Sp

Faksimil Youtube

InrikesUtrikes

UPPGIFTER: Patienter över 65 kopplas från respiratorer och hålls nedsövda tills de dör

Publicerad 3/27/2020
Annons

En person som uppges vara läkare i Spanien berättar om hur sjukvårdspersonal i Madrid tvingas koppla bort patienter över 65 från respirator och hålla dem nedsövda tills de dör för att ge plats åt de yngre patienterna. Samtidigt i Sverige har Socialstyrelsen släppt nya riktlinjer som bestämmer vilka svenskar som ska nekas vård först vid en krissituation.

I videon som visar de praktiska konsekvenserna av bortsorteringen av patienterna går mannen till hårt angrepp mot politikerna och högre tjänstemän som inte hade beredskap för situationen och slösade bort värdefull tid. Han menar att det de gjorde i det närmaste kan jämföras med ett folkmord och att de ska hållas ansvariga för vad de har gjort.

I motsats till Sverige, där diskussionen om vilka som ska lämnas att dö blev teknisk med profiler som Edward Blom som uppmanade myndigheterna till att sortera bort äldre, är läkarens tal väldigt emotionellt. Flera gånger kan han inte hålla tillbaka tårarna:

– Många av er har föräldrar över 65. Det vore en skam om de dör utan er vid sin sida – nedsövda och kvävda eftersom de inte hade respirator. Åt helvete med det! Länge leve Spanien och snälla, dela detta! – avslutar han med gråt.

Videon kan ses nedan:

https://www.facebook.com/helen.macdougall.9/videos/3128678663829390/?view=permalink&id=622012415021409&extid=eyA7aMMFBnjoGDKZ&d=w&vh=i

I Sverige har samtidigt Socialstyrelsen släppt nya riktlinjer med en prioriteringsorder som handlar om vilka svenskar som ska vägras vård först.

LÄS MER: Nya riktlinjer från Socialstyrelsen: Dessa kategorier av svenskar kan lämnas att dö
Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1225”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons