Stor folklig majoritet för svenskt veto mot höjd EU-avgift

Delningar

En tydlig majoritet av det svenska folket vill att Sverige genom att lägga in ett veto stoppar en höjning av EU-avgiften. Det visar en färsk undersökning som Sifo gjort.

Efter Storbritanniens utträde ur EU har man i Bryssel inte velat rätta mun efter matsäcken och minska budgeten i paritet med att ett av de stora länderna försvinner. I stället vill man höja EU-avgiften för övriga medlemsländer för att hålla budgeten uppe på ungefär samma nivå som tidigare.

Den svenska regeringen och de flesta oppositionspartier – utom Liberalerna – säger bestämt nej till en höjning av den svenska EU-avgiften. Sverige är redan en av EU:s största nettobetalare per capita till Bryssel. Med föreslagen slopad rabatt och höjning kan den svenska EU-avgiften komma att öka med ytterligare ca 15 miljarder kronor. Det utgör en höjning på 35 procent.

LÄS MER: Chocknota från EU: Sveriges medlemsavgift kan höjas med 16 miljarder

Denna politiska åsiktsdeklaration från svenska politiker är dock inte detsamma som att säga nej till ett skarpt förslag om höjd EU-avgift. Sverige kan välja att vika ned sig när ett sådant förslag läggs. Mycket talar också för att Sverige kommer att agera på det viset – det anses kontroversiellt att sätta käppar i hjulet för Bryssel genom att använda sig av vetorätten.

Det svenska folkets åsikt är emellertid tydlig. Enligt Sifo är det bara 14 procent som tycker att Sverige ska acceptera en kraftig avgiftshöjning. 59 procent menar att Sverige måste stoppa en avgiftshöjning genom att utnyttja vetorätten om så krävs. Många tillfrågade, 27 procent, är dock osäkra på hur de ska svara och den troligaste orsaken till detta uppges vara okunskap om hur saker och ting fungerar i EU.

Det finns också tydliga skillnader i åsikt beroende på vilket parti man röstar på. Bland Sverigedemokraternas väljare är det bara 7 procent som kan tänka sig acceptera en kraftigt höjd svensk EU-avgift. Bland Liberalernas väljare är det hela 26 procent. Partiet har också från centralt håll gjort flera uppmärksammade utspel om att Sverige inte bör vara ”snålast i EU”.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

242 KOMMENTARER

 1. Troligtvis kommer EU att falla inom en 10 års period….
  Känns som inte detta håller.
  Ungern och några andra EU länder börjar få folket att vakna från denna psykos.

  • Märkligt att inte även den frågan ställdes,har svårt att tro på tillförlitligheten på denna mätning

 2. 14%. Det är alltså så många som antingen profiterar personligen av mångmiljardrullningen, eller som inte känner till vad frågan handlar om. Med färre än 1% av arbetskraften som kroniska EU-bidragsbönder så är den förre kategorin försumbar. Okunskap styr.

  • Nu är detta ett BUDGETFÖRSLAG som skall i vanlig ordning skall förhandlas om . Så till våren vet vi resultatet då kan vi se hur utfallet blir. Sverige har redan protesterat , men det har tydligen inte Samnytts läsare observerat.

 3. Åt helvete med EU, denna förbanade instution för globalister i karriären !
  Frihet är att vara herre i sitt eget hus, och inte behöva krypa för byråkraterna i Brysell.
  BEVARA VÅR FRIHET, UT UR EU !

 4. EU-luftballongen läcker och faller. Merkel hugger av linorna till last som hon inte längre har råd med. Att kronjuvelen Storbritannien hoppade ut av fri vilja, och fler följer, är en dålig prognos. Merkel kan sluta tugga på tamparna, för det spelar ändå ingen roll längre.

 5. Ingen större skillnad på EU politiker och nationella. En mycket stor andel av dom Svenska politikerna brukar inte heller vilja anpassa sina beslut och utgifter efter kassan och intäkterna. Säger en hel del om dom individer och organisationer som frodas i dagens politiska sfär

  • Annika Strandhäll är som klippt och skuren för rollen som kvinnlig mördar-robot i nya Terminator 6-filmen som ska regisseras av James Cameron.
   Maken till själlösa ögon och profillöst ansikte och tomt och iskallt sinne får man leta efter.

 6. Sverige borde istället följa GB:s exempel, och lämna EU.
  Det tycks bli sämre o. sämre för varje år med denna förening.

  (Om en organisation, förening krymper till medlemsantalet, så får väl föreningen ifråga, anpassa verkligheten till det nya uppkomna läget.
  D.v.s. Dra ned på omkostnaderna….
  Att höja medlemsavgifterna för de återstående medlemmarna, borde istället öka på medlemsflykten. )

 7. Storbrittanien var det land i EU som Sverige oftast hade samsyn med i olika frågor så genom att ta rygg på Britterna hade vi lite att säja till om. Nu utan Briiterna har vi inget att säja till om och som grädde på moset ökar kostnaden.

