På juldagen publicerade Stockholmsredaktionerna hos statstelevisionen och statsradion en omröstning för vem som ska vinna titeln ”Årets stockholmare”. En av de fem nominerade är Aysha Jones, grundare till den vänsterextrema och rasidentitära Black Lives Matter-rörelsen i Sverige. Deras verksamheter samlade tusentals personer i Stockholm och Göteborg som ägnade sig åt skadegörelse och våldsamma upplopp mot polisen.

Enligt statsmedia är de fem nominerade kandidaterna personer som har gjort ett ”extra starkt intryck under året som gått”. Kandidaterna ska ha röstats fram av deras följare i sociala medier.

LÄS ÄVEN: Polisernas vittnesmål från Black Lives Matter – ligister kastade stenar och urin

Det handlar om Gustav Damm, trygghetsvärd som arbetat för att sprida trygghet och förebygga brott. Jeanette Höglund, startade ”Vid Din Sida” för att hjälpa fattigpensionärer. Aysha Jones, grundade Black Lives Matter-rörelsen i Sverige för att ”motarbeta rasism” men har kritiserats för att i stället själva bedriva en rasistisk retorik.

Alla i sjukvården, vårdpersonal i Region Stockholm som arbetat under den pågående pandemin. Fredrik Johansson, dykare som startade ”Rena Mälaren” som dagligen städar Mälaren botten från tonvis med skräp.

Döljer den pågående omröstningen

Men statsmedierna tänker inte låta läsarna få ta del av hur omröstningen utvecklar sig:

Omröstningen pågår till och med klockan 23:59 den 3 januari och man kan rösta på följande länk.

LÄS ÄVEN: Black Lives Matter skanderar: ”Fuck SD!”