Statsradion har intervjuat en pensionär som är ordförande i Pensionärernas riksorganisation (PRO) i Stockholm och som välkomnar det rödgröna styrets satsningar på äldre. Men det lyssnarna däremot inte får veta är att pensionären själv är engagerad i Socialdemokraterna.

På tisdagen uppmärksammade Sveriges Radio att antalet invånare över 80 år i Stockholm väntas dubbleras fram till år 2040. SR rapporterar att stadens styre bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet ska lösa det genom flera nya äldreboenden.

SR har tagit kontakt Curre Hansson, ordförande PRO Stockholm, för att få pensionärernas perspektiv på storsatsningen.

– Det är jättebra, för det måste fram. Det kommer att ställa höga krav. Det kommer att bli väldigt dyrt och det måste det få göra, säger han.

Faksimil SR

Pensionären är själv S-politiker i staden

Men statsradion glömmer att nämna att Curre Hansson inte bara är ordförande i PRO Stockholm utan även S-politiker. Han har flera politiska uppdrag i Stockholms stad – däribland ledamot i kulturnämnden, ledamot i Skarpnäcks sociala delegation, ledamot i Skarpnäcks stadsdelsnämnd och ersättare i kommunfullmäktige.

I valrörelsen förra året ledde Curre Hansson en telefonkampanj för att övertala äldre att rösta på Socialdemokraterna.

”Nu ringer vi äldre väljare varje vardag fram till valet! Valet den 11 september är ett extra viktigt val. Valframgångar bygger alltid på ett hängivet arbete av oss partimedlemmar. Jag vill bjuda in till ett viktigt, praktiskt och konkret valarbete att mobilisera äldre väljare att rösta på Socialdemokraterna!”, skriver han på Facebook.

LÄS ÄVEN: Så lurade S pensionärer att köpa lotter: ”99 kronor är inte ens en bulle och kaffe”