Hängdes ut som aggressiv nazist av polisen och media. Till Samhällsnytt uppger han att han endast knäppte upp sin jacka.

Mannen som kallar sig Ulven har gjort sig ett namn genom sina fräcka och ofta provokativa aktioner. På sin kanal på Youtube som heter Den nödvändiga intoleransen och som gör anspråk på att demonstrera omfattningen av de ”tolerantas” intolerans lägger han upp videoklipp från olika demonstrationer.

För två år sedan blev han omhändertagen av polisen när han dök upp med skylten ”Hellre död än röd” på vänsterns demonstration i Göteborg.

Till dagens demonstration av syndikalister kom han i t-shirt med tryck som avbildar den spanska generalen Francisco Franco.

– Jag stod där och bara knäppte upp min jacka för att visa t-shirten, uppger han till Samhällsnytt.

Det tog inte lång tid innan han blev påhoppad av demonstranterna. En inspelning nedan visar hur ett tiotal demonstranter attackerar den ensamma mannen med träpåkar och en flaggstång. ”Tror du att du klarar det här?” – hörs en av angriparna skrika upprört.

Till slut tappar mannen balansen och faller till marken. Men trots detta upphör inte misshandeln – två av demonstranterna fortsätter att sparka den liggande mannen. Den brutala misshandeln ser ut att inspirera hela demonstrationståget som börjar skandera ”Antifascista! Alerta! Alerta!”:

Händelsen inträffade vid kl. 13.30 när demonstrationståget passerade Första Långgatan. Redan efter en halvtimme lägger Expressen ut en artikel med rubriken ”Nazister till attack mot demonstranter – en skadad” – som senare ändrats till något mildare ”Nazist skadad efter bråk – förs till sjukhus”.

Artikeln baseras på ett uttalande av polisens presstalesman Christer Fuxborg som gjort gällande att personer tillhörande Nordiska motståndsrörelsen ska ha försökt att bryta eller störa demonstrationståget och misshandlats till följd av detta. Ulven själv tillbakavisar dock uppgifterna bestämt:

– Jag är inte med i någon politisk organisation och inte ens aktiv politiskt utanför min kanal på Youtube. Det var riktigt fult gjort av polisen. Jag tycker det är riktigt dåligt att gå ut och säga en sak som inte stämmer.

Enligt ett vittne som Expressen har talat med försökte du att gå med i tåget och skrek ”glåpord”. Stämmer detta?

– Nej, det stämmer inte. Jag stod bara där vid sidan.

Mannen menar att vittnet troligen tillhör demonstranterna och därför hade ett intresse av att framställa honom i dålig dager.

Har medierna pratat med dig innan du omnämndes som nazist?

– Nej, det har de inte gjort.

Vad var syftet med din aktion?

-Syftet var just att visa hur illa de här personerna beter sig mot oliktänkande.

Efter misshandeln fick han åka med ambulans till sjukhus på grund av kraftig blödning. Sex stygn behövdes för att sy ihop ett jack i huvudet.

– Förmodligen orsakades det av en fanbärare som slog till med något mot huvudet.

Hur mår du nu?

– Jag känner mig lite mör, men i övrigt mår jag bra.

Kommer du att fortsätta dina aktioner?

– Ja, i någon form kommer jag att göra det.