nascar snara

Faksimil Twitter

Utrikes

Snara hos svart Nascarförare upprör – kan vara garageöppnare

Publicerad 6/23/2020
Annons

Under det senaste dygnet har stor uppmärksamhet i USA ägnats åt Nascar och vad man påstår är en snara som påträffats i den svarta föraren Bubba Wallaces garage. Anklagelser om rasism har varvats med fördömanden. Nu framkommer dock uppgifter som gör gällande att det hela snarare kan handla om en enkel garageöppnare som funnits på plats i flera år.

Den påstådda snaran hittades efter att söndagens lopp ställts in på grund av regn. På Twitter skriver Wallace att ”det här är en avskyvärd rasistisk och hatfylld gärning som gör mig oerhört ledsen och är en plågsam påminnelse om hur långt vi har att gå som samhälle och hur envisa vi måste vara i kampen mot rasism”.

Då detta var det första loppet sedan Nascar förbjudit sydstatsflaggan förutsatte alla att det handlade om en riktad rasistisk attack och snabbt följde den sedvanliga repertoaren med fördömanden och utspel om rasism med mera.

Den konservative medieanalytikern och debattören Mark Dice har tittat närmare på händelsen och konstaterar att det hela rör sig om en slags garageöppnare som är vanligt förekommande.

LÄS ÄVEN: Anklagas för fejkat hatbrott – riskerar nu fängelse

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1071Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons