Vid 5-tiden på tisdagsmorgonen detonerade någon form av sprängladdning i ett bostadshus i stadsdelen Annedal i centrala Göteborg. Boende har hoppat ut från fönster och balkonger och firat ned sig till marken.

Enligt räddningstjänsten i Storgöteborg rör det sig om en jättestor insats vid Övre Husargatan och ett femtontal räddningsenheter har skickats till platsen.

– Det har varit en explosion med efterföljande bränder, det brinner i tre trapphus, säger Jon Pile, insatsledare vid räddningstjänsten i Storgöteborg, till statstelevisionen.

Panik

Omkring 25 personer har förts till sjukhus, fem med ambulans och resten med buss. Enligt uppgift är sex personer allvarligt skadade. Många vittnar om en panikartad situation.

– Det handlar om hundratals evakuerade, folk har också hoppat ut från fönster och firat ner sig på innergården, säger Jon Pile.

Två timmar efter explosionen vällde det fortfarande ut kraftig rök. Exakt vad det är som detonerat vet man inte i nuläget. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och betecknas av polisen som en så kallad särskild händelse.