köttdisk

KOMUnews, CC BY 2.0

Inrikes

Stölder tvingar butik låsa in köttet efter kl 18

Publicerad 10/29/2022
Annons

Enligt en rapport från Svensk handel har stölderna ökat med fyra procentenheter bara sedan i våras. En av de drabbade butikerna är Ica Nära Stortorget i Gävle som öppnade i våras och har mycket stölder.

Precis som i andra butiker är det mycket energidrycker, godis och kött som stjäls. Just här är det dock mest småstölder och inte om ligor som plockar på sig mängder åt gången.

LÄS ÄVEN: LIDL låser in nötkött bakom galler

Situationen är ändå så pass illa att man har civila butikskontrollanter på plats och på kvällen vågar man inte längre ha köttet framme.

– Efter klockan 18 plockar vi bort köttet. Då är vi färre som jobbar och kunderna får fråga efter kött om de vill köpa. Det är tråkigt, men det är så vi behöver göra tills vidare, säger butikschef Martin Svahn till Gefle Dagblad.

Samma på Willys

På Willys i närheten har man också än så länge varit förskonade från stöldligor men mindre stölder märks. Här är det också köttet tjuvarna riktar in sig på vilket gjort att butiken numera inte lägger ut några stora mängder av det mest attraktiva köttet. Personalen har också mer uppsyn över köttdiskarna.

LÄS ÄVEN: Efter stöldvåg – matbutiker gömmer köttet

– Det är oxfilé, entrecôte men även fryst lamm som stjäls mest, säger butikschef Maria Kjetselberg.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
752Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons