNIKA  På lördagen inledde Sverigedemokraterna det man kallar sin förvalskampanj. Ett av de förslag som partiordförande Åkesson dammat av är Kent Ekeroths motion från 2011 om att medhjälp till brott mot Utlänningslagen inte längre ska undantas från kriminalisering utan betraktas på samma sätt som alla andra medhjälpsbrott. Svenskarna ska enligt förslaget också ha samma medborgerliga skyldighet att rapportera denna sorts brott till de rättsvårdande myndigheterna som alla andra lagöverträdelser man i sin vardag blir varse.

Detta kan i konsekvensens och logikens namn tyckas vara en självklarhet. Men så ser det inte ut i Sveriges i flera avseenden svårt vänsterliberalt/postmodernt kontaminerade lagstiftning där vissa brott i stället kommit att betraktas mer som civil olydnad.

Det är naturligtvis bisarrt att lagstiftaren (riksdagen) själv tar på sig rollen som icke-legitim maktutövare och lämnar utrymme för anarki i stället för att fullt ut fullgöra sin uppgift som den demokratiska institution man är. Men så blir det när vänstern får för stort inflytande med sitt paradoxala inverterade synsätt där demokratiskt styre betraktas som fascism och proletariatets diktatur och gatans parlament som höjden av demokrati.

Så länge den här sortens ideologiska Buttericks-glasögon endast bars av politiker i Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraternas vänsterfalang var det hanterbart. Men i takt med att tokvänsterns idéer formaliserats till dagens postmodernism har tankegångarna getts en klädnad som förfört också resten av socialdemokratin och även en stor del av den förment liberala borgerligheten.

Det i närtid tydligaste exemplet på detta stavas Centerpartiet. Nyligen gick man ut och ställde sig bakom en av Lagrådet med flera tunga remissinstanser som rättsvidrig totalsågad särlagstiftning om att ett i tre instanser prövat nej till asyl ändå ska innebära ett ja för 9 000 (inte så) unga afghanska migranter.

Annie Lööf, som tidigare bedyrat att hon hellre äter upp sina skor än blir stödhjul åt Socialdemokraterna, har fått sig ett berg av skor tillsända tillsammans med recept på hur dessa godast kan tillagas. Det är förstås ett på sitt sätt kul initiativ men samtidigt delvis grundat i ett feltänk som skymmer sikten för vad det är Annie Lööf sysslar med.

Det var inte så längesedan som Centerpartiet krisade rejält och såg ut att kunna åka ur riksdagen i kommande val. Nu ser det lite bättre ut på opinionsfronten och den främsta orsaken till det är att Miljöpartiet imploderat efter att ha visat sig inte vara regeringsansvaret vuxet. Många gröna väljare har tagit klivet över blockgränsen till det borgerligt gröna alternativet, Centern, och Lööf vill nu ge dem en ombonad miljö som de känner sig hemma i åtminstone fram till valet.

Lagförslaget om att ge 9 000 sittstrejkande afghanska män amnesti och låta dem gå i gymnasiet här, trots att många av dem saknar grundskoleutbildning och därmed gymnasiebehörighet, är inte Socialdemokraterna pappa till. Det är Fridolin, Ferm & Co som mellan övningarna på att göra handhjärtan kläckt den i eget tycke ljusa idén.

Socialdemokraterna som ogillade förslaget var övertygade om att det skulle stoppas i riksdagen och lät därför sin omogna regeringspartner hållas för att de inte skulle bli ledsna och kinkiga. Men i det taktiska tänket hade man glömt bort Centerpartiet.

Nu står S där med skägget i brevlådan och ett lagförslag som man inte vill ha men inte kan backa från. Detta därför att det viktigaste för Annie Lööf inför valet är att värva så många gröna röster som möjligt. Och återigen lyckas Miljöpartiet diktera svensk invandringspolitik, så som man gjort inte bara i den här regeringen utan även under epoken Reinfeldt.

Och på lördagen kom Centerledarens nästa flört med de politiskt hemlösa före detta MP-väljarna. Efter att Åkesson i en intervju klargjort att medhjälp till brott mot Utlänningslagen bör vara straffbart och medborgarna skyldiga att anmäla om de blir vittne till sådana brott, gick Annie Lööf ut i sociala medier och utgöt sig om ”totalitära stater” och ”angiverilagar”. Utspelet illustrerar en skrämmande brist på kunskap om alternativt respekt för demokrati och rättssamhälle och principen om att land ska med lag byggas.

Att blodbesudlat röda och gräsfläcksgröna asylhaverister i den politiska periferin drar osmakliga paralleller till nazi-Tyskland och angiveri av personer som gömde judar undan Förintelsens koncentrationsläger och gasugnar är en sak. Det är stollerier man får leva med i ett samhälle med yttrandefrihet. Men när ledaren för ett parti med hundraårig representation i den lagstiftande församlingen (riksdagen) inte förmår (eller vill) skilja på nazistiskt folkmord på judar och upprätthållandet av svensk migrationslagstiftning blir man orolig.

Frågan som inställer sig är: hur långt är Centerpartiet och Annie Lööf beredda att gå för att säkra så många stolar som möjligt i riksdagen i höst? Partiet har en historik av att omfamna islamism, månggifte och sharia i syfte att locka till sig den allt större andelen icke-integrerade invandrare i Sverige. Det ledde till viss turbulens och man tvingades backa.

Nu verkar man vilja ta igen på gungorna vad man förlorat på karusellen. Vilsna miljöpartister ska ersätta det islamistiska bortfallet. Då drar man sig som det förefaller inte för att dagtinga med demokratins och rättssamhällets fundamenta.

Eftersom udden samtidigt är riktad mot de som vill ha en mer ansvarsfull invandringspolitik, som anser att lagar ska följas och att dessa bör vara skrivna utifrån grundläggande rättsprinciper, så ställer man antagligen i utsikt att behålla en försvarlig andel av de asylrelaterade invandrarnas röster.

I denna grupps egenintresse ligger ju att Sverige har så öppna gränser som möjligt så att så många som möjligt av de landsmän man känner en större lojalitet med än Sverige kan ta sig hit och slå sig ned vid det svenska välfärdssamhällets färdigdukade smörgåsbord.

Hur det verkligen går för Centerpartiet i valet är fram till september förstås skrivet i stjärnorna. Redan nu kan vi emellertid konstatera att Annie Lööfs röstfiske blir en dyrbar historia för de svenska skattebetalarna.

Bara amnestin för de 9000 afghanerna kommer enligt en mycket försiktig beräkning att kosta i runda slängar tre miljarder skattekronor. Det är pengar som annars kunde ha använts till att fylla gapande hål i välfärden, polisen, infrastrukturen osv.

Hur många skattemiljarder tycker du att varje ny centerpartistisk riksdagsplats är värd? Frågan är särskilt relevant mot bakgrund av att Centern relativt nyligen positionerade sig som Sveriges mest nyliberala lågskatteparti. Nu gör man gemensam sak med partier som inte anser att ett par hundra miljarder skattekronor om året räcker att spendera på att förvandla Sverige till en multikulturalistisk utopi/dystopi.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

347 KOMMENTARER

 1. Det finns vissa s k handlingsplikter som enligt lag gäller oss alla. De är

  • handlingsplikt vid brand, som är rättsligt reglerad i lag (2003:778) om skydd mot olyckor
  • angivelseplikt vid kännedom om planering av vissa brott eller om sådana brott är begångna. Dessa brott måste vara av en viss svårighetsgrad, t ex brott såsom mord, dråp, grov misshandel, grovt rån, våldtäkt, mordbrand, spionage eller liknande
  • plikt att hjälpa då man själv framkallat fara för annan. I det sammanhanget måste man göra vad som kan förväntas för att rädda en person eller återställa normalförhållandet.

  Handlingsplikterna innebär emellertid inte att man själv skall behöva utsätta sig för fara.

 2. Annie Lööf, flickan som inte kunde säga nej.
  Skulle tro att denna kvinna kommer att bränna sina broar själv, ge henne lite tid.

 3. Nu när S har justerat sin migrationspolitik med M:s och SD:s, så blir C ett ökenvandrande parti efter valet.
  Lööf måste vara desperat, nu när hon fått ett tydligt bevis på att hennes politik inte är önskvärd hos någon av Sveriges tre största partier.

 4. Allt sjuklövern säger, ja de bara säger men tänker inte göra ett skit, luktar ren desperation. ”De har tagit ut målvakten” som en statsvetare uttrycker sig.

 5. MENA kriminella skall ha beskydd av ”laglydiga” samt media i alla lägen o på straffskalan finns högst samhällstjänst. . Svenska kriminella eller likvärdigt skall straffas hårt med långa fängelsestraff o hängas ut i media med fullt signalement o att ange dessa ses som en medborgerlig skyldighet hedervärd agerande. .

 6. Rödluvan kommer få respass snart, S och M kommer få bot på detta ihop med SD. Media är livrädda nu, vad händer, förlorar vi makten över folket? Betänk att inte en enda jouranlist i hela vårt avlånga land är SD (finns kanske nån på marginalen). Hur är det möjligt när 20% av befolkningen röstar SD? Det är ett av dom största demokratiska problemen att avståndet mellan medier och folk är avgrundsdjup.

 7. Annie Lööf utgör ett symtom på ett sjukt samhälle, som snart nog behöver hjälp från andra länder.

  De svenskar som idag tvingas betala kalaset, verkar ha tröttnat. Alltfler nettobetalare överväger att lämna Sverige. Snart nog kommer Annie Lööfs hejarklack att undra varför de inte kan ha kvar sina låtsasjobb inom offentlig sektor.

 8. Mycket bra krönika. Sorgligt att så många svenskar fortfarande röstar på Centern av tradition och struntar i vad Centern förvandlats till.

 9. ”Har jag gjort bort mig nu igen” är ett väl passande uttryck för Annie Lööf (C). ”Annie Blad nu vänder vi på lövet” borde skola om sig till skomakare med tanke på hennes skoaptit. Annie Lööf och politik är definitivt inte en bra kombination varken för centerpartiet eller Sverige.

 10. A Lööf värnar mer om alla andra än den egna befolkningen. När den egna befolkningen mördas av illegala invandrare så vill Annie skydda….de illegala invandrarna.
  Nu leker hon profet genom att protestera mot att svensk lag skall följas.
  Annie är en landsförstörare och ett hot mot den egna befolkningen.
  Trots detta röstar fd miljöpartister på henne i Södermalm.
  Annie är en förrädare.

