Den man i 20-årsåldern som anhölls i lördags misstänkt för mord på en gravid kvinna i centrala Örebro har på tisdagen häktats vid Örebro tingsrätt. Även om han skulle dömas kan han inte utvisas på grund av svenskt medborgarskap sedan 2016.

Det var i lördags som polis larmades till en lägenhet i Örebro med anledning av ett grovt vapenbrott. På plats hittades gravida Saga död och man fattade misstankar om att någon utsatt henne för ett grovt brott. En förundersökning om mord inleddes och på lördagskvällen greps en man skäligen misstänkt för mord.

Foto: Instagram

Den misstänkte mannen, 21-årige Mohamedamin Abdirisek Ibrahim, anhölls efter förhör av åklagare misstänkt för mord och har nu häktats på den högre misstankegraden.

– De hade en relation med varandra, säger åklagare Elisabeth Anderson till Expressen.

LÄS ÄVEN: ÅTAL: Somalier våldtog kvinna – fick stryk av svensk pojkvän

Enligt åklagaren finns det en risk att mannen försöker undanröja bevis eller på annat sätt försvårar utredningen om han släpps på fri fot.

Ibrahims advokat, Soren Abbaszadeh, uppger att hans klient förnekar brott och kommer att motsätta sig häktning i den kommande häktningsförhandlingen.

Mohamedamin Abdirisek Ibrahim, är tidigare dömd för försök till rån och olovlig körning och är somalisk medborgare. Han folkbokfördes i Sverige i oktober 2012 och fick även svenskt medborgarskap 2016.

Faksimil Instagram