 8. Sverige har hur mycket pengar som helst. Bara att lyssna på Magdalena har vi inte tillräkligt tar dom bara från folket. Sverige har en sinnesrubbad regering. Som inte bryr sig om svenskar utan föraktar dom.

 9. Is the party over? Which party you ask? The Global Debt Party of course!!! Emerging markets are in trouble now. Argentina was recently bailed out by the IMF. The Turkish Lira has been in a swan dive versus the U.S. Dollar and the Euro …. and Turkey owes billions to EU banks! The U.S. stock markets may very well be on the cusp of a major sell-off. The Swedish kronor is 20 – 30% weaker versus the U.S. Dollar and the Euro since 2012. Will Riksbank start up QE again and risk further weakening of the kronor? The world has been in the eye of the storm since the 2008 Financial Crisis and coming out the other side is going to be far worse.

 10. Miljöpartisten:Vem bryr sig om det….äntligen bensinen över 16kr/litern, tror minsann det blir en låda ekologisk champagne i kväll hitkörd av slavdrivna bulgarer i långtradare driven av fuldiesel

 11. Man kan undra vad det är som utmärker dessa 14%, som tycker att vi ska slänga ut ännu mera pengar till EU.
  EU är en tullunion, så i stället för att skicka pengar till Bryssel, så borde vi få vår andel av de gemensamma tullinkomsterna.

 12. OT: AfS verkar vara bannade från Facebook också nu.
  Tack PK för att ni så jättetydligt signalerar vilket parti vi måste rösta på för att besegra er!

   • Oavsett vilken partisympati man har så är yttringsfriheten något vi alla måste kämpa för. Men du kanske inte inser det, utan ser bara ditt parti och inget annat och förstår inte att det slår mot dig själv indirekt.

    • Jag är inte partifixerad på något vis utan nu gäller det att hjälpa fram det partiet som kan påverka åt rätt håll alltså ett ca 25% parti som SD tycks bli. Efter valet så kan man fundera på något parti som passar bättre men förstöra för mig själv idag lär inte ske.

     • Helt ok, men alla anser inte SD vara lösningen. Och det är jag enig i. SD är idag inte det samma som det var och det finns plats för AfS för att få lite drag i en allt tröttare debatt.

     • Om samma röstare delas på två partier SD afs, då vinner vänstern, men det verkar inte vara någon hög intelligens bland dom sparkade.

     • Behöver du glasögon?
      Min mobil fixar stavningen, men ser ingen skillnad på din eller min stavning.

   • Jag tycker Kasselstrand ser ut att bli mer än vad Åkesson är. Men de har olika roller och mål.

    • Jag minns Åkesson i början av sin karriär. Då var han en frisk fläkt. Tyvärr har det blivit grus i maskineriet och en stor jävla stenbumling vid namn Mattias Karlsson.

     • Jag bryr mig inte alls om några personliga groller. Jag utgår från att föreningen hanterar sånt professionellt. Annars är det ju bara en sandlåda.

     • Jag minns jag hade en slags kakformar i sandlådan som barn, så man kunde göra pepparkakor av sand. Obegripligt att folk köper sånt i dagens valkampanj!

 13. S kommer att tappa stort nu : höjd avgift EU,höjd bensin, kronan sänkt osv. Får de överhuvudtaget 20% i valet? Under det så förpassas svetsaren ut.

 14. Cecilia Malmström från Liberalerna är EU-kommissionär och har bara 210.000 kr i månadslön plus 32.000 kr i skattefritt traktamente per månad etc etc.

  Hon förtjänar minst det dubbla för hon är förtryckt, maktlös kvinna i ett patriarkalt samhälle. Därför måste avgiften tyvärr höjas för Sverige.

  Vill inte svenska folket ha rättvisa och jämställdhet? Är inte alla lika värda?

 15. Vi vet ju om att vi har veliga politiker som inte vågar säga ifrån. Låt oss visa att vi är trötta på veliga politiker som inte vågar säga ifrån. Vi kan alltid rösta väck veliga politiker som inte vågar säga ifrån.

  • Dom säger ja….vill ju ha bidragen bara för steffe o svennar att kränga lädret…🤣🤣🤣

 16. Ockrarna har snuffat in vilka vindar det är som blåser, och försöker kräva så mycket de har mage till, grundat på hur väl inställda folk är till EU, samt hur mycket motstånd de kommer göra, detta är enda anledningen till att man vill öka kostnaderna för Sverige.
  Bättre att göra som Polen och kräv nettovinst annars går man ur.

 17. Nu vill EU att Sverige hostar upp ytterligare 15 miljarder kr, alltså 1.45 miljarder Euro. En ofantlig summa, eller hur? Men med massa jobbiga nollor så vet ju folk varken ut eller in. Kanske finns det ett begripligt sätt att uttrycka detta på? …Ungefär som när man säger att något väger som en elefant. Nästan alla har varit på zoo och sett en stor grå klump stå å trumpeta i ett hörn, så då får man lixom något att relatera till.

  Låt oss uttrycka denna summa i en enheten ”invandrade muslimer”. Tyskarna har räknat fram att invasionen av en och halv miljon vuxna arabiska män kan kosta 1,000,000,000,000 Euro, utslaget på deras livstid. Det blir 666.667 Euro per muslim, vilket låter som en rimlig summa också för svenska förhållanden.

  Den ökade EU-utgiften motsvarar alltså 1.45^9 / 666667 = 2175 muslimer.Under årets fyra första månader delade regeringen ut 40 000 uppehållstillstånd, så 2175 muslimer är vad som väller in Sverige en helt vanlig vecka…

  Folk klagar på EU-avgiften, men är helt apatiska när motsvarande kostnad dräneras från svenskarna varje vecka, år ut och år in, i form av en muslimsk armé-invasion. Är det bara jag som reagerar på detta? Den flumskolade medelsvensson förstår naturligtvis inte matematik, särskilt inte när det handlar om stora tal..

  ..Men hur dum får man bli? Hur stora kameler kan svenskarna svälja egentligen?

  • Svenskarna är till stor del fullkomligt retarderade. En del jag har pratat med låter som PK-papegojor och upprepar slaviskt vad MSM ljuger om dag ut dag in. Ingen tankeverksamhet alls

   • Svenskarna har sedan många år rö–kn——ts av staten utan att protestera allt för mycket. Därför räds inte de styrande att gå emot folkviljan.

   • Tyvärr har du rätt. Nåja, jag kommer inte ha några symposiet för svenskarna när det går åt helvete om 20 år. Lämnar dessutom landet i höst så mig spelar det ingen roll.

  • Förstår det hela till fullo.
   En kryddning för kriminalitet bör nog beaktas till en summa om ca 3 miljarder per år.
   SVENSKEN lägger sig inför denna sorgliga soppa.

  • Ja vad var det nu… 2 Biljoner har invandringen kostat oss skattebetalare sedan 2015…alltså 2000 miljarder – det räddar man lätt järnvägen och fattigpensionärer för all framtid med….Fängelse skulle vissa ha.

  • Man tänker att förr eller senare måste det ju ta slut, men det händer aldrig … ? Vad är fel på svenskarna?

 18. I värsta fall måste vi lämna EU men jag hoppas fortfarande på att tillräckligt många folk och länder säger ifrån och tvingar EU till en kraftig reträtt så att det åter blir ett samarbetsförbund av fria nationer.

  • ett reviderat EU som är återtaget från dom politiska aktivisterna är lösningen att föredra och som alla Européer kan vinna på. Men det finns krafter som absolut inte vill se ett starkt Europa utan föredrar mer känsliga och lättpåverkade stater utan politisk, ekonomisk och försvarssamverkan

    • Början är alltid i dom olika ländernas riksdags och EU val. Att få in kompetenta människor som styr. EU kommissionärer mfl politruker är lite besvärligare men även det går

 19. 4-% partiet Liberalerna åker förhoppningsvis ut ur Riksdagen detta val. Att Regeringen och deras journalister har för vana att rentav ljuga, vet vi vid det här laget.

  Det enklaste och bästa sättet att markera är att rösta på SD.

  • Björklund fixar säkert spärren genom att prata om hur bra han gjorde dagens svenska skola när han var skolminister under 7 svåra år. Det finns gott om senildementa akademiker som virrar i korridorerna i Lund och Uppsala. Förvisso har de alltid röstat på Folkpartiet utan resultat, men de lär sig ju aldrig något så det spelar ingen roll. På motsvarande sätt har KD de frikyrkliga som sin kör. De är alla bara allt för få. Småborgarna åker ut nu. Råttorna på de skeppen har redan börjat anpassa sig till den nya verkligheten.

 20. Bryt ut frihandeln och administrera den i en separat organisation, utom räckhåll för EU-administrationen. Denna kostnad motsvarar gissningsvis 5 % av EUs budget.

  Resterande 95 % kostnader kan mer än halveras samtidigt som väljarna upplever en höjd livskvalitet och ekonomin förbättras.