 11. Självklart anmäler jag brott. Ser jag att nån bryter sig in hos grannen så lyfter jag på luren och ringer polisen. Det är så jag ser på dessa 9000 inkräktare. De är bedragare, snyltare och parasiter. Annie och resten av rödgardisterna känner väl ett slags gemenskap i att tära på andras slit. Sä en rejäl känga åt folk som skor sig på andra.

  • Jo det är rätt tänkt . Men TVÅ vänner sympatisörer till SD äger idag varsitt litet företag ca 10 anställda . Har också svart arbetskraft . 100% . Om de är invandrare med avslag vet jag ej . MEN varför anmäler inte ngn anställd detta till polisen ????.

 12. På stan sitter det uppe valaffischer för centern där det står något om ”Småföretagare”.

  Som egenföretagare blir jag bara irriterad. Vad är det i småföretagandet som kan bli så mycket bättre att det kan finansiera centerns vansinnespolitik?

 13. Centerpartistiska damer förnekar sig aldrig:
  Maud Olofssons överpris för Nuon, 53 miljarder.
  Annie Lööf vill indirekt att skattebetalarna skall punga ut med 3 miljarder för enbart skäggbarnen. Men sedan har vi dom 80 000 papperslösa och vad kostar inte dom skattebetalarna? Annie L närmar sig och kanske slår Maud Olofssons rekordbelopp?

 14. Just nu får Åkesson skäll för sitt förslag om angiverilag,och jag kan garantera att om några år kommer sossarna eller moderaterna med precis samma förslag i samband nästa gång när det är valtider.

 15. Utmärkt krönika Dagerlind. Annie Lööf är Sveriges politiskt farligaste kvinna. Totalt opålitlig. Hon bär svekfullhetens ansikte. Hon svek alliansen. Hon svek sitt partis traditionella väljare. Hon svek svenska folkets skattebetalare. Och hon svek Sveriges kvinnor. Om en enda kvinna i framtiden blir våldtagen av någon av de 9000 som nu fått stanna i Sverige så bär Annie Lööf skulden.

 16. Annie Lööf är sin och Sveriges fiende. Kanske utan att förstå det går hon främmande maktspelares ärenden. Att bjudas in till Bilderbergmöten kan kännas som att man är utvald. Det är hon också.

  Vad Annie Lööf inte vet är att endast de mest lättpåverkade får denna grupps godkännande. Nyttiga idioter kallads de med ett samlingsnamn.

  Ikväll klockan åtta möts Jimmie Åkesson och Annie Lööf i en duell i Agenda…

 17. C är inte värd vatten i framtiden. Jag tror att Annie begår politiskt harakiri utan att fatta det!

 18. Annie Lööf (C) är en falsk person som vill skydda brottslingar.Lita inte på henne och rösta inte på hennes parti.
  Rösta på förtroendeingivande Jimmie Åkesson och hans parti (SD) som står fast vid sin politik över tid, utan populistiska utspel.

 19. Fokus har felaktigt hamnat på att ange grannar. Det är inget nytt att man kan göra det om de bryter mot lagen men hur ofta händer det? De flesta sköter sitt om de inte blir störda. Centern tillspetsar det hela för att brunsmeta SD. Men SD har fått rätt i allt hittills så det kommer de få här också. Det viktiga är att de som gömmer illegala bryter mot lagen och straffas om det uppdagas. Det måste till om det ska gå att få ordning på problemet med alla illegala som gömmer sig. Centern har fått många emot sig, tror inte det håller för dom i längden.

 20. Är det inte dags att avlööfa svensk politik? Stefan och Annie kanske blir generade inför varandra och inser att de är nakna…

 21. ”Det är naturligtvis bisarrt att lagstiftaren (riksdagen) själv tar på sig rollen som icke-legitim maktutövare och lämnar utrymme för anarki i stället för att fullt ut fullgöra sin uppgift som den demokratiska institution man är.”

  ”Men så blir det när vänstern får för stort inflytande med sitt paradoxala inverterade synsätt där demokratiskt styre betraktas som fascism och proletariatets diktatur och gatans parlament som höjden av demokrati.”

  En exakt exakt beskrivning av den galna verkligheten.

 22. Det är märkligt att V och C åter står på samma sida i en fråga som folk tycker är viktig. De borde slå sig samman till ett parti som har både fascism och kommunism på sitt CV.

  När Bondeförbundet bytte namn till Centern så gjordes det bland annat för att bryta med sitt ”bruna” förflutna som då låg mindre än tjugo år tillbaka i tiden. Det fanns inskrivet i partiets stadgar och var inte bara lösa berättelser om vad en och annan partimedlem hade sagt och gjort.

  C framstår mer och mer som ett extremistiskt mittenparti.

  • C är inget mitten parti. Med Annie Lööv har partiet hamnat lång till vänster i flera grundläggande frågor såsom invandring, yttrandefrihet och medborgerliga demokratiska frågor. Annie har även skapat ett mish mash parti, vilket beror på att hon ständigt för fram populistiska frågor på dagordningen och därmed har partiet blivit väldigt svajigt med en tydlig dragning till vänster.

  • Partiledarna och i allmänhet talar man om XX Partiet…Egentligen är det ju endast partiledarens åsikter. En ny PL kan göra om ett parti rejält. Fredrik R. minns vi ju..och nu (C) .

 23. Det kommer att vara helt otroligt om the untouchables 7, sitter kvar 4 år till, speciellt tänker jag på Rödluvan Annie och svetsaren Steffe men alla dem är skit i vilket fall. Pest eller kolera!!

  • Inte alls. Valet är bara en charad. Den parlamentariska demokratin är definitivt död efter en lång sjukdomstid. Sverige är en teknokratisk diktatur.

 24. Jag tycker att straffet för att gömma någon borde vara livstids försörjningsplikt för vederbörande. Vad är straffsatsen SD förespråkar för detta brott?

 25. Jag minns när Björklund en gång talade om ordning i skolan! Då beskylldes han för ”kadaverdiciplin” och jämfördes med Stig Järrels lärare i ”Hets”!

 26. Nu återstår snart bara ett invandrarvänligt parti kvar i riksdagen nämligen C, som konsekvent vägrar ta in verkligheten. Analysen bygger mycket riktigt på att MP åker ut och S och M bytt till en signifikant stramare kurs runt hela migrationspolitiken.

  Allt blir dessvärre ett integritets- och trovärdighetsproblem för S men också M. Man kan helt enkelt inte slänga kappan efter vinden som en vindflöjel, eller ryggradslös skapelse och samtidigt prata om ”starka värderingar” och tro att det inte får konsekvenser. Därför framstår nu S men även M pga Reinfeldtarvet som desperata ohederlig floskelrapande skitstövlar utan integritet och värdegrund. Ett ord jag faktiskt inte tror de begriper vad det betyder.

  Löfven vill naturligtvis hålla dörren öppen både till C och M och även i viss mån SD, men det kommer han aldrig öppet medge (före valet). De som drömmer om en blocköverskridande politik, lever i en illusion.

  Skulle det mot förmodan lyckats är det sista sossepartiet får uppleva, vilket är precis det vi ser i resten av Europa. Att dinosaurier dör ut det är inte längre någon hemlighet, förutom för dinosaurierna själva, och de begriper inte varför. Det gör väljarna.

 27. Att ha myndigheter och instanser som inte arbetar mot samma mål är mycket märkligt. Vi ha sett det under lång tid där socialtjänst och skola motarbetat polisens utlänningsarbete. Inte undra på att det går åt H-vete..

 28. ”Socialdemokraterna som ogillade förslaget var övertygade om att det
  skulle stoppas i riksdagen och lät därför sin omogna regeringspartner
  hållas för att de inte skulle bli ledsna och kinkiga.” Så var det naturligtvis. Uppstramningen som Löfven gick ut med efteråt kan vara en panikåtgärd. För det går inte ihop med amnestin.

  • Så var det nu inte, detta var ett win-win straregi från sossarna, hade C fällt förslaget så hade S gått med på MPs krav men ändå sluppit de 9000 och om C röstade för så krossades alliansen för en lång tid framöver om nu inte C gör en 180 gradare.

 29. Nu får du nog hejda dig lite Mats Dagerlind. Skulle det vara en plikt att rapportera alla brott man ser? Ja, då får jag nog börja rapportera in alla som kör för fort. Alla som slänger cigaretter på gatan. Alla som slänger annat skräp på marken osv.

  Snacka om mycket tid jag skulle få ägna mig åt att rapportera mina medmänniskor för brott de begår. Bäst att sitta hemma hela dagarna. Går jag ut, kan det bli en heltidssysselsättning att springa in och ut hos polisen för att rapportera brott.

  I ett angiverisamhälle rapporterar folk brott för att själva slippa bli föremål för brottsanklagelser. Fy fan för att leva i ett sådant samhälle. Tänk alla brott som rapporteras in, som inte är brott, men som rapporteras in för att en själv inte ska bli misstänkt för ett brott.

  Hur blir grannsämjan om min granne helt plötsligt har en utlänning boende hos sig och jag ringer polisen. Polisen dyker upp hos min granne och det visar sig att utlänningen har fullt legitima skäl att bo hos min granne. Kommer jag och min granne vara kompisar i fortsättningen. Och detta gör jag, för om jag inte gör det kan jag själv bli anklagad för brott. Fy, fan för att leva i ett sådant samhälle.

  • Det är ganska extremt – antingen rapporterar du alla brott du ser eller inga alls, kanske lite väl svart vit beskrivning av verkligheten? Problemet är att vad händer med Sverige om din ”goda” granne vill ha 10 personer i villan gömda som uppehåller sig illegalt i landet (det är inte omöjligt på något vis). Ta det gånger 50 000 villor så vips har du en halv miljon? Om priset för att jag ska leva i ett väl fungerande välfärdssamhälle eller i en kaotisk mångkulturell värld är att rapportera in personer som gömmer människor illegalt är valet superlätt, eller hur? Dvs dessa människors handlingar får långtgående konsekvenser, vad är jag för liten lort som inte då står upp för mitt folk och land och gör det rätta, dvs anmäler grannen.

   • I nutid var det väl i Sovjet & DDR angiveri förekom ? Föräldrar fick vara försiktiga så inte barn snappade upp saker som inte var avsedda för deras öron och råkade nämna det i skolan. En part i ett äktenskap som ville skada motparten inför en skilsmässa kunde också ” lämna upplysningar ” till pols.

