På onsdagen träffar partiledarna talman Andreas Norlén för en tredje så kallad talmansrunda. Först ut var Socialdemokraterna och Stefan Löfven (S).

Senare idag kommer Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt att meddela hur man ställer sig till den föreslagna S/MP-regeringen med stöd av C och L och därefter kommer talmannen nominera en statsministerkandidat.

– Jag är redo att låta mig nomineras som Sveriges statsminister och därmed gå till omröstning på fredag, sa Stefan Löfven efter mötet med talmannen.

Löfven ska ha gått igenom överenskommelsen mellan S, MP, C och L och konstaterar att den ligger fast, ”sedan får alla andra partier berätta om hur de ställer sig”.

På tisdagskvällen ska Löfven haft samtal med Jonas Sjöstedt, ”men vilka slutsatser Jonas Sjöstedt drar av de samtalen får han svara på”. Löfven underströk att de haft samtal och inga förhandlingar skett.

Ifall han fått några garantier från Vänsterpartiet om att släppa fram honom som statsminister vill han inte svara på. Dock öppnar han för att V i framtiden kan ingå i förhandlingar i frågor som inte omfattas av avtalet med MP, C och L.