tegnell svensson

Anders Tegnell. Foto: Facebook/Expressen TV

Inrikes

Statsepidemiolog vill inte hindra coronaspridning på grund av ”ojämlikhet”

Publicerad 3/12/2020
Annons

I en intervju med Expressen fick den hårt kritiserade statsepidemiologen Anders Tegnell frågan om det kan vara bra att anställda arbetar hemifrån ”även i Sverige”. Svaret Tegnell gav har väckt reaktioner.

Det var Niklas Svensson som intervjuade Tegnell. Han tog upp det faktum att Spotify uppmanat att företagets alla anställda stannar hemma och jobbar därifrån. Tegnell fick då frågan vad han tycker om det.

– Nej men det är han beslut. Det kan det finns anledningar i delar av världen där man har mycket smittspridning, som Italien idag, att kan man driva sina företag på det viset så kanske det är bra.

– Kan det vara bra även i Sverige att göra så, frågade då Svensson.

– Det finns ju en aspekt i det här som liksom handlar om jämlikhet. Det är ju vissa grupper i samhället som kan göra på det här viset men inte alla och hur ska vi liksom få till det så att det blir på ett bra sätt så att vi fortsatt har en jämlikhet i samhället och att alla har chans att liksom hålla sig friska. Jag tycker man bör tänka igenom konsekvenserna av den typen av beslut ganska brett innan man tar dem, inte minst om man är myndighet eller stort företag, säger Tegnell då.

I videoklippet kan man höra uttalandet:

https://www.facebook.com/jorgen.fogelklou/videos/10157390792120674/

Skarp kritik

Hans uttalande har fått skarp kritik på nätet.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
982”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons