Livsfarlig stenkastning på dansk motorväg: ”Barnen leker bara”

Delningar

På torsdagen chockades ett gift par när deras bil träffades av stenar kastade från en gångbro över Munkebovej på Fyn. Gärningspersonerna var två småflickor och en bit från dem stod barnens mammor utan att ingripa. Det skriver Den Korte Avis.

Föraren lyckades behålla kontrollen över bilen, bromsade in och stannade vid sidan av vägen. Paret kunde därifrån se två tjejer springa från gångbron. De följde efter flickorna och konfronterade mammorna med barnens agerande.

Svaret blev dock inte det förväntade. Mammorna som nästan bara talade arabiska och mycket lite danska ansåg att det hela bara hade handlat om en oskyldig lek som flickorna ägnat sig åt.

Paret kontaktade då polisen för att få en tolk på plats och kunna få de uppgifter som behövdes för det försäkringsärende man måste lämna in efter skadorna på bilen. Polisen var dock inte heller särskilt behjälplig – efter ett kortare samtal med kvinnorna tilläts de lämna platsen.

Paret som på det här sättet i torsdags fick sin bil vandaliserad och utsattes för livsfara är kritiska till att polisen inte följt upp saken. Frågan ställs nu också varifrån de små flickorna som är i sjuårsåldern har fått inspirationen till att kasta sten på bilar från gångbroar.

Så sent som i onsdags blev en kvinna allvarligt skadad när hon utsattes för stenkastning i danska Flensburg. Flera liknande stenkastningsincidenter har inträffat på senare tid och i samtliga fall där gärningspersonerna har kunnat identifieras eller gripas har det enligt dansk polis rört sig som personer med utländsk bakgrund.

Den danska polisen menar också att stenkastningen många gånger är att rubricera som mordförsök. Stenar så tunga som 50 kg har vräkt ned från gångbroar mot bilar och betydligt mindre stenar än så är livsfarliga om de träffar vindrutan på en bil som kör i 100 km/tim på en motorväg.

Även i Sverige är stenkastning mot bilar från bland annat gångbroar ett stort problem. Svenska medier och svensk polis är i motsats till sina danska motsvarigheter mer obenägna att lämna ut uppgifter om gärningspersonernas bakgrund.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

206 KOMMENTARER

 1. Lustigt att det för det mesta är kulturberikare som beter sig på detta sätt.
  Inte undra på att kulturberikarnas hemländer ser ut som de gör.

 2. Detta är inte människor, de är lägre stående varelser

  • En samling påbjudna åsikter som skall omfattas av varje medborgare. Avvikelser därifrån kan bestraffas med t ex avsked från jobbet. Värdegrunden trumfar andra lagar t ex LAS.
   Nu kan ni gå till Wikipedia och läsa den officiella ”definitionen”. Vilken fattar ni bäst?

 3. Att terrorisera bilister med stenkastning det räknas inte som okynne.Det är min åsikt ,det är terrorism.

 4. Många människor som invandrar till Sverige, föraktar vår livsstil. Så de vuxna tycker att det är berömvärt att barnen beter sig illa.
  Att så många skolor bränns ner, är ett annat exempel på aggressionshandlingar riktade mot vårt svenska samhälle.

  • Det är all den grova kriminaliteten som är utfört av Mena-folket.
   Vad har dessa kriminella här att göra undrar jag dra in alla deras bidrag och medborgarskap samt PUT på livstid.

 5. Stenkastning är något som jag sett via nyheterna i 50 år. Det är en vanlig syssla för dessa missnöjda individer från Mellanöstern. Ett allvarligt brott. Att polisen inte klarar att sköta sitt jobb hoppas jag får konsekvenser på valet i September. Upp till kamp…Sverigedemokraterna !

 6. Alla dessa historier är konstiga och förbryllande! Jag har faktiskt arbetat i internationella sammanhang och träffat människor från Mellanöstern och dessa var normala. Hade detta hänt i Libanon hade barnen fått örfilar av mammorna, men tydligen inte av dessa araber. Vad händer när de korsar den svenska gränsen?

  Visserligen är den arabiska kulturen en hederskultur där en konflikt handlar om att skrika högst, inte vem som har rätt. Men även en medelmåttig arab förstår att man inte ska stjäla, förstöra egendom eller skada andra utan anledning.

   • Jag har inte varit i konflikthärdar men jag har träffat många muslimer utanför Sverige. De har visserligen tillhört den intellektuella och ”utbildade” aristokrat-kategorin. Deras moral var tvivelaktig men de brukade ändå förstå att barbariskt beteende ger negativa konsekvenser.

    Denna kategori av araber hade ett bra liv i sina länder och var inte asylanter vilket kan vara en anledning

   • Om du jämför en arab med en annan arab kommer en av dem att vara bäst.

    Du har även fel om du envisas med att vara en globalist. Enligt Human Development Index som är publicerat av FN är afrikaner sämre än araber. Vill du fortfarande argumentera mot fakta?

    http://hdr.undp.org/en/countries

   • Du har antagligen rätt för varför skulle någon flytta till Sverige frivilligt? Detta kan Sverige ge dem:

    – Migrationslagar som saknar logik
    – Ett migrationsverk som drunknar i arbete och ett arbetstillstånd handläggs som en komplicerad asylutredning
    – Ett samhälle som utvecklas bakåt
    – Skenande brottslighet som förnekas av politiker
    – En glad etablisemang-elit som tror att världen endast består av USA och Sverige. Resten av världen är en landmassa som bara består av krig och exotisk mat. När denna hycklande och töntiga hipster-elit ska njuta av den exotiska maten sker det på en värdelös restaurang på Södermalm. Maten saknar smak och är alldeles söndersaltad.

    Denna fjantiga elit skäms också över att vara svenskar samtidigt som de gärna läxar upp resten av världen. Dessa är verkligen bra argument för att marknadsföra Sverige

 7. När ska detta daltande med idioter ta slut. Sköter sig inte barnen skicka hem hela släkten.

  • Absolut, eftersom dom använder barnen som ”stridsmedel” för att utföra föräldrarnas ärenden. Både ”vapnet” och ”hjärnan bakom vapnet”, vapentillverkarna (föräldrarna) ska UT om vi ska kunna bibehålla fred i det här landet

   • Det går inte, eftersom jag inte nämner någon folkgrupp, vilka slutsater läsaren drar, är upp till läsaren 🙂 . Möjligtvis kan kan de inledan en undersökning om ”Hets Mot Släkt” nästa steg i utvecklingen förmodar jag.

  • Gör detta ett par gånger så upphör nog stenkastandet. Så länge en mobbare inte får ordentligt tillbaka kommer han att fortsätta mobba.
   I Sverige är myndigheterna livrädda för att den hederlige svensken ska börja ge tillbaka oavsett vad han blir utsatt för.

 8. Detta kommer de danska poliserna att få skit för.. liknande händelser kan leda till att vederbörande målsman och hela familjen förlorar bostaden och blir hemlösa då målsman är ansvarig för barnen.

  • De äger väl inget, som vi kan ifrån dom.
   Deras liv här är bidragsfinansierat helt igenom.
   Det vi kan göra är, att fördriva dom från deras ”paradis”.

 9. Kopplingen mellan IQ och beteende förklarar ofta den här typen av beteende hos de ’nyanlända’. Det finns svenskar som uppför sig likadant.

 10. I sin kultur är det haram att stena otrogna, men man undra vad som hänt om det varit en muslim som fått vindrutan krossad och kört i diket???
  . . . då hade nog förmodligen Pelle, Lasse och Kalle blivit utpekade och anhållna för HATBROTT?

 11. ”Stenkastning från broar är en hederlig gammal Nordisk sedvänja”
  Hälsningar 7-klöver-patrasket.

 12. Jag har frågat detta förut, och gör det igen. Vad händer den dag rollerna är ombytta? En arab får sin ruta spräckt av en sten, kastad från en infödd svensk, eller i det här fallet, en dansk? Hade det hetat då med att det var ”en oskyldig lek”, eller hade det hetat att det var ”rasism”?

  För alla, journalister, politiker, myndigheter, pratar ju sig så varma om att vi alla är lika inför lagen, vi ska inte ställa grupper mot grupper, allas lika värde, osv. Så, vad händer om omständigheterna är omkastade?

 13. Stenkastning ligger djupt inpräntat i DNA’t hos vissa folk . . . Så ser det ut , och de själva försöker inte precis tvätta av sig den stämpeln ! !