  • Förstår din utgångspunkt, men det här handlar ju om att om du VET att en ”flykting” gömmer sig på ett specifikt ställe är du skyldig att anmäla det. Det handlar ju inte om att du ska slänga dig på telefonen så fort du ser en invandrare så klart. Bevisbördan för att du skulle veta om det ligger ju givetvis på staten som alla andra brott. Det är ju problematiskt att 100 tusentals människor uppehåller sig illegalt i landet. Eller hur? Vad tycker du annars att man kan göra åt problemet?

  • Den ’slängda fimpen’ kan du glömma. En cigarett är allt igenom en
   produkt av naturmaterial. (Om vi bortser från ’flamskyddsmedlet’ som
   EU/Philip Morris (oligark-lag) tvingat tillverkarna att spruta på cigarettens
   papper. Ingen vet vad det är för soppa, Det är hemligt enligt PM’s
   patent.)

  • En enkel regel är rimligen att man silar kameler och sväljer mygg. Inte tvärtom. Fariséer sysslar med petitesser för skyla riktiga lagöverträdelser. Man ser skillnad på småsyndare och riktiga busar.

  • +1 det är vanskligt att fara med osanning, tär på förtroendet. Vi har inte någon anmälningsplikt (i de allra flesta fall) i Sverige så i analogi med krönikans inledande resonemang så talar det emot förslaget.

   Därmed inte sagt att jag inte ställer mig bakom Åkesson men debatten måste baseras på fakta.

   Nä, bättre kan du Mats. Åtminstone jag förväntar mig mer än så här.

 30. Lööf.och Centern är farliga för Sverige .Förstår mig inte på dessa individer. Vill dom att Sverige går i graven.Svenska kronan faller som en sten.
  Elsa

  • Vi har ju alla hört retoriken och sett effekterna av den praktiska politiken. Det är ren och skär kommunism som man.har nödtorftigt lyckats täcka med billigt nyliberalt smink. Sverige och svenskarna har villigt låtit sig bli bedragna. Nu står man inför en av de hårdaste uppgifterna av alla; att erkänna att man har blivit lurade och blåsta. Ett såndant faktum kan väcka vreden även hos de mest beskedliga.

  • Jag beklagar att Annie Lööf inte tänker på Sveriges bästa. Hon har det förmodligen alldeles för bra och förstår inte det missnöje som råder i Sverige.
   Styr med berått mod Sverige ner i fattigdom.

  • Annie Lööf är en Bilderbergdocka, dvs. globalist från topp till tå. Globalisterna vill förinta nationalstaterna med hjälp av globalisternas paradprojekt EU, vars slutmål är en federation. På matvaror står redan i dag att de är tillverkade i EU-land. Så svaret på din fråga om Annie Lööf vill att Sverige går i graven är ja.

  • Många gör sig av med SEK och köper NKR, Euro och USD. Då blir utbudet
   av SEK växande och ingen efterfrågar valutan. Ovanpå det får vi på-
   minna oss att många, inte bara judar, lämnar landet och behöver byta
   sina besparingar till annan valuta.

 31. Kaos, finns inget annat sätt att beskriva Sverige idag, SD…enda partiet som vill ha ordning och reda i Sverige motarbetas jämt och ständigt av de övriga 7 kaos-partierna inklusive deras lakejer inom kaos-media…det kan bara sluta med kaos.

    • Många vanliga svenskar är politiska oskulder, lättlurade och naiva… Så de hinner kanske inte vakna upp ur sin Törnrosasömn…

   • Problemet är att svensken inte sänder några nödsignaler utan tror att han ska rida ut stormen på egen hand. Svensken har varit dum, dåraktig och högfärdig. Kaos är priset för det.

    • Vi kan aldrig rida ut denna storm själva. Vi måste få moraliskt stöd åtminstone. Som när Trump frågade; ”What happened in Sweden?”. Sådant sätter avtryck.

     • Nej, vi kommer inte att klara detta själva. Vi måste förlita oss på hjälp ovanifrån.

  • Helt rätt, men vi får inte glömma att detta är något som hela Europa och västländerna (USA) ställs inför när världens fåtal oligarker vill ha sitt totala inflytande över världshandel utan gränser och restriktioner.

   Nyhetsflödet i västvärlden bestäms av 6 bolag som tillsammans äger all nyhetsmedia (för utom Samnytt :o) och alltså bestämmer om vad som skall basuneras ut i nyhetsflödet.

   Ser i stort sett likadant ut i övriga Europa med några få undantag så som Ungern, Polen, Slovakien och Finland och ytterligare något land. Politikerna i de s.k. PK-länderna vet att de blir rikligen belönade efter avslutad mandatperiod om de för den rätta oligarkpolitiken.

   Ta Reinfeldt som exempel. Som statsminister hade han ungefär 1,8 miljoner per år. Som föreläsare i eget företag så deklarerade han 23 miljoner för år 2016…….tänk själv!

   ….hur kan man föreläsa för 23 miljoner? nämnas bör också göras, att en av hans kunder var Bank Of America, snacka om att bli rikligt belönad efter uträttat uppdrag.

   • Nå´t skumt är det då han året innan (2016) deklarerade en inkomst
    på runt 9,5 miljoner. Ska bli ”intressant” att se resultat för 2018…
    (2017 drygt 22 miljoner)

 32. Centern plockade upp Reinfeldts förlorade ”fana” och kör vidare med den. I kölvattnet ser vi ett förstört land. För liksom föregångaren handlar det om ren landsförstörande verksamhet.

 33. Mycket bra & läsvärt Mats!
  För att vara snäll och mild så kan jag säga att talfel är inte Annies största problem.

 34. – Vissa partier som SD, inleder sin förvalskampanj, andra partier börjar sin förtalskampanj.

  – SD beskriver hur man måste förbättra Sverige, andra partier hur man ska försämra för ett annat parti. Har det några egna förslag hur man ska reparera vårt trasiga land?

  – Andra partier och belackare anstränger sig till det yttersta för att förvränga SDs andemening av det självklara.

  • Glöm föralldel inte att det är svennebanan som bestämmer sig för vad och vem som det ska röstas på, och är ytterst delaktig i detta idiotläge……..

  • Den va bra, bra sammanställt ska säga mina bekanta samma sak, en del av dem håller på fel parti still försöker omvända dem till SD med bra argument.

 35. ’The London mayor’ Sadik Khan har inte den blekaste aning förutom att skylla på högerkrafter! London (som är känt för obeväpnade gatupolisen London Bobby) har nu högre gatu våldsstatistiken än New York USA trots kritik istället i EU riktad mot Donald Trumps vapenlagar. Det pågår en våg med knivattacker på Londonsgator numera och sjukhusen är som ett krigszon i Afghanistan med skakade. Man kan också rikta blicken mot Sveriges knivattacker statistik som har också ökat. http://www.breitbart.com/london/2018/05/05/trump-highlights-london-knife-crime-epidemic-like-warzone/ http://www.breitbart.com/london/2018/01/25/police-data-uk-violent-crime-wave-grows-even-faster-london/ http://www.breitbart.com/london/2018/01/18/mayor-khan-cant-solve-london-knife-crime-blames-right-wingers/

  • Nja. Dom vill väl umgås med ockupanterna liksom ”tysketanterna” i
   Norge när det begav sig. Vi får inte glömma att Svenska Kyrkan är
   en feministisk institution numera.

   • Kvinnor skall inte vara präster. De har andra och minst lika viktiga uppgifter inom kyrkan. Alla samhällsinstitutioner har feminiserats till det oigenkännliga. Samtidigt måste jag ge oss män har en rejäl känga. Vi har blivit ett patetiskt navelskådande kärringar. Står inte för nånting, fördärvar oss med sport och annan skit och sysslar med självskadebeteende(tatueringar till förbannelse). Skärpning! Hela befolkningen ser snart ut som en bild hämtad ur Dantes rundvandring i Helvetet.

  • På 90-talet sändes några inslag från Växjö som visade,hur kyrkan gömde flykting/asylsökande.
   En del gamlingar som intervjuades mådde dåligt av att se,hur dessa vanhelgade kyrkan! En svartrock poserade framförkameran och deklarerade, att ”kyrkan står över lagen”! Den kvällen skrev jag min utträdesansökan som beviljades 1993-08-18!

   • Kyrkan har slutat att vara kristen, och är för islamiseringen här det gräver sin egen grav. Hur blind får man vara att inte inse faran som lurar bakom hörnet? Jag har också gått ut ur denna kyrkan!!

 36. Annie Lööf är en mycket skrämmande globalistpolitiker som går i Bilderberggruppens ledband. Med hjälp av sitt metamorfosparti Centern, som förespråkar kontrollös, utomeuropeisk massinvandring, försöker hon krossa nationalstaten Sverige.

  I den första länken intervjuas Annie Lööf när hon är på väg till Bilderbergmötet. Hon säger att valutafrågor (= världsvaluta) och internationalism (= världskommunism) kommer att diskuteras.

  ”Bilderberg Group Members ACTUALLY SPEAK On The Record !!!
  WeAreChange”:
  https://m.youtube.com/watch?v=hNkt9P3iTJA

  ”Lööf (C): 30 miljoner invandrare är inte omöjligt för Sverige
  Invandring Sverige”:
  https://m.youtube.com/watch?v=99VjCqtRiA0

  • Eftersom högst 10% av lycksökarna kommer arbeta så behövs det nog minst 300 miljoner nya svenskar för att klara av vård och omsorg av våra gamla enligt Centerpartiets kalkyler!

 37. Alltså VI befinner oss alla i SVÄRIGÄ men VI pratar OM omvärlden, det ÅR när Vi skall gå till VAL..

  Reportagen i Media handlar OM allt

 38. Jag menar att Sharia-Annie är spritt språngande galen. En typisk politiker för sin tid, en epok som vi tack gode Gud håller på att lämna.

  • Jag tror också att Annies bäst-före datum har passerat. Hon förefaller nu som maktgalen, patetisk och Sverigefientlig.

  • Partiet har fifflat till sig miljarder genom att sälja landsortstidningar till fifflande Stampen. Centern är bland världen rikaste partier! De har redan startat valkampanjer i media. Stor risk att de klarar 4%!