  • Frihandel är att människor gör upp sinsemellan ömsesidigt frivilligt. Det KAN aldrig förekomma någon statlig inblandning i det, per definition. Parasiterade mellanhänder som snyltare är motsatsen till frihandel, att du å jag å vem som helst gör en bra affär tillsammans. Så -5% blir till +5% om året i tillväxt tack vare att PK håller sina snyltande mellanhänder borta från folkets mellanhavanden.

  • Jag tror det också faktisk – folk börjar fatta att vi betalar för nåt som inte gagnar oss – snarare betalar vi för att närma oss undergången snabbare och snabbare

 21. Betydligt viktigare för Sverige att lämna EU med omedelbar verkan, istället för att diskutera höjning av medlemsavgiften.

 22. Om ett eller två år har Sverige officiellt dyrast bensinpris i världen. SosseMP bestämde att priset skulle upp med ca 4% om året från 2015

  • Hur många skattepålagor ligger det på det svenska bensinpriset innan det toppas av med momsen nuförtiden.. Har du koll på det Hana?

   • Ingen aning, bensinen beskattas i USA med och den ligger kring 6.50kr/lit.

    I Danmark ligger priset på strax över 10kr/lit DKK

    • Det är väl åtminstone energiavgift och miljöavgift som läggs på den svenska soppan och sen kommer momsen som grädde på moset.. Kan ju ha tillkommit fler sen jag lämnade misären.

   • Oljan kostar 62,12$ fatet
    En dollar är ungefär 8,75sek
    Ett fat olja är en barrel(159 L ).

    3,42 litern för soppan

    • Hur ska vi annars vara den humanitära stormakten utan att svensken är som en mupp o betalar. Vi har blivit slavar.

     • Rätt och det tack vare inkompetenta politiker som Cecilia Malmström och prästfrun mfl.

     • Ja löneslavar och skatteslavar. Slavarna i USA fick i alla fall mat och bostad livet ut. Men allt slaveri är förkastligt
      //egen företagare sedan 40+ år

     • Ja din stackare då har du slavat. Åttiotalet var ju hemskt. Har eget företag nu och det är väl något bättre eller så har man det bättre på äldre dar. Hoppas du har sett tillsatt pensions spara.

     • Jag är motsatsen till en stackare 🙂
      Vad nu det kan heta på svenska. Min filosofi är:

      – Att göra rätt sak är 80%, själva utförandet är bara 20%.
      – Man blir rik på andras arbete (dvs löneslavarnas arbete), själv har jag inte arbetat särskilt mycket.

     • Så är det. Gäller att göra rätt. Bara att gratulera. Känner allt för många stackare som har och kommer att få 7-9000kr i pension.

     • Samma här, skattat tills döden, numera fattigpensionär, trots
      en arbetsvecka på 70-80 timmar !
      Som Godsägaren Göran Persson sa: Det vi gjorde mot
      småföretagarna på 70-80 talet var
      REN KONFISKERING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Råvarupris plus försäljningsmarginal: 5,21 kr/l
    Energiskatt: 2,80 kr/l
    Koldioxidskatt: 2,22 kr/l
    Dessutom tillkommer 25 procent i moms, både på oljan och på skatterna: 2,56 kr/l

    Av de 12,79 kronorna som du betalar per liter utgörs alltså nästan
    två tredjedelar, 7,58 kronor, av skatter. Ponera nu att råvarupriset
    ökar med en krona. Allt annat lika innebär detta en ökning av
    bensinpriset med ungefär 1,25 kr. Ökningen av priset vi betalar vid
    pumpen är alltså större än ökningen av oljepriset.

    Anmärkningsvärt är koldioxidskatten, en gas som är en av förutsättningarna för livet på jorden. Utan koldioxid inga växter = inga djur = inga människor.

 23. Bryssel är en ekonomisk, moralisk, kulturell katastrof, är bra för en enda sak: göra en massa byråkrater stenrika.

 24. Den ursprungliga tanken med EU var för att säkra freden mellan länderna. Hur de får ihop det med hot om sanktioner mot allt och alla, både medlemsländer och ickemedlemsländer, är ju svårt att förstå. Läget är osäkrare än någonsin.
  Angående bensinpriset så är det nästan 10:-/l som går till skatt.

 25. EU ska läggas ned eller mycket kraftigt fråntas sina mandat. Det ska vara ett samarbetsprojekt mellan Europaländer, inte en elitklubb som vill bli en superstat med verklighetsfrånvända politiker som inte har någon som helst kontakt med vanligt folk.

 26. Vi ska ha sänkt EU avgift. Dessutom ska vi sänka bidraget till FN. Finns ingen anledning till att vi ska pumpa in så mycket pengar i den organisationen samt att vi ska dra in allt bistånd till muslimska länder och diktaturer.

