Land efter land i Europa säger nej till den påtvingade mångkulturen och de många ödesdigra konsekvenser som medföljer. Nu har även Irland sällat sig till den skaran. I början av veckan hölls en av de största invandringskritiska demonstrationerna hittills i den irländska huvudstaden Dublin.

Plakat med texter som ”Irland tillhör irländarna”, ”Irländska medborgerliga rättigheter”, ”Massdeportationer”, ”Ekonomiska migranter är inte flyktingar” och ”Irish Lives Matter” kunde skymtas bland de tusentals personer som på måndagen gick ut på Dublins gator och vädrade sitt missnöje med regeringens mångkulturella agenda.

Omfattningen av asylsökande som strömmar in i landet har tvingat regeringen att erkänna att den inte längre har något utrymme kvar för att hysa migranter medan de ansöker om flyktingstatus, vilket tvingar hundratals att sova på Dublins gator.

LÄS ÄVEN: Irländare har tröttnat på invandring – river Dublin efter knivattacken mot barn och kvinna

Många av demonstranterna var även kritiska mot IRA-kopplade partiet Sinn Féin som i allt högre grad anklagas för att ha anslutit sig till regeringens linje om migrationen i stället för att stödja strängare kontroller.

– Jag tror att Sinn Féin har avslöjats som ett massinvandringsparti med öppna gränser. Och nu lämnar det utrymme för ett nationalistiskt parti som Irish Freedom Party, som tror på demokratiskt självbestämmande för det irländska folket, säger partiledare Hermann Kelly.

En undersökning gjord i april av Amárach Research visade att åtta av tio irländare anser att invandringen är för hög. 20 procent av landets befolkning, eller över en miljon människor, är i dag utrikes födda – mer än en fördubbling från 420 000 stycken 2006.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Tusentals protesterade mot invandring