 39. S har börjat få kalla fötter om migrationsutvecklingen i landet. De har börjat inse att Sverige kommer att bli delat i tre grupper. En liten vit överklass, en uppblandad underklass och längst ner ett bidrags beroende botten skrap av människor, främst araber och somalier som enbart kan leva på brott och bidrag. Denna underklass kommer att explodera i storlek och kommer att sluka allt mer av skatte pengar till den grad att samhället riskerar att gå under. Detta problem börjar S tokarna nu inse och vill nu se hårdare krav på utvisning av papperslösa. Dock är allt redan försent och om Annie får hållas med sin populistiska politik kommer hon att bli en mycket farlig regerings partner i en framtida regering. Annie Lööv och C måste stoppas om Sverige skall ha ett hopp om framtiden.

  • Det kommer krävas beslut i Sverige som vi kommer få kritik för från FN.
   Men det är bara att ta, om man vill ge landet en framtid värd namnet.

 40. Precis som med Fredrik Reinfeldt så misstar folk i allmänhet Lööfs självförtroende med kompetens. Men till slut har man ljugit för så många att lögnerna från dessa narcissister fäller dem för all framtid.

 41. Hen lööf’s beslut kan också vara föranlett av att ’sharia-folket’ inom Centerpartiet
  hotat/lovat Lööf och ställt vissa krav. När klaner går ihop och framför synpunkter
  och önskemål är det inte lätt att stå emot. Hade lööf beslutat att följa alliansen kan
  hon bringats förstå att 1/3 av hennes väljare kunnat välja annat parti och
  därmed saboterat möjligheten till ett samarbete med svetsarn.
  I farans riktning låg för lööf att Tro & Solidaritet kunnat vinna över många av de
  starka klaner inom C som kan styra sina medlemmar i den riktning som islam på-
  bjuder. Nu avvärjde hon den risken men såg inte konsekvenserna i hennes
  övriga relationer.
  Ett är klart – tanten är skärrad av det självvalda beslutet. Fortsättningen blir
  intressant att följa. Resultatet får vi i höst.

 42. DEMON-KRATINS verksamhet lever vi illavarslande med, alltså psykopaternas makt i landet tycks göra normala människor sinnesförvirrade?

 43. Om man räknar att de kostar 4 miljoner per ”barn” kommer jag fram till kostnaden 36 miljarder bara för dessa 9000 falska barn. Därtill kommer anhöriga och fruar och barn till ”barnen”. Dessa kommer att kosta ännu mer!
  Hur man än vrider och vänder på siffrorna så går det åt hvete inom några få år!

  • det är väl så dom vill ha det sen sitter vi i klistret banken säger då ni får inte låna några pengar om ni inte tar emot dom invandrare som vi bestämmer ska bli eran kvot till att börja med sen får vi se vad FN å EU bestämmer

 44. Dagens værld ær ingen Søndagsskola,dessværre ser det ut som allt før många tror det.
  Speciellt de 7 med C och MP i spettsen.

 45. Annie Lööf är väl närmast vad man kan kalla korkad. Centerpartiet har enligt den statistik jag läste för några år sedan minst andel invandrare som väljare. (Sverigedemokraterna ligger där betydligt högre än Centerpartiet). Som Lööf manövrerar är hon ett parti för ingen. Att folk ännu röstar på Centerpartiet beror mest på att de tror att Centerpartiet för en politik som de gjorde förr i tiden. De har inte en susning vad deras politik står för idag. Den enda egentliga konkreta fråga de har är – ökad invandring. I övrigt är det bara slagord och snömos – typ ”Närodlad politik” där ”i grunden en globalisering är en bra sak”. (Nån som fattar vad det är ? Jag fattar i alla fall inte vad en närodlad globalistisk politik är för något.)

  • Kommer aldrig att glömma när J.Å. ifrågasatte A.L. i riksdagen hur det kunde vara en bra affär för Sveriges bönder att vi betalar 40 miljarder i jordbruksstöd till EU och Sveriges bönder får tillbaka 15.
   Klockrent! Hon svarade aldrig..

 46. Jag skulle vilja ställa en öppen fråga till Annie Lööf. Med tanke på att du anser det vara angiveri att anmäla folk som gömmer dessa ”papperslösa”, anser du det vara angiveri om man anmäler grannar som gömmer exempelvis bankrånare? Eller mördare? Eller andra kriminella.

  Om du inte anser det, då vill jag veta skillnaden.

 47. Jag tycker 3 miljarder låter lite. Gymnasieutbildning kostar och de kommer att ha någon form av försörjning under tiden.
  I Norge beräknades att en asylinvandrare kostar omkring 2 miljoner. Eftersom Norge är dyrt så kan vi halvera till en miljon /st vilket ger 9 miljarder.

 48. I ett historiskt perspektiv kommer figurer som Annie Lööv och Reinfeldt etc att framstå som ganska exempellösa marodörer.

 49. ”Jag möter folk i Dalarna som fortfarande tror att Thorbjörn Fälldin styr över Centerpartiets politik” – Göran Greider

  • Förvånar mig inte. Folk borde få gå igenom ett grundläggande kunskapstest innan de får sin röstsedel

 50. Det är ett komplicerat förslag. (därför ett lätt byte för Annie et. al.)

  Motsvarande angiveri idag hade säkert lett till ett HMF åtal.
  Man kan börja med att skicka signalen om att sådant här angiveri inte skall kunna leda till ett HMF tankebrotts åtal.

  Det finns gott om ”lågt hängande frukt” inom invandringspolitiken.
  Många effektiva åtgärder som man kan få till innan man börjar med det här.

 51. För alla som tänker lägga sin röst på C, borde det räcka med att ta del av nyhetsflödet de senaste dygnen. Mord, våldtäkter, anlagda bränder, ”storbråk”, butiksrån etc.
  Eller vill dessa väljare ha det så här???

 52. Som sagt var, Lööfs retorik för att 9000 afghanska män olagligen ska kunna stanna i Sverige och gå på gymnasium tillsammans med svenska (riktiga) tonåringar är som hämtad ur de värsta dår-manualerna hos MP och V. Självklart så är Lööf tokhyllad inom MSM då majoriteten journalister också är massinvandringsfanatiker, men kombinationen Reinfeldt 2.0 + MP-politik = C kommer att vara en dödlig brygd för nationen Sverige.

 53. Inget skrämmande alls….. När den lilla vandrande hjärnskadan inte ens kan skilja på verklighet och fantasi… 30miljoner bankomatturister…

 54. Jag föreslår att Jimmie tänker ut en smart plan för att sänka centern i kvällens debatt.
  En välformulerad mening kan få ut dom ur riksdagen, dom är sårbara nu centern, sätt i kniven och vrid om.

 55. DEMONERNAS verksamhet lever vi illavarslande med, alltså psykopaternas makt i landet tycks göra oss normala människor sinnesförvirrade?
  Om och om igen möts vi av bindgalna typer landet runt, men namnge inte vad ni tycker om undermåliga folkslag för det är Åtalbart, men när ni tar kriminellt folk i famn är ni en klippa av humanitet!
  Just det här har Stefan Löfven övertygat de flesta om, att Sverige är ett humant föregångsland att låta kriminella individer få fullständiga rättigheter att bygga vidare på till en totalitär ANARKI!
  Vårt land MÅSTE få anarkistiska fri och rättigheter och 7-klöverns partier ska de sinnesförvirrade rösta på i årets VAL??

  SD jämte en del andra partier är en parallell till slaget mellan S:t Göran och Draken
  så vi borde ha med den bilden på våra Valaffischer som lär väcka väljare till insikt bättre segra med hedern i behåll än att stötta landets pågående Anarki!

 56. Det finns inga medborgliga plikter i ett land där medborgarskapet upphävts. Till exempel genom moderaternas migrationsuppgöre 2012 där icke medborgare gavs medborgliga rättigheter.

 57. Jag tror Dagerlind har rätt, sossarna ville egentligen inte att 9000 vuxna afghaner skulle få en ny chans. Men de missbedömde extremisterna i C.
  Det var därför valmanifestet blev så ”tufft”. S insåg att Afghanamnestin kunde orsaka ett katastrofval.

 58. I en skröna hittade en vätte en mystisk LP-skiva, han började lyssna: ”Bara jobb, annars går det inte…enkla jobb…integration…jobben…urstark ekonomi…integrations-utmaningen…finns inget tak…öppna samhället…bara arbete…ansvar har inte jag, någon annan…jobben” lät skivan. Han hittade en back fylld med äldre skivor, ALLA med samma monomana innehåll. ”Det tyckts inte hända något mellan skivinspelningarna..” tänkte vätten.

 59. Varför får inte dessa stanna? Är inte denna grupp muslimer som förväntas rösta vänster? Jag håller med att svensk lag skall gälla men varför har inte den gällt hela tiden? Varför just denna grupp? Är det möjligen kristna i denna grupp är det därför kyrkfolk ställer upp? Det vore intressant att få veta mer om gruppen.
  Jag har inte heller gymnasiekompetens, efter bara 6 års folkskola, undrar om jag kan få det idag, men har lärt mig vad jag behöver utan gymnasie efter 80+:år och det borde dessa också kunna få tillräcklig kompetens med tiden, utan att belasta svensk skola.

  • Nej.Det är inte en enda kristen i denna grupp.”Mångkulturen” och ockupationen är rent islamistisk.Kyrkofolket är Quislingar av värsta sort.

   • Jag vet att det är över 99% muslimer där, men om det då finns en liten grupp kristna så förstår jag om dom vill fly, jag hoppas att det finns lite sunt förnuft kvar i vårat land.

  • Folkskolan tycks ha gjort folk av människor. Du skriver bättre än de flesta och det måste ju tyda på intelligens och att skolan var bra.

   • Skolan var inte bra 4 klasser samtidigt, en så kallad lärare som bara läste svalans romaner, någon hjälp gick inte att få.

    • Så allt var inte bättre förr. Men vad gjorde ni elever medan ”läraren” läste romaner? Kastade kritor, slog sönder fönster och kallade läraren för en massa könsord? Självklart skar ni sönder bildäcken…ja sånt som dagens lärare får acceptera som en del av arbetet. Även i bra skolor.

     • Han slutade läsa när någon spårade ur, då liknade han mer Stig Järrel i hets.Det fanns knappast någon bil möjligen någon traktor (Bolinder som gick på lösa boliner)

  • Sunt förnuft är det inte alla som får trots utbildning.
   Sedan många av dom största uppfinningarna och upptäckerna har gjorts av vanligt folk utan skolning.
   älder och visdom borde hyllas mer.