  • Primitiv verksamhet som fortfarande lever vidare inom vissa lågt stående människor

   Kallas för överlevnad

  • hahahahahahahaha såååå rätt.. men ändå inte…
   tänk på att lövfen krypte fram underifrån en sten så??? liksinnade dras till varan!!!

 14. Dessa stenar är ett potentiellt mordvapen.Det är ingen lek som dessa ”danskar” tycks tro.Rörelse mängden som är involverad kan lätt krossa ett huvud.Tvinga dessa föräldrar att betala.

 15. Nej, svensk media verkar inte tycka stenkastning är så förkastligt.
  Även om den slungas för att döda som nere i Gaza just nu, så får man intrycket när man lyssnar, att media är indignerade över att israelerna skjuter tillbaka.
  Man liksom förstår att det borde de inte.

  När araberna gör det är det ”busstreck”.
  När svenskarna gör det (om det nu kommer att hända någon gång) kommer det att kallas rasism och den vanliga radängan av skällsord.

  • Under ramadan är muslimerna, speciellt de goda som följer koranen och hadhiterna fullt ut, mer snarstuckna och lättretliga än någonsin.
   Detta är vad kuffarer behöver veta om ramadan.

 16. Det där med stenkastning ligger nog i generna eller kulturen. I tusentals år har man tillämpat stening i arabländer. Då är det inte så underligt om barn och ungdomar kastar sten på utryckningsfordon i Sverige och på privatbilister i Danmark. För föräldrar och vårdnadshavare är det väl så det ska vara – precis som i hemlandet.

 17. Jag trodde att Dansk polis var ” nyktrare ” ! Av svensk polis väntar jag mig ingenting vettigt.

 18. Det ÄR ju Absolut det Hemskaste man kan tänka sej att i Farten få en STEN gm Bilrutan…

  Själv fick jag en EJ Fastspänd
  2-sittsoffa i en Sväng av centrifugalkraften på Karmen mellan Sidorutan o Framrutan på min nya GTI 16 ventilers Bil med 2 takluckor på E6 av En Vuxen Man…..?!?
  Kunde gått jävligt illa men både jag och Bilen klarade oss….
  Jag såg hur den kom Flygande MEN en STEN uppifrån skulle ju göra vem som helst Paralyserad och Trafikfarlig!

  Jäkla Ungjäklar vad får dom ALL Skit ifrån nuförtiden…!!

 19. I morgon börjar ramadan. Ska bli en varm solig dag. Alla yrkesförare som är trogna muslimer. Kommer inte inta föda eller vätska mellan 04:15 – 21:13 i mellansverige.
  Det innebär att det kommer vingla omkring många fordon i trafiken.
  I många länder går man ut med rekommendationer till förare som fastar. Men inte i PKsverige. Där skiter man i om folk dör i en olycka med en utmattad förare.
  Jag skulle inte åka taxi eller buss utan att fråga om personen fastar. Det är ingen rasism. Det handlar om att undvika olyckor.

 20. Kolla bara idag på TV när USAs och sin perfekta installation av sin Ambassad i Betlehem samt demonstrationerna på Västbanken Tom kärringar i Hucklen kastar sten

  Detta är ungefär som när vi spelade kula en gång i tiden men med omdöme

 21. Feta böter till föräldrarna och indraget bidrag minst två månader så upphör allt sådant rätt så snart!

  • Tror inte dom kan dra den kopplingen , stenkastning indraget bidrag , växer man upp med koranen o föräldrar som är kolsvarta i ögonen så fortsätter det bara

  • Helt fel! Familjen ska utvisas, eftersom de inte har någon som helst respekt för människoliv. Stenkastande barn, troligen blivande terrorister med så slappr*vade föräldrar.

  • Skönt med optimister . Men muslimen är hjärntvättad till att förgöra dig och de dina . Tar aldrig slut ,! Amen

   • Ja, och framför allt måste man anpassa straffen till muslimska tankar om hur familjen fungerar. Det betyder att om familjens barn gör sig skyldiga till något så ska praxis vara att familjen som helhet är skyldig, mannen är vanligen initiativtagare och har beordrat verksamheten.

