I förra veckan lade Livsmedelsverket upp ett inlägg på Twitter som orsakade debatt och reaktioner. Kritikerna menade att ännu en myndighet nu kan betraktas som övertaget av aktivister.

Enligt Livsmedelsverket äter män och killar mest kött vilket påstås vara dåligt både för hälsan och miljön, och för att råda bot på detta vill man förändra den så kallade köttnormen.

Som ett förslag på hur ”köttnormen” kan förändras frågar man om det måste anses manligt att äta mycket kött eller ifall det behövs för att bygga muskler.

”Ännu en myndighet som fastnat i aktivistträsket”, kommenterar en Twitteranvändare.

”Det är ju naturbetat kött som ÄR bra för miljö och hälsa! Det är dags för er att öppna ögonen och kritisera vegonormen, annars har vi bara sjuka människor och död jord om några år!”, svarar en annan.

”Ni kanske borde uppdatera er om modern forskning. Lägg ner ert propagandaorgan till myndighet”, kommenterar en användare som också påpekar att uttalandet är sexistiskt.

”Människans hjärna behöver kött. Det heter exempelvis ”varken eller” alternativt ”både och”, och ska det stå att kött är bra både för hälsan och miljön så har ni ju faktiskt rätt”, lyder ytterligare en kommentar.

”Hade jag varit statsminister hade vem som nu skrev den här tweeten sparkats hela jävla vägen till Finland. Alternativt hela myndigheten. Vad i HELVETE håller ni på med för MINA skattepengar?”, frågar sig en användare.