 60. Punkt och pricka rätt i alltid du skriver här Mats.
  Land skall med lag byggas och centerns nya självupptagna roll är att flörta med alla vänsterinriktade tokryck.
  Men det skrämmande är inte detta politiska clownspel för det är tydligen så svenska politiker beter sig, utan att opinionsundersökningsrna visar att centern fortfarande går starkt.
  Svensken är förlorad, förgiftad i sinnet och gravt naiv.

 61. Precis som med EU-tiggarna behöver vi ingen ny lagstiftning (tiggarna har enligt relerna bara rätt att vara här i 3 månader!)

  Här är de sätt illegala invandrare försörjer sig på:

  1. Bidrag. Att detta förekommer är hårresande! De flesta åker hem när dessa försvinner
  2. Kriminalitet. ”Skyddande av brottsling” finns redan och bör då efterlevas med högre straffskala
  3. Svartjobb. Ut med samma blåslampa och sätt dit företagen som utnyttjar detta, som används när svenssons t ex. köper hem lite elektroniska skitprylar från Kina, eller glömmer att betala CSN-avbetalningen en månad

  Problemen lösta. Och sjuklövern har ingen anledning att hitta ännu en sak att försöka distansiera sig från SD med, nu när SDs politik anammats av de flesta partier.

 62. Vad dessa fejkflyktingkramare gör, är att förstöra Sverige inifrån!!!!! För det räcker ju som ALLA VET inte med importens insats!!! Annie och c/o är ju INTE det vassaste i verktygslådan!! OCH SÅDANA VILL/SKA HA MAKTEN!!?!! Nä, gömmer du importer ska du sona för det oxå!!!!! SVERIGEHATARE HAR INGEN PLATS I VÅRT VACKRA LAND!!!!!!! Sd2018!!!!!!

 63. Det finns vissa handlingsplikter som gäller oss alla. De är
  • angivelseplikt vid kännedom om planering av vissa brott eller om sådana brott är begångna. Dessa brott måste vara av en viss svårighetsgrad, t ex brott såsom mord, dråp, grov misshandel, grovt rån, våldtäkt, mordbrand, spionage och liknande
  • handlingsplikt vid brand, som är rättsligt reglerad i lag (2003:778) om skydd mot olyckor
  • plikt att hjälpa då man själv framkallat fara för annan. I det sammanhanget måste man göra vad som kan förväntas för att rädda en person eller återställa normalförhållandet.

  Handlingsplikterna innebär emellertid inte att man själv skall behöva utsätta sig för fara.

  Som jag ser det så måste det stadgas minst två års fängelse i straffskalan för att gömma en flyjkting för att någon skall anses pliktig att ange förhållandet utifrån nuvarande synsätt.. Det lär nog bli svårt att få tilll ett tillräckligt högt straff för att gömma en flykting, men det finns kaske andra vägar.

 64. MP och C är dom största hoten mot Sverige.
  Förkortat , så förbjud alla bilar och öppna landet helt för invandring.
  Får dom bestämma så är vi tillbaka på stenåldern fast utan fördelarna som var då, 4 timmars arbetsdag och fri jakt,

 65. Av blodtrycksmässiga orsaker kommer jag inte att titta på kvällens debatt. Att lyssna på dessa halvfigurer med närmast psykotisk verklighetsuppfattning blir för mycket, Jimmie är en motvikt men nattsömnen är viktigare.

 66. Jag kan mycket väl tänka mig att angiverilagar tilltalar outbildade och misslyckade White Trash.
  White Trash som röstade på Sossarna och Kommunisterna tidigare. (innan SD fanns)

  • Är man automatiskt white trash och misslyckad för att man är outbildad? Låter lite som AKB. Alla som bor på landet och röstar SD är dum i huvudet.. Har enbart röstat SD i hela mitt liv och tycker att SD kommer med ett bra förslag även här. Klart att man ska ha anmälningsplikt när ett grövre brott begås.

  • Det är redan straffbelagt att underlåta att anmäla en hel del brott som är ”å färde”. Efter att brottet avslutats har man däremot ingen skyldighet att anmäla längre.

   Om man hade det så skulle denna för många brott alltså redan existerande lagstiftning kunna sägas utgöra en angiverilag.

   Om du anser att ett inkluderande av att gömma flyktingar bland dessa brott är att införa ”angiverilagar” så bör du genast börja verka för att också redan existerande ”angiverilagar” avskaffas, eller hur?

   Du har nog inte nån koll egentligen. Är du White trash kanske?

   Själv är jag emot förslaget men inte p g a något ogenomtänkt ”propagandistiskt” tal om ”angiverilagar”. Du framför inte något klokt och resonerande utan använder istället bara ord med negativ värdeladdning i manipulativt syfte.

  • Det var en vacker syn,som gav tårar! Tyvärr kunde jag inte delta,eftersom jag bor 50 mil därifrån!

  • Jag var där, det var väldigt trevligt! Alltid roligt att få umgås med andra vettiga människor som förstår Sveriges belägenhet. Hoppas att vi blir fler nästa gång!

   • Tydligen gick info ut via Facebook, som jag inte har.
    Hoppas marknadsföringen blir bredare nästa gång.
    Vet du om flera demonstrationer är inplanerade?

 67. 3 miljarder är bara 333 000 kronor per afghan. Dessa 9000 afghaner vill säga. Det finns väl åtminstone 25 000 ytterligare som redan har beviljats PUT. Nåväl, 333 000 räcker ju bara till knappt ett halvår på hvb-hem. 3 miljoner per afghan är en rimligare skattning. Så det blir 3 miljoner x 9000 = 27 miljarder. Till det kan läggas 3 miljoner x 25 000 = 75 miljarder på de andra afghanerna. Summa 107 miljarder.

 68. Var det en miljon smålänningar som stack till Amerika? Det som blev kvar det blev senare Annie.

 69. Nu tänkte jag ta och svära i kyrkan…. ;

  Polisen/rättsväsendet har inte tid/resurser att utreda våldtäkter, så hur kan någon tro att dom skulle ha tid/resurser att utreda ”medhjälp till brott mot utlänningslagen” ?
  Alltså ;
  Om polisen bevisligen inte ens klarar av att utvisa 200 illegala som sitter på medborgarplatsen och öppet berättar att dom är dömda till utvisning – hur ska då den polisen kunna klara av att utreda det brottet som jag begick då jag inte tipsade polisen om att det sitter 200 illegala på medborgarplatsen ?

  ”Angiverilagen” är precis som sexköpslagen ett slag i luften . Även om man inför den kommer i princip ingen bli dömd på grund av den.
  Om min granne gömmer illegala så är det helt ok om min granne döms för detta. Men HUR ska domstolen kunna styrka att jag kände till vad min granne sysslade med ?

  ”Angiverilagar” fanns i DDR och dom bör stanna i DDR.

 70. Att ha blivt dömd för bokföringsbrott är en värdefull erfarenhet om man vill hamna högt upp på centerpartiets valsedlar.
  Dock ska det fortfarande vara olagligt att vara kriminell.
  Samma logik som att utlova stramare invandringspolitik, ett nej är ett nej osv. samtidigt som man lägger förslag om att 9000 män med oklar identitet som fått nej ändå ska få ja.
  Det verkar som om c:a 10% väljarkåren får ihop den logiken.

 71. Den politiska korrektheten/Kulturmarxismen är till sin natur totalitär. Avvikande röster ska tystas till varje pris. Invandringskritiker avkrävs villkorslös kapitulation eller så väntar ett liv i utanförskap. Så har det i alla fall varit innan alternativmediernas genombrott. Vilka metoder som helst har alltså varit accepterade för att tysta människor som velat få till stånd en fri och öppen debatt i invandringsfrågan. Vittnesmålen från dissidenter kan numera räknas i tusentals.
  Att efter alla dessa år av förtryck gå ut och anklaga dissidenternas parti SD för att förespråka totalitära metoder är inte bara magstarkt. Det är direkt motbjudande och visar med all önskvärd tydlighet att PK-elitens hyckleri saknar gränser.

 72. Polisens enorma problem att utreda brott i NO-GO zoner (på grund av att ingen där informerar polisen), har nu genom Annies uttalande bekräftat att den laglösheten även spridit sig till henne och Centerpartiet, därmed kan det klargöras att numera ingår även Centern i NO-GO zonerna.

 73. Annie är riktigt, riktigt obehaglig, rena domedagsprofetian om denne hade fått makten. Det bästa hade varit om hon blev förklarad som sinnessjuk och inlåst på sluten avdelning, ingen kvinna som kämpar för islamisering och sharia är mentalt frisk, möjligen hjärntvättad och borde avprogrammeras. Det är som att demonstrera och skrika: ”FÖRTRYCK MIG! Ta ifrån mig alla mina rättigheter!”

  • Hon kämpar inte alls för Sharia. Hon kämpar för ett ultraliberalt samhälle utfirån en tro på att detta skall bli bra för alla. Det är väldigt förlegade nationalekonomiska teorier hon baserar detta på.

   Hon tror att alla skall arbeta så mycket de kan för att bli sin egen lyckas smed och att ingen skall försöka skaffa makt eller monopol över något. Sharia kommer inte heller vara något problem. De som gillar Sharia får ha det och de som inte vill slipper.

   Tokliberlaerna är precis lika galna som kommunisterna eftersom de inte förstår människors verkliga drivkrafter.

 74. 3 miljarder till icke svenska medborgare som aldrig betalat skatt här eller till våra fattig pensionärer som betalat skatt i hela sitt liv vad väljer du Annie

 75. Annie Lööfs lycka!!

  Just det här har Stefan Löfven övertygat de flesta om, att Sverige är ett humant föregångsland att låta kriminella individer få fullständiga rättigheter att bygga vidare på till en totalitär ANARKI!
  Vårt land MÅSTE få anarkistiska fri och rättigheter och 7-klöverns partier ska de sinnesförvirrade rösta på i årets VAL??

  SD jämte en del andra partier är en parallell till slaget mellan S:t Göran och Draken
  så vi borde ha med den bilden på våra Valaffischer som lär väcka väljare till insikt bättre segra med hedern i behåll än att stötta landets pågående Anarki!

 76. I artikeln sägs att ”Svenskarna ska enligt förslaget också ha samma medborgerliga skyldighet att rapportera denna sorts brott till de rättsvårdande myndigheterna som alla andra lagöverträdelser man i sin vardag blir varse.

  Det stämmer inte. Det finns ingen allmän skyldighet att anmäla brott i Sverige. Däremot finns enligt 23 kap. 6 § brottsbalken en skyldighet att anmäla ett fåtal grova brott som mord och dråp som är ”å färde”.

  Frågan här är om det är så allvarligt att gömma en flykting att det motiverar en anmälningsskyldighet. Å ena sidan intresset av att flyktingar inte ska kunna gämma sig och å andra sidan det olustiga med ett obligatoriskt angiverisystem Många kanske kan tycka att det räcker med att informera myndigheterna frivilligt. Inget angiveri utan bara tjalla alltså.

  • Jag förstår inte poängen med ”angiverilagen” .
   Förra hösten satt det 200 illegala på medborgarplatsen i Stockholm.
   Dom berättade öppet i Aktuellt att dom hade fått utvisningsbeslut.
   Ändå klarade inte polisen/myndigheterna av att utvisa en enda av dom.

   Jag tipsade inte polisen om att det satt 200 illegala på medborgarplatsen.
   Ska domstolen nu döma mig för att jag inte gjorde det ? :/

   Eller för att ta ett annat konkret exempel :
   HUR ska rättsväsendet kunna bevisa att jag kände till att min granne gömde illegala ?

   • Kan dom inte bevisa det kan du ju givetvis inte bli dömd heller. Det blir ju svårt att bevisa så klart men jag tycker ändå lagen sänder bra signaler om vad som accepteras och inte

    • Visst, som ”signal” så fyller väl lagen en funktion. Det kan jag hålla med om.
     Men jag tycker att lagar snarare ska fylla en juridisk och praktisk funktion.

     Det är lagt ett förslag om att kriminalisera svenskar som köper sex utomlands. Och det kan väl också sägas skicka en signal.
     Men om den lagen blir verklighet kommer det konkreta resultatet av lagen bli att ganska så exakt 0 personer kommer att dömas för att ha köpt sex utomlands under de närmaste 25 åren.
     Och frågan är då om man verkligen behöver en sådan lag ?

     • Tror ändå att lagen kommer att fylla en funktion när folk vet om att det är straffbart att känna till utan att anmäla detta brott. Som jag anser borde klassas som ett grovt brott.

     • Alla människor – som har en sund och normal moral – tipsar polisen om dom ser att det pågår någonting kriminellt. Och detta gör alla sunda och normala människor även om det inte finns någon lag som tvingar dom att göra det .
      Och de människorna som inte är normala och sunda kommer inte att göra det hur många lagar man än inför .

      Så som jag ser det är det stora problemet att polisen inte utvisar de illegala som min granne gömmer om jag tipsar dom om det.
      Problemet är alltså inte att jag inte tipsar dom.

     • ”Normala” människor kryllar det ju inte direkt av i det här landet. Det blir en liten knuff i rätt riktning för de värdegrundsreligösa. Visst är den lamslagna polisen det största problemet. Det ska vi ju också åtgärda..

     • Rent hypotetiskt exempel , jalob ;

      På X-gatan ligger det 3 villor.
      På X-gatan 1 bor Kent Ekeroth .
      På X-gatan 3 bor Åsa Romson.
      På X-gatan 5 bor jalob.

      Kent Ekeroth ringer polisen som kommer och hämtar de illegala som Åsa Romson gömmer i sin källare.
      När polisen har fört bort Åsa och de illegala så …hämtar dom även jalob eftersom han ju inte har anmält att Åsa gömde en massa illegala i sin källare, och därmed har ju jalob brutit mot angiverilagen.

      Är detta verkligen en knuff i rätt riktning ?

     • Hade Jalob känt till det hela hade han ju givetvis ringt före Kent.. Kan dom bevisa motsatsen vilket i stort sett är omöjligt tar jag gärna mitt straff

     • Precis.
      Det är i stort sett omöjligt att bevisa motsatsen.
      Och därmed kommer ingen någonsin att bli dömd för att ha brutit mot lagen.
      Och då fyller lagen ingen funktion.

     • Vad jag menar är att det är vettigare att satsa på att straffa de som AKTIVT gömmer illegala istället för att försöka sätta dit folk vars enda brott är att dom INTE har ringt ett telefonsamtal och berättat om det som dom inte vet någonting om…

     • Oavsett vad man kan tycka (tycka = ”lite’ slappt anse” + ”/ofta/ en rejäl dos känna”) i den här frågan har många värdefulla vinklingar presenterats, inklusive den viktiga juridiska principen att undvika lagar, som inte beivras eller är hart när omöjliga att beivra (av skilda skäl).
      Det är klart att alla de nämnda svårigheterna (antagligen – plus ytterligare ett antal, inte nämnda) måste beaktas av en lagstiftande församling.
      Jag ”tyckte” i alla fall att det var intressant att ta del av kommentatorernas olika synpunkter.

     • Poängen är att folk beter sig annorlunda när dom har vetskapen om att dom kan bli personligt drabbade, än när dom bara knallar runt i ett rosa värdegrundsmoln. Därför får lagen ändå effekt.

     • Tja, det är möjligt att du har rätt i det, men jag tror inte det.
      Jag tror att de som anser att folk som inte har rätt att vistas i landet bör få vistas i landet är så pass långt bortom räddning att inga lagar i världen kan ge dom en knuff i rätt riktning.
      Och jag tror att de som anser att folk som inte har rätt att vistas i landet bör anmälas inte behöver några lagar som tvingar dom att anmäla.

      Så i stort sett är jag emot den här ”angiverilagen” , men det är naturligtvis ingenting som påverkar mitt val av parti.

     • Ursäkta men var finns de människor du avser med ”sund och normal moral”? Dessa är väl en bristvara i dagens samhälle.

     • Njaa….en klar majoritet av svenska folket anser att de som saknar rätt att vistas i landet bör utvisas, så även om man kan misströsta ibland finns det en hel del normala människor i landet.

     • Du har så rätt. Kallas Lex imperfecta på juristspråk. Sådana agar som inte fungerar ska man inte ha. Det undergräver respekten för lagen.

   • Bestämmelsen i 23 kap. 6 § BrB är avsedd för ett fåtal grova brott som mord eller dråp. Som jalob skriver nedan så måste det bevisas att du kunnat men underlåtit att larma polisen. En ny straffbestämmelse om att ha underlåtit att göra polisanmälan om gömda flyktingar blir säkert ineffektiv beroende på bevisproblemen.

  • Du vet inte vad du pratar om:

   Brottsbalken 23:6

   6 § Den som underlåter att i tid anmäla eller annars avslöja ett förestående eller pågående brott ska, i de fall det är särskilt föreskrivet, dömas för underlåtenhet att avslöja brottet enligt vad som är föreskrivet för den som medverkat endast i mindre mån till sådant brott. Högre straff än fängelse i två år får dock inte dömas ut. I de fall det är särskilt föreskrivet ska för underlåtenhet att avslöja brott även den dömas som inte haft uppsåt till men borde ha insett att brottet var förestående eller pågick.
   Den som har ett bestämmande inflytande i en sammanslutning och underlåter att förhindra ett brott inom ramen för sammanslutningen ska, i de fall det är särskilt föreskrivet, dömas för underlåtenhet att förhindra brottet enligt första stycket.
   För underlåtenhet att förhindra brott döms också en förälder eller annan uppfostrare eller förmyndare som underlåter att hindra den som står under hans eller hennes vård eller lydnad från att begå brott.
   Ansvar för underlåtenhet att avslöja eller förhindra brott förutsätter att
   1. gärningen har fortskridit så långt att den är straffbar, och
   2. brottet kan avslöjas eller förhindras utan fara för den handlande eller för någon annan och, i fall som avses i tredje stycket, att brottet kan förhindras utan anmälan till myndighet. Lag (2016:508).

   • Men du återger u bara den paragraf som jag själv refererade!

    Du måste förklara din invändning, för det framgår ju inte vari den består.

   • Det finns idag ingen lag som hindrar folk som vill anmäla att deras granne gömmer illegala.
    Frågan är om man verkligen behöver en lag som gör det straffbart att INTE anmäla ?

    Min åsikt är att en sådan lag inte behövs. Mestadels eftersom lagen är ett slag i luften eftersom i princip ingen kommer att bli dömd för det på grund av att det är ganska så svårt att bevisa att den åtalade kände till vad som pågick.

     • Bra, Hass.
      Så om det visar sig att din granne har gömt en illegal kommer jag polisanmäla dig och sedan får du 38.000 i dagsböter.
      Blir det bra ?

     • Det var ett exempel för att visa på bristerna i att kriminalisera att folk INTE gör någonting, hass.
      Lagar bör rent principiellt straffa handlingar – inte uteblivna handlingar.

     • Ja, det är bara att påstå det. Ytterligare ett verktyg i händerna på vissa aktivister.

  • I regel är det inte ”gömma flyktingar” det gäller.
   Utan ”gömma asylfuskare” och visst är det bra om det anmäls.
   Bra för Sverige

 77. Om man ser att det är inbrott hos grannen så kanske man ska låta bli att ringa polisen? Är det så man ska bete enligt Annie Lööf för att Sverige inte ska klassas som en totalitär stat?

  • Nej, du ska ringa polisen om du ser ett inbrott hos din granne.
   Men om du INTE ringer polisen kommer du inte bli åtalad.

   Det finns alltså ingen lag som hindrar dig att ringa polisen. Och det finns ingen lag som tvingar dig att ringa polisen.

   Precis som det är idag om din granne gömmer illegala alltså.

 78. Finns väl ingen framtid för någon nation som inte ens kan vara överens om de mest fundamentala sakerna såsom ideen om att vi förvaltar nationen åt våra barn.
  I de skarpaste orden så vem fan tror de sittande politkerna de är som ger bort nationen till andra ?!
  Ifall någon säger att solen är gul kommer en iannan politker och säger den är blå. På frågan varför han tycker detta blir svaret ”för att min ideologiska motståndare tycker den är gul”

  Det är beklagligt att vi (den vita västerländksa rasen blev lurade (av en viss etnisk grupp) i att ideologiskt börja bete oss som individualister och ideen att där alltid finns motsättningar som endast kan lösas med konflikter.

  Jämnför med primärt NordOst Asien där de har ett kollektiv tänkande, där de sammarbetar för att deras nationer ska må bra.
  I Japan tex så har ALLA partierna en överenomkommelse att inte ge bort nationen till invandrare punkt slut.