 22. Koranen påbjuder krig mot oss civiliserade , i alla lägen ,!

  Imamen hjärntvättar alla muslimer , från barnsBen och sen livet ut .

  Den islamistiska invasionsArmén kommer att fortsätta med att förgöra vårt Sverige . Amen

 23. Danmark har tydligen jätteproblem med sin vettlösa invandring.
  Man har ju även sett förslag om att riva hus i invandrargetton och insats av militär etc.

 24. Det är sån här politiskt korrekt feghet och överseende med invandrares brottslighet som ledde till att muslimerna i England kunde och kan gruppvåldta brittiska tjejer utan konsekvenser.

 25. TACK, Mats/Samnytt !!

  Skickade prlcis detta – anvænde Sverige som skræckexempel, tyværr..

  ‘Til: [email protected]
  Emne: Stenkast imod biler, muslimsk baggrund

  Hej Fyns Politi,

  tak fordi I sørger for at holde Fyn sikker.

  Jeg skriver for at give udtryk for en voksende bekymring:

  I er ikke konsekvente nok overfor lovbrydere af muslimsk afstamning. Det virker som om I tror, man kan nå dem med en hyggelig snak, på samme måde som man kan de fleste fornuftige etniske danskere.

  Hvis dette var tilfældet – at man kunne tage en konstruktiv dialog og rationalisere sig frem til en fredelig løsning på de fleste problemer – ville deres hjemlande nok ligne Danmark noget mere, mon ikke? Men hvad er virkeligheden i de pågældende lande andet end krig, vold, død og ødelæggelse?

  Med andre ord forstår jeg overhovedet ikke hvorfor I ikke skrider hårdt ind i en sag som denne:

  https://www.fyens.dk/modules/mobile/article?articleid=3254933

  Der er tale om at bryde loven og udsætte andres liv for fare.

  Skal der virkelig lig på bordet før I smider den politiske korrekthed og griber fat om nældens rod, dvs. konsekvent straffer dem, der bryder vores love?

  Tror I, muslimerne får større respekt for Danmark og vores love, hvis I med deres øjne udviser svaghed?

  Tilfældet Sverige, med nærmest Europarekord i voldtægter og kriminalitet – til langt størstedelen begået af muslimer – viser hvor stor en fejl i så ville begå.

  Mvh.
  Niels Ohlsen

  Bagergade 10
  5700 Svendborg’

  • Trelleborg den 14 maj 2018.

   Hej Niels Ohlsen !

   Jag ser att du kommer från Svendborg. Därför kan jag inte låta bli att kommentera din kommentar. Kanske tycker någon att det är utanför ämnet men djupare betraktat är det inom ämnet. Att vörda våra förfäders slit för att skapa vår kultur.

   Jag berömmer dig för din skrivelse till den korrumperade danska polismyndigheten.

   Med min numera stulna och förstörda s/y Ofelia har jag förtöjt i Svendborgs hamn. Många gånger har jag legat på Troense ankarplats. 1976 räddade en søkaptejn Heine Hansen fra Troense mitt liv.

   Gå till biblioteket och låna boken han skrev. Heine Hansen: En Troensedræng forteller. ISBN 87 14 275 67 8

   Som 14-åring gick han till sjöss. Skuta, 400 ton dw , 3½ man , Nordatlanten vintertid. Utan maskin. Frakter bl.a. mellan Europa och Newfoundland.

   Han slutade sin yrkesbana som Kaptajn i rederiet som begynte i Svendborg. Nuvarande Mærsk.

   Jag menar som kommentar till din artikel att det så kallade rättsväsendet är korrumperat i både Sverige och Danmark. Svensk och Dansk polis ägnar sig åt att begå brott mot oss som är ursprungsbefolkning.

   En gang har jag haft toldkrydseren Viben på Søforklaring i byreten i
   Nyk F. Dommeren sopede forstod godt at tollerne lavet forbrydelse men
   sopede det under mattan. (1986)

   Gode naboer har vi været i 350 år ! Nu skall vi kæmpe sammen også med Tyskerne og andre Europeer. Ydringsfriheden är just nu vores våben.

   Hilsen.

   TomasGidlöf.se

   • Hej Tomas,

    tack før din berættelse.

    Min hela familj seglade, min morfar på Newfoundland, min familjs båt het Bonavista, Marstal.