  • Ett reviderat och krympt FN och EU är lämpligt. Länder där man kan se att bistånd gör nytta och fungerar kan vara muslimer eller vad som helst. Däremot svarta hål som palestinierna och diverse andra genom korrupta diktaturer och kaosländer ska inte ha en spänn

   • Det socialistiska China har börjat gå in med infrastrukturinvesteringar i stället för meningslös u-hjälp. Hörde ett program på radio p1 om det

    • Kan man kanske kalla det om man vill. I praktiken är det väl ofta så att dom Kinesiska företagen behöver vägar och el m.m. i diverse länder dom är aktiva för att producera råvaror för Kinesiska behov. Men dombrukar ha minimalt med lokalanställda och hämtar in Kineser till så mycket dom kan av jobb.

 27. Sverige ut ur EU då detta är en organisation för eget välbefinnande eller rättare sagt ett stort djävla dagis.
  Samma med FN bara lekstuga för inbördes beundran.

  SD I september ingen tvekan.

 28. Vi låter oss utnyttjas och vågar inte säja nej Betalar mest och tar det största flyktingansvaret vi köper beröm och axelklappar sen skrattar dom bakom ryggen på oss

  • ja ja män så rätt.. även när det gäller skit saker o tjänster.. så betalar ni bra.. bara att sälja in wasa kredit .. ingen uppläggningsavift o ingen ränta…vilka man kan dra av i dekl. men andra avgifter smyger sig på o de blir ändå dyrare i längden… svensken är så du m så han köper allt !!!!! kan ändå inte räkna.!!!!! bor 20 år i ett hus utan att betalat av det fortfarande köper han skit på huset!!! hahahahaha slå det om ni kan!

 29. Det Leif Östling sade…” vad fan får vi för pengarna” gäller i lika hög grad här. Inte en krona till ska de ha i sin strävan att mästra medlemsländerna. Lägg de pengar de har på en enda sak,stoppa massmigrationen till varje pris !

  • nää du får en piska o mer morötter.. det är allt som svenne får för pengarna.. men statarna älskar det så det så … historian är tillbaka!!! social demokrateerna avskaffade statarna..
   — lövfen .. sorry .. rövfen åter införde dessa!!!!

   från sossarna är du kommen till sossarna återkommer du till.. !!!!

 30. Kan inte förstå varför inga fler länder hängde på brexit, några till samtidigt så hade EU rasat.

  • engl. betalade fick inget.. alla andra får o eller gillar att betala.. dessutom älskar sv. jantelagen så det så!!!

  • Minns löpsedeln i Expressen efter brexit Leif GW Persson yttrade sig med orden vansinne England men så har han ju gjort en klassresa

 31. ”Under 2018 hanterar Sida 41,2 miljarder kronor” (källa: SIDA hemsida)

  Lägg ned SIDA och ge pengarna till EU så kan man bygga upp en gränsskyddsorganisation värd namnet.

 32. Lämna EU snarast. Ett företag, en kommun etc som får kraftigt minskade intäkter , måste anpassa sig därefter och sy in kostymen. Det förstår globalisterna som styr i EU inte. Därför bör Sverige lämna EU snarast möjligt!Sparsamhet är en dygd, även för politiker!

  • Att bönder blir av med bidrag skiter du i? Att Sverige har nytta av EU skiter du i? Kom inte dragandes med att Norge klarar sig. De har ju sin olja. Annars hade Norge varit bankrutt.
   Vem vill bo där förresten? Europas dyraste land att leva i.

   • Nadim, förfan använd huvudet. Av EU jordbruks budget tar Frankrike hand om ca 50% . Resten delar 26 länder på. Du kan inte bara skriva, du måste tänka innan.

    • Men väldigt mycket besvärligare att förhandla fram nya avtal om alla former av samarbeten,handel, utbyten, utbildningar etc etc med varje land vi vill ha något samröre med. Vi skulle behöva avlöna bataljoner med fler politisk ekonomiska byråkrater för avtal och förhandlingar, omförhandlingar och förändringar av avtal i alla dom frågor som skulle beröras.

     Däremot behöver EU revideras och återtas från den självutnämnde politiska ”adel” som kidnappat unionen

 33. Visst, mesarna från Sverige viker ner sig totalt i EUs parlament. Sverige måste vara ett föregångsland och betala mest av alla för att visa hur enormt duktiga och goda vi är.
  Hoppas verkligen liberalpatrasket åker ur riksdagen i höst så vi kan slippa ceciliorna i Bryssel så småningom!

  • SD ska visst ha någon representant där också kanske fler, Var är deras röster? Sitter de också och nöter kalsongerna.

 34. För helvete! Hade vi istället lagt dessa 15 miljarder på pensionärerna hade vi inte haft en enda fattigpensionär kvar. Istället ska vi göda några tusen EU-byråkrater.