 79. Lilla Annie. Att hon är utbildad jurist säger en hel del. Inte om Annie, men om dagens juristutbildning.

  • Och jag mitt gamla stolleprov som trodde att hon var turist här i Sverige.
   Ja, vad skall man tro ?

 80. Bättre att satsa på resurser till polisen så de kan verkställa utvisningar på riktigt är att införa straffsanktionerat angiveritvång.

  Ingen vits med angiveri om de ändå inte blir utvisade.

  Pure logic!

 81. ”I Sverige är det kriminellt att begå brott” Sa den outsägligt vise Annie Lööf. Sedan vill hon släppa in all världens brottslingar till Sverige. Efter MP är centern det mest destruktiva partiet för sverige någonsin.

 82. Salig Gunnar Hedlund, en partiordförande på Strängs och Erlanders tid hade säkert sett till att människan fått förena sig med döda släktingar som snö[email protected] och känner skam#!!

 83. Angiverisamhället lever och frodas i allra högsta välmåga i Sverige, vad gäller människors rätt att tänka och skriva. Har man inte ”rätt värdegrund” ska man anmälas, helst meddelst massanmälningar som grupper som ”Jagärhär” och andra ägnar sig åt, samt hängas ut i pressen och släpas i smutsen, androm till varnagel. DDR-samhället 2.0 är här sedan ett bra tag tillbaka och det vet naturligtvis Annie Lööf och hennes gelikar om och välkomnar. Vad är det i ordet ILLEGAL som Annie o Co inte förstår?? Självklart ska vi inte ha Illegala bankomatflyktingar här och vi ska inte låta folk som gömmer dem komma undan. Det kallas för ”skyddande av Brottsling” och hur mycket man än klappar sig själv på axeln och tycker att man är god, så ska man självklart inte tillåtas att göra ett sk ”avsteg från lagen”, något som är ett nytt, mycket obehagligt fenomen nu för tiden när det kommer till korrupta politiker!

  • Instämmer.
   Men det är bättre att satsa på att bestraffa de som AKTIVT gömmer illegala istället för att satsa på att straffa de som bor grannar med de som gömmer illegala.
   Delvis beroende på att den ena gruppen utför en handling, medan den andra gruppen inte utför någon handling. Och lagar brukar i regel bestraffa handlingar och inte icke-handlingar.
   Men mest beroende på att lagen är helt meningslös eftersom ingen någonsin kommer att bli dömd för att inte ha underrättat polisen om att en person gömmer illegala. Detta eftersom det i princip är omöjligt för domstolen att bevisa att X verkligen kände till att Y gömde illegala.

   • Visst finns det situationer, som är klara fall av ”skyddande av brottsling” och tillämpliga även i här berörda exempel.

  • på tal om angiveri så har vi det redan vi har ju sett hur det går för dissidenter dom blir förfölja å uthängda i medierna å av med sina jobb så lööv skall nog tala tyst om judarna som blev avslöjade det är ju det som bedrivs av sossarna med sina trollarmeer men vi hamnar inte i någon gaskammare det är skillnaden

 84. Annie Lööf verkar galen med sin historia av tragikomiska självemotsägelser, henne kan man väl inte förvånas över?

 85. Mycket bra skrivet Mats. Kunde inte ha skrivit det bättre själv. Som vanligt med dina krönikor tänker jag sno en hel del och stoppa i mitt ”ammunnutionsförråd”, vid nästa samtal med vilsna vänsterliberaler.

  Det vore kul om du/ni på samhällsnytt kunde ordna en pod/radio så man kan återigen kan få höra dina vettiga åsikter och argument. Du sätter oftast orden på det jag tänker.

 86. Frågan är varför vi överhuvudtaget gör asylprövningar när alla ändå skiter i resultatet av dem?

 87. ”feminism och hen, islams döttrar”.

  Annie Lööf, en utväxt från Mona Sahlins politiska gärningar. Lika ond och lika farlig för samhället.

  Det är nu upp till väljarna inför riksdagsvalet att bestämma sig med vilket samhälle de önskar i framtiden. Galenskap, eller klokhet..!
  Det bästa ändå är att allt detta nu står inför öppen ridå och att politiker och personer likt Annie Lööf därmed har gjort sitt val på grundval av det hon tänker för känner för islam. Det är lika bra att skiten nu flyter upp till ytan så att samhället kan ställa om sig och angripa sinnessjukan, i det samhälle som utgår från vett och sans.

  Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Feminister och hen, Annie Lööf och Mona Sahlin m.fl. har utifrån deras egen värdegrund gått över till fiendesidan islam. Så när islam kastats ut, som de kommer att göra så kommer även feminismens döttrar och henen pojkar att åka ut samma väg som med islams utkastande från denna världsdel. Ingen kommer att vilja ha varken feminism eller hen när de sett ut destruktivt och farligt detta är för ett samhälle som utgår från friskhet, sundhet och kloka medborgare.

  Därmed så skall striden mot galenskapen och islam bli till glädje för då kommer alla sunda medborgare på denna kontinent, att först veta att feminismen och henen har själva, har själva av egen fri vilja(!) valt att liera sig med ondskan och islam. Därmed så kommer kampen att vara som en avgrund mellan folken, och idiotin med ett islam som idiotins verktyg.

  Frukta inte med att säga åt dessa feminister och hen att de kommer att fråntas all kontakt med de nationer de fötts och vuxit upp i och att de har nu haft decennier att ompröva alla de står för, men icke att de viker sig eller bryr sig, därmed så går folket fria! De valde att islamisera sig medans folket valde demokratin.

  Döm ”dem” till landsförvisning och ett avslut som medborgare. Varför? De har själva valt att liera sig med ett totalitärt och farligt islam och därmed så är feminister och hen de oäkta döttrarna till profeten Muhammed. Vad som därefter sker med dem är upp till islam. Det blir därmed inte längre vårt problem!!

 88. Men det går bra att anmäla någon i fikarummet om den råkar stödja SD, då kan man bli utesluten ur facket. Det är värre att stödja SD än att inhysa illegala potentiella terrorister!! Endast i sjuka, sjuka Sverige!

 89. Nej det är mer skrämmande att Annie inte kan skilja på 18 och 30….och att låta sig skrämmas av 9.000 Afghaners förtäckta hot om nya attentat är ytterligt fegt och svagt bortom det rimliga !!

 90. Läste på Foliehatens blogg att det officiella svenska faktakontot Sweden.se skriver på twitter, att svenska köttbullar egentligen är baserade på ett recept som Karl XII tog med sig från Turkiet! Kontot ska sprida fakta om Sverige och finansieras av bland annat Utrikesdepartementet(UD) och Svenska Institutet(SI). Att svenska köttbullar egentligen är turkiska, är förstås en jättestor nyhet i världen. Nyheten har spridits av medier som The New York Times, BBC och CNN, men enligt mathistorikern Richard Tellström stämmer inte uppgifterna.

  Det man kan fundera över är varför Sweden.se publicerat en felaktig och påhittad påstående som fått stor spridning internationellt, som avslutas med ”Let’s stick to the facts!”. De blir sedan motbevisade och chefen medger dessutom att de har fel, men han vill inte säga huruvida de ska ta bort påståendet eller inte, från twitter.

  Oliver Grassmans uttalande: ”Det vi ville förmedla var att kulturer inspirerar varandra och konceptet att något är helsvenskt finns ju knappt längre.”

  ”att något är helsvenskt finns ju knappt längre” …Grassmans politiska hemvist behöver man inte fundera över.

   • Nej, det är en myt. Föregångaren till kåldomar är frikadeller, som är en kokad variant av köttbullar, vilket nämns första gången 1664, enligt Svenska Akademin.

  • Och med det kulturrelativistiska resonemanget finns det naturligtvis inget ”turkiskt” heller, så då är inte köttbullarna turkiska.
   Särskilt inte med tanke på att ”Turkiet” inte ens existerade när Karl XII levde…

  • Observera att Sweden.se skrev ”svenska köttbullar”. Just svenska köttbullar är ett recept. Det ska vara blandfärs i svenska köttbullar, dvs. 50 % nötkött och 50% fläskkött. Hur sannolikt är det att fläsk i köttbullar skulle komma från Turkiet.

 91. Det är inte särskild konstigt, Annie Lööf kan inte skilja på sunt förnuft och idioti, Annie gör vad hon anser gynnar henne, hon skiter fullständigt i hur det går för Sverige. Precis som Reinfeldt och Kristersson tänker på sig själva. Stefan Löfven kan man inte ens bli arg på, det är som att bli arg på en grönsak.

 92. Stefan Löfvén är ett större hot mot Sverige än Islamiska Staten själv. Ifall Annie Lööf blir nästa statsminister, som Globalisterna och Svensk systemmedia så gärna vill, så kommer Sverige att gå ur askan in i elden….

 93. Vi har en statsminister som efter högstadiet påbörjade en kurs i svetsning, en kurs som han dock avbröt.
  Hans enda utbildning är alltså högstadiet.
  Tänk om ABB, Ericsson eller Atlas Copco skulle ledas av en person med en sådan utbildning.
  Fullkomligt otänkbart.
  Men till att leda Sverige, då duger det.
  Inte att undra på att det ser ut som det gör i Sverige.

 94. Kanske viss skillnad att ange till Nazist Tyskland, än illegala potentiella terrorister till en svensk myndighet? Illegala invandare som har ett utvisningsbeslut med sig. Kanske en viss skillnad mot judarna under nazist Tyskland? Eller jämställer Annie Lööf judarna med illegala islamister?

 95. Mycket bra av Mats Dagerlind och rubriken säger allt
  ”Skrämmande att Annie Lööf inte kan skilja på totalitärt angiveri och medborgerlig plikt”

 96. Bra initiativ av Jimmie Åkesson!
  Jag tänkte förresten lite grann på Jimmies berättelse om hur han gick med i SD 1995.
  Undrar vad han skulle ha valt mellan dåvarande SD och nuvarande AfS om den möjligheten hade funnits 1995!

  .

 97. Anni Lööf är lika korkad som Maud Olofsson. Bondepartiet har blivit ett idiotparti utan några som helst framtidsplaner eller jordbruksfrågor. Ett pari som har invandring som sin viktigaste fråga. Ett parti som röstar på sina motståndare är ett idiotparti på riktigt.

 98. Om batikkärringarna gömmer illegala i sängen eller under så är det medhjälp till
  brott och är straffbart enligt svensk lag och det borde tant Lööf veta.

 99. Annie Lööf partiledare för ett svensk riksdagsparti uppmanar alltså svenska folket till att begå kriminella handlingar och motarbeta polisen, riktigt alarmerande uppgifter, Annie måste gå att polisanmälas för detta.

 100. Vad som är ännu mer skrämmande är att alla dessa Centerpolitiker nu kniper käft utan att kritisera Annie, enbart för att få några procent mer i valet utan något som helst ansvarskännande för Sverige, centerpolitiker har blivit av med varenda kota i sin ryggrad och är nu helt utan kurage.

  • Det är väl så att Annie Lööf styr centerpartiet med järnhand och ingen vågar att varken kritisera detta. Men det verkar ändå som om kritik finns inom partiet, så det är väl därför som Annie Lööf önskar sig att de galna feministernas nu skall söka sig från miljöpartiet till henne, så att hela toppen av partiet består av feminism.

   Det enda som kan ändra på detta är att medborgaren som tänker rösta på partiet inser vart det lutar, och därmed inte lägger sin röst på Annie Lööfs politik.

 101. Bra skrivet fram till sista stycket där skribenten verkar göra tankevurpan att lägre skattesatser behöver betyda minskade skatterinkomster.

 102. ”Demokrati, folkens välstånd och frihet”.

  Globalisterna styr EU-kommissinen. EU-kommissionen styr politiker i nationerna. Politiker likt Annie Lööf är EU-kommissionen och Globalisternas nyttiga idioter och vapendragare med deras alla försök att lägga under sig vad folket äger och har.

  Med korruption och tillsatta tjänster likt Carl Bild och Fredrik Reinfeldt fått via Globalisterna. Men inget är gratis för dem som bedragit och lurat medborgarna eftersom Globalisternas krav till alla ”dem” är att i all lönndom bedra svenska folket. Statsminister, som statsmininister Stefan Löfven med kommunister och miljöpartiet så är de ”lika värde” och samma skrot och korn.

  Det är inte konstigt därmed att politiska partiers företrädare så har försökt att hålla Sverigedemokraterna utanför riksdagen. Detta med att Sverigedemokratin gjorde aldrig som resten av partiledarna gjorde och de hade betydligt klokare folk i sin väljarbas, så därmed så har ord som ”fascist” och ”nazist” varit svaret på den politiska elitens svar på detta.

  Det är klart att den politiska eliten, EU-kommissionen, Angela Merkel och Globalsiterna är som skogstokiga mot det demokratiska folket i Sverige, Norden som i Europa. All dem som inte följt deras korrupta väg har blivit anklagade för både det ena och det andra av nidings ord och öppet hotande från deras ”utomparlamentariska grupper”.

  Kommunisterna har blivit lovade av Globalisterna att demokratin skall falla och kommunismen skall bli enda partierna på denna kontinent. Men eftersom Globalisterna insåg att kommunismen var avskydda av folket så använde Globalsiterna kriget i mellanöstern för att föra in islam till våra nationer och hem. Därav deras vansinne över att Östeuropa satt ned foten och aldrig tänker släppa in islamismen i deras nationer.

  Förräderiet och girighet går hand i hand och i toppen av allt så sitter kung ”Midas” och kan inte få nog av mer och mera makt. Men för att komma över folkens egendomar så måste de besegra och krossa demokratierna. Demokrati, folkens välstånd och frihet.

 103. Annie Lööf är en plakatpolitiker. Den papegojan har snappat upp alla pk floskler som finns och kacklar ut dessa på sociala medier så fort tillfället ges. Kunskaper, konsekvensanalyser, fackta är för jobbigt. Med populistiska hej-och- hå rop, floskelharanger eller illvilliga stämplar och lappar försöker Lööf skaffa sig popularitet och legimitet. Hon verkar vara riktigt självsäker och säker på framtida ministerposten efter att varit hos bilderbergarna på behandling. Så hon behöver inte varken känna till eller förstå sig på historien eller hur saker och ting förhåller sig eller vad som är rätt och fel. Hon tror hon kommer att lyckas i vilket fall som helst. För hon vet ju att majoriteten av svenska folket har inte vaknat ännu. Så varför bry sig om sanning när lögner är lättare att haspla fram?

  • Vi väntar fortfarande på att hon ska redovisa alla Läkare som kommer till Sverige, hur många är dom?

   • 431 ”läkare” som kom till Sverige mellan 2012- 2016 gjorde läkarexamensprovet.
    65 stycken blev godkända….

    • Svenska läkare för svenskar.
     Invandrarläkare för invandrare.
     Eftersom tron är viktigare än livet så sker ingen större skada.

     • Jag skulle vilja ha ett tillägg till det där ;
      V och MP har föreslagit att invandrade läkare som inte klarar av den svenska läkarexamen ska få ”provjobba” som läkare, så tillägget lyder …;
      – provjobbande läkare som inte klarat läkarexamen för miljöpartister och vänsterpartister.

    • Låt övriga ankommande läkare behandla enbart sina landsMÄN…

     Då blir inte vår läkarbrist lika skriande!

 104. Vilka är det som hörs mest i debatten om sk ensamkommande och deras ”rätt” att stanna: Jo dessa gode män, HVBhem, familjehem, advokater och jurister ,mfl. SOM ALLA TJÄNAR STORKOVAN PÅ ATT DESSA ”BARN” FINNS OCH GER DEM STORA INKOMSTER PÅ SKATTEBETALARNA BEKOSTNAD!
  Människan är sig själv närmast när det kommer till kritan….

  • De farligaste är nog ”idealisterna” som gör allt för att få sin tro bekräftad. Även gratis.

 105. ”Nu står S där med skägget i brevlådan och ett lagförslag som man inte vill ha men inte kan backa från.”
  Varför inte bara rösta nej.

 106. Självklart kommer jag inte vilja vare en ”angivare” och avslöja att min granne har källaren full med hembränt som han säljer till skolbarn..

  • Jag tycker absolut att du ska ringa polisen och tipsa om din granne.
   Däremot tycker jag inte att polisen ska gripa dig för att du inte har ringt dom.
   Polisen bör fokusera på att gripa din granne istället för att gripa dig.

   Om du förstår skillnaden…?

 107. Annie Lööf och Centern är en samhällsfara och en fara för den enskilde Svenske medborgaren. Rakt upp och ner.

  • En rödgrön ogenomtänkt röra!

   Vi får hoppas att Jimmie klär av den lilla Rödluvan ikväll,
   så att hon får stå där med rumpan bar…

   Ingen vacker syn förstås!

 108. Det är klart att man kan kriminalisera att uppehålla sig här utan tillstånd om man tror det har någon effekt. De som befinner sig här utan tillstånd vet redan att de riskerar avvisning och några dagsböter eller en månads fängelse på det gör ingen självklar skillnad. Bättre då att se till att de som kan avvisas verkligen avvisas så fort möjligt. Att lägga pengarna där gör förmodligen mer nytta.

  När det gäller att kriminalisera underlåtenhet att rapporter brott skulle det bli en symbollag som väldigt få kommer att kunna lagföras för. Hur ska man bevisa att någon visste och förstod att det var ett brott? Få länder har den typen av lagar utom i vissa specifika fall som pågående brott framförallt mot barn.

  • Man skulle låta snuten gillra fällor. Istället för att gå på folk som kanske ser saker.
   Det är snutens uppgift att hålla kriminella utanför samhället. Inte invånarnas.
   Annars får de göra det lagligt att banka skiten ur kriminell som jag hittar?

   • Ingenting hindrar heller den som känner det som sin moraliska skyldighet att anmäla. Bara för att det inte finns någon lag som påbjuder det finns det inget som hindrar.

    • Det finns även väldigt många lagar på vad jag inte får göra för att upprätthålla lag och ordning.

 109. Skyldigheten för svenskar att anmäla brott är minimal. I de få fall där det finns en skyldighet är det en pappers tiger som inte är något att bry sig om.

 110. Denna diskussion är egentligen ointressant då problemet inte finns om man stramar upp processen tidigare. Det är att börja i fel ände att införa skyldigheter för allmänheten när politikerna brustit. Ett spel för gallerierna som vanligt. Hur svårt är det att hitta dessa då de får tandvård barnen går i skola etc.

 111. I det här fallet är det orimligt att det ska finnas en anmälningsplikt. Det var inte speciellt genomtänkt av SD att föreslå det och jag är lite förvånad att Mats Dagerlind stöder förslaget rakt upp och ned.

  Som någon i kommentarsfältet skrev att om det var anmälningsplikt på alla brott så skulle man få göra polisanmälningar varenda gång man var ute och åkte bil.

  Om det finns juridiskt hållbara och genomtänkta argument för förslaget så upp med dessa argument på bordet.

  Däremot ska det förstås vara olagligt att ge mat, logi, pengar, sjukvård, skolgång etc till illegala invandrare och yrkestiggare.

  • Klokt resonerat. Jag vet att min granne bränner för husbehov. Att jag skulle kunna straffas för att jag inte anmäler det är absurt.
   En annan sak är om jag aktivt medverkar till att syssla med hembränningen eller aktivt medverkar till att gömma illegala invandrare.

 112. Vänsterextremistiska och islamvänliga EXPO har ju utbildat 150.000 medlemmar i LO i angiveri. Deras uppgift är att ange medarbetare som hyser Sverigedemokratiska och Sverigevänliga värderingar.

 113. Om man är vittne till lagbrytande händelser kan straffas om man inte dyker upp som kallat vittne i rätten.
  Borde inte vara någon skillnad här.

 114. Är Annie Lööf våran nya Mona ? Eller rent av våran nya Romson ?

  Det ser inte bättre ut just nu…

 115. Väl talat, Mats Dagerlind! Det är verkligen bisarrt hur den antidemokratiska vänsterns illusioner blivit borgerlig politik hos Annie Lööf. Hur kan svenskar rösta på dessa sjuklöverpartier som står för vår nations och vår kulturs upplösning? Hur kan politikerna själva stå för en så destruktiv politik? Inser de inte att de på några år raserar vad generationer av svenskar mödosamt byggt upp?

 116. Annie Lööf fyller strax 35 år och mer beter sig som 15. Dags för henne att växa upp.
  Hon lever kvar i ungdomsförbundet och dessa ofta vill vara utstickande i sin brist på mognad och omdöme.

LÄMNA ETT SVAR