    Om inte Fyns Politi kommer svara vettigt på min mail ska jag ta kontakt till justitieministern och migrationsministern. Detta ska jag inte låta ligga. Nog får vara nog.

    Ja! Det ær dags sætta ner foten och konfrontera alla som håller på att sætta oss i førdærv!

    Nær jag bodde i Malmø var jag medlem av SD.

    Hilsener fra Svendborg,
    Niels

 26. Hela Västvärlden Blommar och Utvecklas och man Ser Glada Nöjda Individer som bara Njuter av att få finnas till, MEN Här i Svärigå dras Vi med Stenåldersfarsoner av Mörkklädda Individer som bygger upp Kalifat och där Män går i Grupp till Moskeer och tillber NÅGON som Inte finns i övriga Västvärlden till Tonerna av Okända mistlurs Ljud som Är Diskriminerande för Närboende som INTE bett om oljudet, tvi f-n vad trött man blir på den Svenska Utvecklingen som inte innebär annat än Avveckling och Utfrysning från övriga Västvärlden på Sikt…!

  Och Vi VET alla VEM VI skall Tacka..!

 27. grattis danmark.. nu har ni fått mångkultur!!! hehehehe

  fy faan måste tänka på vart man kör oxå!!!

 28. Vissa kulturer bygger upp samhället, vissa kulturer raserar samhället, hur kan någon vara så dum att vilja blanda dessa kulturer?

 29. Mordförsök. Jag har vart med om detta i Johannesburg och det är bara tur att jag lever. Det här är faaaaaan ingen lek

 30. Indragna uppehållstillstånd och medborgarskap och utvisning enda som hjälper. Danmark kanske törs-

 31. Innan man yttrar sig huruvida det är en ”lek” eller inte, bör man få uppleva att få en rejäl sten slungad mot huvudet.

 32. Tack för en viktig artikel…

  Så hur skall vi göra med detta problemet i Sverige?

  Kasta ut de kriminella asylanterna som inte förtjänar ”skydd” eller skall vi anpassa oss efter löfvens barn och bygga in alla broar eller kanske montera ner dem…

  Själv föredrar jag första förslaget då jag är mån om mitt lands utveckling.

 33. Västvärlden är i upplösning. Det västerländska samhället som mödosamt tillskapats bit för bit och år för år – är nu på väg att raseras av politiker och andra som totalt saknar gränser och moral. Rötan har satt in på alla plan och alla nivåer i samhället – så har globalisterna nästan lyckats slutföra söndringen av det vi mödosamt skapat under hela 1900 talet och till viss del innan det. Sorgligt och totalt onödigt – men tyvärr stryper Globalisterna oss nu.

  • Jo det går utför, var det inte samtidigt en undersökning som visade på att danskars fertilitet sjunker dramatiskt (tror det var någon med hur vår mat tillverkas), samtidigt som de fyller land efter land med barnproducerande individer från arab/afrikanska länder… Framtiden ser ”mörk” ut.

   • Rätt , vi som folkgrupp , är snart minoritet i det som en gång var ”vårt” Sverige. Och detta har skett medvetet och helt planenligt.
    Varför tror du t.ex Reinfeldt kvitterar ut ca. 20 mille om året nu för sin fejktjänst på Globalistbank?

 34. Att se dessa Palestinska Kärringarna i Aktuellt Kasta Sten för att en Ambassad flyttades säger ju ALLT..

  KRIG DÖD HÄMND tillhör tydligen Traditionen och Kulturen och som Föräldrarna gör GÖR även Barnen..!

  Vi ligger m a o Risigt till ….!

 35. Va! Är inte det en mänsklig rättighet? Jag visste inte att det var förbjudet! Får inte barnen leka i det här landet? Är du rasist? Osv

 36. Stenkastande efterblivna araber ska skjutas precis som på Gazaremsan det är det ENDA språk de förstår.

  • Dom verkar inte förstå det, det kommer bara fler som mörklägger gränsen med brinnande bildäck för att i skydd av mörkret komma in i Israel för att där kasta sten eller skära någon amerikan, det ger full poäng.
   Vi som är äldre minns när gränsen var öppen då small det på bussar och caféer varje dag, att överträda gränsen och bli skjuten är ett frivilligt val, så det borde vara lätt att överleva, om viljan finns, men löftet om paradiset väger tyngre.

