En bland många unga välkänd rapartist har häktats misstänkt för inblandning i ett mordförsök i norra Storstockholm. Statsradion har tidigare bjudit in gangsterrapparen till radiohuset där han har fått marknadsföra sin musik i en långintervju.

Det var på onsdagen i förra veckan som en man i 25-årsåldern sköts i ett bostadsområde i Bro. Offret träffades av ett skott i benet intill en lekplats men därefter klickade skyttens vapen vilket kan ha räddat hans liv.

LÄS ÄVEN: SR hyllade rapartist – är nu häktad för kidnappning och rån

Kort efter skjutningen greps sex personer med kopplingar till ett kriminellt nätverk. Tre av dessa har häktats varav en är rapartisten som är misstänkt för medhjälp till mord, vilket Expressen (2021-03-09) var först med att rapportera om.

Samnytt kan berätta att rapartisten är 23-årige Mohamed Mohdhi och har invandrarbakgrund från Tunisien. Han är mer känd under artistnamnet ”Moewgli” där han har samlat ihop miljontals spelningar på Spotify genom sin musik som glorifierar ett gängkriminellt leverne. I oktober 2021 fick Mohdhi även en långintervju hos Sveriges Radio P3 under rubriken ”Moewgli om sitt hektiska debutår”.

Attunda tingsrätt har nu häktat Mohdhi som skäligen misstänkt för medhjälp till mordförsök – vilket är den lägre misstankesgraden. Rapartisten som förekommer i belastningsregistret för bland annat våldsbrott och narkotikabrott nekar till den nya brottsanklagelsen.

LÄS ÄVEN: Jalal hämnades på småbarnspappan med handgranat – får 50 procent straffrabatt