 35. Det är inte värt att vara med i EU!!! När alla pengar och makt går rakt ner i smutsiga byråkraters byxfickor!!! Och vi bara betalar mer o mer utan att ha ett skit att säga till om!!!!! Tänk om, Tänk rätt!!!

  • Ja man undrar hur mycket av pöbelns pengar som går rakt ner i fickorna på dessa översittare. Tänk vilket fantastisk liv vi skulle haft vi svenskar om vi kunde fått använda dessa pengar till att umgås och ha trevligt tillsammans.

 36. Låt mig travestera polisen i Karlskrona när Riksdagen beslutar sig för att acceptera en höjning av EU-avgiften. Det var ett ganska enkelt beslut att fatta, vi två om det.

 37. En gång i tiden byggdes den svenska välfärden helt utan dagens EU. Det gick rätt bra även om vi håller på och sabbar till det nu.
  EUs budget borde inte bara bantas pga Brexit. EU borde skalas ned till att syssla endast med att befrämja handel och FoU. Parlamentet och administrationen i Bryssel kunde skäras ned till hälften. Precis som vår egen statsapparat. Vi är fruktansvärt överbyråkratiserade.

 38. Nog är nog, Swexit sen långfingret åt dom, Sverige ska inte vara en plånbok för EU. Man ska stänga igen börsen och lämna skiten/

 39. Dela EU i två delar. Den som idag är nettobetalande och den andra delen. Vi som är nettobetalare bildar en union där vi tillsammans skapar bra handelsavtal och samarbetar kring brottslighet. Sen får respektive land bedriva sin politik. Då skulle en medlemsavgift på någon miljard räcka.

  • Tråkigt nog är dom fd Öststaterna rätt bra på att få bidrag, å andra sidan jobbar dom ambitiöst på att bygga upp sina länder också¨så din ide faller rätt hårt

 40. Höjning av den redan enorma avgiften är ju ytterligare en orsak till att lämna EU!!
  Vad får vi för dom pengarna?
  Jo mera utgifter och problem!!
  EU är korrupt elände!

 41. Björklund på spärren tycker att vi har råd,
  kan bara önska honom lycka till efter hans
  sorti i september.
  Swexit ja gärna i morgon varför klamra sig
  fast i sånt som är riktigt dåligt??

 42. EU? Suck!
  När såg någon en EU-flagga på en privat flaggstång senast?

  ”Kroppen” är med i EU men inte själen. Så går det när något påtvingas eller som i det här fallet lurades in. Det lovades guld och gröna skogar, men vad blev det.

  Utveckla Nordiska Rådet till en politisk organisation med uppgift att tillvarata skandinaviens intressen. Nu är det mesproppsorganisation i det fördolda.

  • Jag vill minnas att Pagrotsky gjorde ett försök att säga nej i sosselägret. Men han är ju jude och kan konsten att göra en affär till sin fördel och han förstod tidigt hur det skulle gå

  • Lite Fake News från Aftonlögnen för en vecka sen: Enbart 18% i Sverige
   vill lämna EU, LÄGSTA siffran sen medlemskapet !!!!!!!!!!!

   !!!!!!!!!!!!!!????????????????? Hette det

 43. General Data Protection Regulation är en ny dataskyddslag som börjar gälla inom EU den 25 maj. GDPR ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL).

  Alltså: Nu börjar svenska lagar plockas bort och EUs lagar börjar gälla istället.
  Vart tog Sverige vägen?

  • Snart är även gränsen till din granne borttagen. Gränser är bara administrativa. Det fick jag lära mig häromåret då jag kontaktade lantmäteriet.

 44. I broschyren, som fått det smått förändrade namnet ”Om krisen eller kriget kommer” får svenskarna bland annat tips om hur man överlever i ett samhälle där viktiga samhällsfunktioner har slagits ut. Samtidigt läser man idag att det saknas skyddsrum för 3 miljoner svenskar. Är det Eliasson som sitter vid rodret kan man lika gärna vifta med den vita flaggan.

 45. Inte en käft här eller i Löfvens skräckkabinett har en chans mot denna kvinna. Sarah Elizabeth Huckabee Sanders. Hon är Vita husets pressekreterare i Trumps kabinett sedan den 21 juli 2017. Löfven, här har du en kvinna som skiter i dina metoo-debatter. En kvinna som kan svara för sig själv.

 46. EU ger ju oss så mycket… öppna gränser, i princip fri sprit o tobak o majja… snart är det ju så lägligt att du kan köpa en handgranat eller handeld-vapen från den lokala Ali Baba-butiken… Så vad klagar ni över? Lite blod o slaktrester i soprummet? Busschaufför’n förstår inte språket? Slut på baconlagret på ICA??

  ÄSCH!! Sånt är ju bara trivialiteter – vi har ju MÅNGKULTUR i detta landet… Go with the program bro!! Vi är väl alla vänner här?? Vi bygger inga murar… Förresten… jag hörde att din dotter, ja du vet ”Elsa”, hon är giftasmogen nu när hon fyllt elva – jag vet den perfekta killen för henne… du förstår, min granne har tagit in ett sånt där ensamkommet BARN… han ser ut som 35, men han svär på bibeln att han är 16 år bara… de vore sååå perfekta tillsammans… ska jag fixa ihop dem två??

  *
  (och för er som missade cynismen i texten ovan – låt mig påminna er – Det är cynism!! Ironi och sarkasm ihopblandat i en härligt skön mix!!) Och historien är påhittad på stående toffel av yours truly…. Inte sant för fem öre…

  • Helt underbart!
   Det skulle kunnat vara någon av de gamla komikerna som skrivit de du gjort typ Peter Dalle framfört av Susanne Reuter drottning av ironi och sarkasm.
   Å vad jag saknar Lorry gänget när jag läser ditt manus….hehhe.

   Synd att vi nu i dessa tider skall behöva ett/flera prefix för att få använda humor och förklara verkligheten med, men med tanke på alla steroida känslovrak som fått härja fritt i landet alldeles för länge är det väl ett nödvändigt ont.

 47. SD verkar bli största parti.
  Jimmie måste ta kommandot och kräva att få bilda regering.
  Då kan Swexit börja. EU funkar inte längre.
  När det läggs ned, kan bättre samarbeten skapas.

 48. EU behöver inte ett enda öre till av svenska skattebetalare. Vi har varit mer än
  generösa mot EU men nu får det vara slut. EU är en god kassako för eliten och
  dess byråkrater. Sveriges ekonomi och samhälle har bara lidit förluster på alla
  sätt och vis sedan vi blev medlemmar i EU. Meningen med EU var att bevara freden i
  Europa men istället har vi fått terrorism och en kriminalitet som inte vet gränser.
  Mitt kära fosterland är bedraget av EU och den globalism som de företräder.
  Sverige håller på att offras på mångkulturens altare med hjälp av EU och vårt
  före detta välmående land är snart ett minne blott. Alla världens människor har fått
  rätt till vårt land och välfärdssystem via EU,s öppna gränspolitik. Svenskens
  rättigheter har däremot förminskats trots att vi är de som får betala. Det hela betalas bl.a. genom att hela tiden låna hos IMF som Magdalena Andersson anlitar för att ha råd med denna patologiska ”godhets politik”.
  Ni politiker, visa nu att ni kan stå upp för ert svenska folk och säga nej till mer
  pengar till EU.

 49. Kan vi hoppas på att slippa ”L” i ”Sandlådan” efter valet?
  Ni vet partiet med ”Majoren” (skolfördärvaren), ”Myt-Ullis” med ” 100000-tals invandrare går till sina arbeten varje dag” (nu ”deporterad” till Jordanien) och ”Tanterna” (Ceciliorna) som ”gottar sig i EU” och trivs därför förträffligt.
  M.fl. M.fl.

 50. EU-avgiften måste ökas med hundratals procent, när snart italienska, franska och grekiska banker skall räddas en gång till. Grattis Nordea, ni ingår nu i Bankunionen!

  • Varför är bankunioner tillåtna när annan form av i näringslivet skall kallas kartellbildning?

 51. Svenska sedlar skulle tryckas i skurkstaten Malta, men det visade sig att tryckeriet var ihopkopplat med kriminella. Så nya sedlar skall tryckas lite längre norr ut.

 52. EU och FN är gigantiska parasiter vars syfte är att separera folken från makten och göra dem fattiga.

 53. EU -eliten vem har valt dom,inte jag i varjefall,och dom styr.
  helt otroligt och så kallar dom det demokrati.
  Lurendrejeri hela grejen!

 54. Vi pyntar in idag ca 40 miljarder och får tillbaka ca 14, det känns väl sådär. Även här ska vårt land betala andra länder medborgares välfärd. Cecilia Wikström står dessutom och ljuger i tv att vi får tillbaka ca 99%, hon är skogstokig

 55. Har redan skrivit om detta men EU pytsar in Pengar i Östeuropa. Har bott i Sofia Bulgarien, där man finansierat utbyggnaden av metro från i stort sett en linje med 5 stationer till inom 3 år 5 linjer med 70 stationer, miljardbelopp så klart.

  I rumänien stora motor och järvägsprojekt, tillika i Baltikum en ny järnvägslinje från Tallinn till Warsawa som är under utbyggnad (finansierad till typ 80-90% av EU). Finns mängder av sådana här exempel hur EU plöjt in miljarder i dessa länder.

  Företag som har flyttat tjänster till dessa länder är oräkneliga. Nordea har ekonomi och kundservice i Batikum och polen delvis, Ramirent har ekonomi i Tallinn, Taxikurir har delar av växeln i Riga, Transcom som är stor BPO (outsourcing företag) har mindre delar i Baltikum, Cargotec finska är i Sofia med ekonomi, Schenker är i Bucharest, Coca cola har ekonomi i Sofia, listan bara fortsätter.

  Så vi både skyfflar in pengar och storföretagen flyttar jobben utomlands, vad händer med vanlige svensken?

  Åkesson- du måste börja prata om vad EU leder till, lönesänkning och försämrade villkor för vanliga svenskar. EU är det sämsta som hänt oss, minst i partiet med invandringen.

  • Varför plöjer inte EU ner miljarder på snabbtågen mellan Stockholm – Göteborg – Malmö?
   Är det så att våra EU-avgifter går till tågutbyggnaden i Rumänien och Baltikum?

   • Varför skall vi ha snabba persontransporter, vi kan ju ha företagsmöten via videolänk. Varför inte satsa på godstransporter så mår naturen bättre och man behöver inte så många långtradare på vägarna utan mest mellan järnväg – butik etc. Vi slipper samtidigt att i framtiden ge möjlighet till att asylanter snabbt kan sprida sig och sina sjukdomar i alla länder…

  • Du glömmer en sak att levnadsstandarden i Polen är för de flesta högre än i Sverige mätt på köpkraft men man måste betala bidrag till EU mätt på BNP per invånare. Som tur är ,så tack vare våra nyanlända kommer detta mått att sjunka !

 56. EU skickar en tsunami med lagar som svenska politiker kan gömma sig bakom. Det var just det här som ja-sidans Ulf Dinkelspiel LOVADE att vi inte skulle uppleva. Vi skulle ”bara” ha tillgång till den inre marknaden med fri rörlighet för människor, varor och kapital. Nu styr Juncker, Verhofstadt och de andra dårarna en politisk union med folk som europas folk inte kan välja.

 57. Man kan undra vilka dessa 14% är, som omräknat till befolkningsmängden blir nästan 1,3 miljoner människor!

  Finns det verkligen så många verklighetsfrånvända människor i vårt land!?

 58. Sifo passa inte på och fråga hur många som ville ha ett Swexit?

  Detta tycker jag vi borde få folkomrösta om.

  • Så konstigt! Vid alla mina resor inom EU senaste åren har jag vid gränskontrollerna varit tvungen att visa pass vid inresa – utom i Sverige.

  • Svenska par får ca 1-2 ungar, arabafrikaner får minst 8, så hur lång tid tar det innan vi med Svenska gener är borta… Kan tänka att vi i framtiden får slåss/samarbeta med Samerna om nån lite jordlott i de karga fjällen…

 59. Det är väl mer logiskt att sänka avgiften när antalet länder är mindre.

  Eftersom bland annat Nato, för att kunna expandera Österut, förespråkat att flera ruttna Öst – Europeiska länder snabbt skulle med i EU, så kan väl Natoländerna betala.
  Under tiden kan dessa mer eller mindre korrupta Östliga nationer sanera.

 60. Idag betalar vi 40 Miljarder och får endast tillbaka 15 Miljarder i olika Bidrag…Nettobetalare alltså Vi har Godkänt att Ge mer än Vi Får, och man kan undra VARFÖR…!

  Det ÄR en Ekvation som Är huvudlös och SKAPAD av våra Politiker..
  Vi Betalar alltså massor till Franska Bönder och Vinodlare, och till de Fattigaste i EU så dom kan Betala sin EU avgift…?

  Dessa Godhetsapostlar som spelar Humana på vårt KAPITAL måste bort.

 61. Fiskhjärnorna inom 7-partiet kommer att se till att Sverige helt utan anledning kommer att straffbeskattas ytterligare. För vänsterextremister och vänsterliberala globalister är all skatt bra skatt därför att då blir alla vi ”töntiga” demokrater lättare att kontrollera.

 62. Jag är alldeles för snål för att vilja dessa politikers lyxresor och det är jag stolt över

 63. Sverige är en garanterad kassako för EU. Göran Persson såg till att det blev så med sina fina förhandlingar med EU..

 64. Genom Sveriges medlemskap har vi per netto gjort mycket större förluster både ekonomiska, kulturella och historiska förluster, Vi skall nu ut ut den dårskap!!

  UT UR EU NU !!!!!!!!

 65. För att travestera Leif Östling: Vad fan får jag för pengarna? EU kan fara åt helvete! Jävla odemokratisk toppstyrning alltså.

LÄMNA ETT SVAR