  • Det är märkligt att det inte gör det redan. Att slunga iväg stora projektiler i en hastighet över 100km/h leder inte bara till en garanterad död för alla som träffas, det tränger också igenom stål. Smällen kan också orsaka gnistor vilket blir sådär lagom roligt när en tankbil eller biogasbuss träffas.

 37. Nu har propagandan slagit fullt ut. Brotten minskar stort och dessutom har pensionärerna aldrig varit rikare än nu. Antalet mutade verkar dock ha ökat markant.

  • Köpkraften gick upp dundrade SVT fram nyligen. Men vad de glömde bort är att man bara fått mer pengar att snurra runt i systemet. De ”höjda pensionerna” tar staten givetvis tillbaka i form av nya skatter och avgifter. Pensionärerna får i realiteten mindre att leva för men mer pengar är nu i omsättning vilket också ökar köpkraften som SVT och andra fulmedier medvetet ”blandar ihop” med välstånd.

 38. Ni undrar varför alla är så passiva. Det kallas för rädsla. Demokratin blev civilisations fall.

  • Demokratin lämpar sig endast för fredstider. Europa är i krig nu och det är demokratin som dödar oss.

   • Demokratin måste skyddas med våld, och då tänker jag inte på den antidemokratiska stenkastarvänsterns meningslösa våld mot oliktänkande, utan genom en konstitution eller riktiga grundlagar som säkrar demokratin och upprätthålls av försvarsmakten.

    Sittande regering fuskar i valen, utnyttjar gamla och sjuka samt brukar våld mot oliktänkande. De följer inte de demokratiska spelreglerna och bör således avsättas med tvång (och våld om nödvändigt) så att vi kan få till ett riktigt val utan fusk och återupprätta demokratin.

 39. Sten kastar man på djävulen i den importerade migrantkulturen som svämmar över Europa.
  På brist av djävlar kastar dessa små änglar stenar på polisen, ambulansen, brandkåren och på bilister.
  Det är klart att dessa små gullebarn måste utöva sin kultur – det ingår i allas lika värde – eller värdighet var det??

 40. Det finns 57 länder, som antagit Kairodeklarationen. Vi borde bygga en mur kring dessa länder och kalla denna mur Kairo57 och dit flytta alla muslimer, som inte fungerar i inom vår Schengengräns + alla muslimer, som envisas med att be flera gånger per dag.

 41. Det börjar bli som med svenska polisen. Ringer du och säger att du utsatts för brott så är intresset lägre om du säger att invandrare utfört det. Polisen vill helt enkelt inte utreda alla brott, framförallt inte dem med fel karaktär.

  Nu är det fullt ös från massmedia, lögner, förnekanden, förminskanden och ren propaganda inför valet. Jag trodde inte att det var så illa som det är, men det är ännu värre. Verkligheten överträffar dikten. Alla i msm påstår saker men ingen har något att visa fram som bevis tvärtemot vad journalistik borde vara.
  Tvi vale!

  • Samma logik bör kunna appliceras på alla situationer där en projektil av valfri storlek med eller utan teknisk hjälp far i väg med syftet att träffa någon. T.ex skulle man kunna skjuta nån och hävda ”vi leker bara”, eller varför inte köra över nån. För den som har mycket pengar är bombplan rätt skojiga leksaker också.

 42. Så länge inte flickornas oskuld kan misstänkas vara hotad så sk-ter föräldrarna i vad barnen gör.

 43. Det är bestämt vår nya adel som roar sig på alla andras bekostnad. Inget nytt med andra ord.

 44. Kriget mot oss kristna pågår för fullt, i våra egna länder och hem, med pk-politikernas och rättsväsendets goda minne och angriparna attackerar bara för att de kan. Så länge som det förekommer för lite motåtgärder och för sent så kommer kriget att eskalera till dess att det inte längre går att vända.

   • Vi som inte bor i Stockholm, Malmö eller Göteborg har god
    möjlighet att skaffa oss ett ordentligt övertag. Storstäderna
    får nog räkna med ”förskräckelse” – särskilt som ingen utanför
    kommer att bry sig nämnvärt.

 45. Så om man bara svarar/säger att det var en oskyldig lek så klarar man sig?
  Gäller det då även vuxna (med tanke på att barnens mödrar såg och var där)?
  Om ja på ovan…
  Då är det väl bara att haka på leken och slänga ner dem alla från bron och framför en lastbil och skrika högt KULL du har den.

 46. En Mamma som inte tycker det är allvarligt att barnen kaster ner stenar på körande bilar ? Hur tänker dessa människor , det går liksom inte för en svensk att begripa det här.

 47. Bygg höga staket efter gångbroarna. Så undviker vi de större stenarna i alla fall. Förra sommaren var det en kvinna som dog av detta. Så det är inget nytt fenomen. Om inte polisen gör något så måste man väl bygga ett staket.

  • Ehh… är du allvarlig? Skulle föreslå att ett betydligt hårdare ansvar läggs på föräldrarna. Men det är bara min tanke/åsikt…

   • Dröm vidare. Föräldrar har inge ansvar för sina barn överhuvudtaget. Det är fritt fram för alla under 18 år att göra vad de vill. Är dock lite förvånad över att det händer i Danmark. I Sverige är det vardagsmat.

 48. Var är föräldrarna? Har de inget ansvar för sina barn? Låt föräldrarna betala för de skador som barnen åstadkommer!

  • Föräldrarna peppar sina små från födseln , att hata – hata – hata ,!
   Betala ,?! Det blir du som får stå för fiolerna . Du – resten av livet.

  • Dom har väl inga pengar så det blir indirekt bilföraren som får betala sig själv via skatten.

  • ”Gärningspersonerna var två småflickor och en bit från dem stod barnens mammor utan att ingripa.”

 49. Det ligger mycket träning bakom för att vinna VM i stenkastning.Bläddrade nyss förstrött igenom det magra tv-utbudet.Trodde att jag hittade en ny Apornas Planetfilm.Kunde dock konstatera att det var nyheterna jag hamnat i.Man blir bedrövad.Istället för att gå hem och städa,eller kanske snickra lite på resterna av hus som alltid visas så eldar de bildäck och slungar sten dagarna i ända.Ingen brist på energi åtminstone.Synd bara att den energin aldrig har använts till något kreativt.Tur att man får gå ut i solskenet idag.Den har de åtminstone inte lyckats släcka….. än……..

  • Bara unga män också! Det är alltså dessa som ska ta över mellanöstern i framtiden…

   Hem och gör något vettigt! Utbilda er, jobba eller hitta ett vettigt fritidsintresse!

   Man tar sig för pannan…

   • Muslimen är beordrad att kriga mot vår civilisation .

    Imamen påminner ideligen sina undersåtar vad koranen kräver.

    Deras mål är att islamisera , förgöra allt som du har kärt ,!

    Ett tips : FÖRBJUD – – islam . Så blir framtiden ljusare . Tack

 50. Talade barnen ingen danska och kunde inte läsa på skylten att man inte får vräka ner stenar på fordon!!!!

  Förmildrande skäl?????
  Endast i Sverige köper korkade domare det!!!

 51. Det är i Danmark, så vi får hoppas att dessa poliser får stå till svars för sitt vaga agerande, samt att föräldrarna till dessa små arabiska stenkastande barn får betala skadorna!

  • Plus en miljon i ersättning till fordonsföraren!!!
   Kan dom inte betala så riv passen och skicka hem dom till ursprungslandet

  • De borde bankat in lite vett i skallen på kärringarna,konstigt att de inte
   brydde sig det kan ju bli svåra olyckor med masskrockar av så galna tilltag.

 52. Vardagsmat i Sverige numera…suck. Är det inte val snart? Tror PK-maffian står inför ett stooort problem, hehe.

 53. Det här är deras kultur. I det mångkulturella samhället lever alla sida vid sida och handlar grönsaker på Rinkeby torg. Det har jag läst i DN – den objektiva tidningen. Glöm inte alla människors lika värde. Dessutom har kungen förespråkat att Sverige ska ha en generös flyktingpolitik. Alla lika, alla olika. Den som flyr har inget val – Ingen människa är illegal.

 54. Är barnen omyndiga så bär föräldrarna ansvaret. Varför togs då inte föräldrarna in till polisstationen för att sedan åtalas för brott ?

LÄMNA ETT SVAR